Благоевградчанинът Ясен Неделчев изведе България до първа победа на Европейското по бейзбол

28 юли 2015 15:04   2 коментара   6836 прочита


Българският национален отбор по бейзбол започна участието си на европейското първенство в група Б в Карловац (Хър) с убедителна победа. В първия си мач на ст. "Четири риеке" селекцията на играещия мениджър Ясен Неделчев срази тима на Словения с 11:1 за 7 ининга. Необходимата за нокаут разлика от 10 точки бе натрупана именно в седмото нападение на "лъвовете", които играха като домакини и отбелязаха 5 точки за преждевременния край. На възвишението за България започна и завърши Евгений Черноземски (W 1-0), който метна 13 страйкаута, не разреши база за боли и даде само 2 хита с 1 точка, влязла не по негова вина (0 ER). Яка Смолникар (L 0-1) бе губещият питчер на словенците, след като за 5 ининга позволи 7 хита и 5 разходки, които доведоха до 6 точки (2 ER) благодарение и на 3 грешки в защитата зад гърба му.

Стефан Бешков батира 2 от 4 с 2 RBI за нашите, а по 1 точка за разгромния успех вкараха Крум Темелков, Мартин Андонов, Димитър Насъпов, Петър Петров и Александър Горрин. Почетната точка за Словения отбеляза стигналият с грешка на база Томо Жезлина при единичен хит на Мартин Годнич с 2 аута във 2-рия ининг.

Следващият съперник на България на Евро `15 е тимът на домакина Хърватия, който е и основен фаворит за първото място, носещо промоция в група А. Двубоят е утре от 18 ч. наше време, а до края на седмицата отборът ни ще играе още с Швейцария (29 юли), Словакия (30 юли) и Украйна (31 юли). Двата най-добри тима в крайното класиране ще се срещнат на финала в събота (1 август).

Лъчо Петров


Още за: отбор   бейзбол   участие   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
29 Юли 2015 22:04 | Мехмед Помак
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ашколсун...! Машала... Успех....!


01 Август 2015 13:56 | Фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И това ако е спорт




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар