Благоевградчанинът Св. Дяков се разписа при успеха на „Лудогорец” срещу „Заря”

30 януари 2017 11:31   3353 прочита


Шампионът „Лудогорец” продължава без загуба в контролите си на турска земя. „Орлите” спечелиха с 2:0 проверката срещу руския елитен „Заря” (Луганск), като вкараха по 1 гол и в двете полувремена.

През първата част точен бе благоевградчанинът Светослав Дяков, а след почивката мрежата намери Жуниор Кишада след груба грешка в защитата на съперника. Треньорът Георги Дерменджиев спази традицията и пусна две различни единайсеторки през първото и второто полувреме. Като цяло обаче „Лудогорец” бе по-добрият отбор на терена на комплекс „Титаник” и заслужено спечели. Играчите на „Заря” пък могат да съжаляват, че не успяха да отбележат поне изравнително попадение, след като на два пъти след грешки на Козмин Моци техен играч се озоваваше сам срещу вратаря.

В контролите досега „Лудогорец” направи 1:1 с руския „Арсенал” и полския „Ягелония”, а след това спечели с 1:0 срещу словашкия „Тренчин”. Следващата проверка е на 1 февруари срещу „Термалика” (Полша), предаде "Монитор". До края на лагера в Турция тимът на Георги Дерменджиев ще премери сили с „Жлин” (Чехия), БАТЕ Борисов (Беларус) и „Марибор” (Словения). След това пък ще се изиграе отложеният мач с „Монтана” от есенния полусезон на Първа лига, който ще е последна репетиция преди двубоите с „Копенхаген” от Лига Европа.

И. Калинков


Още за: Лудогорец   Св. Дяков   успехи   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар