Благоевградчанинът Валентин Господинов с втори златен медал от ЕП в Букурещ

28 май 2016 09:37   11939 прочита


Втори златен медал заслужи състезателят на клуб Спартак Благоевград Валентин Господинов на Европейското първенство по канадска борба в Букурещ, Румъния. Вальо уби конкуренцията и при мъжете в кат. до 70 кг. на лява ръка, след като стори това в сряда при младежите.

Успехът на благоевградския здравеняк е забележителен, защото той успя да се окичи със златото, в категория, в която участваха четирима световни шампиони. Господинов се справи на финала с грузинеца Арслан Серхат. Вальо приключва 26-я шампионат на Европа с два златни и един бронзов медал. Неочаквано Георги Гайдарджиев загуби битката за златото и остана втори в кат. до 60 кг. Също на лява ръка очаквани златни отличия спечелиха Сашо Андреев и Красимир Костадинов.

Сашо нямаше конкуренция, а Краси трябваше доста да се потруди срещу многократния световен шампион от Русия. Останалите представители на най- успешния клуб по канадска борба Спартак Благоевград, Любомир Миланов и Димитрина Димитрова останаха съответно пети и четвърти в своите категории. Днес първенството продължава с битките на дясна ръка.

Сл. Илиев


Още за: медал   В. Господинов   борба   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар