Благоевградчанинът Р. Цонев вкарва пред 10 000, запази мечтата на Лече жива

06 април 2017 13:10   3703 прочита


Бившият младежки национал на България Радослав Цонев вкара гол и игра пълни 90 минути за Лече при трудната победа с 3:2 над Юве Стабия в мач от 33-ия кръг на Лега Про - група "С", третото ниво на италианския футбол.

Той се разписа за 2:1 в 40-ата минута, като изправи на крака над 10 500 тифози на "Виа дел Маре". Попадението бе изключително ценно за "джалоросите", които минута по-рано бяха получили изравнителен гол, дело на Папони, предаде Sportal.bg. Маркони пък бе дал аванс на Лече в 30-ата минута.

Отборът на Цонев имаше нужда само от победа, след като лидерът Фоджа по-рано днес записа поредна победа и дръпна в класирането.

Напрежението си каза думата в голяма част от мача, но попадението на родния халф, който бе точен след избита от вратаря на гостите Русо топка, помогна на отбора да играе по-спокойно след почивката. Тогава падна и третия гол, който вкара Катурано в 89-ата минута, а буквално в последните секунди на продължението гостите върнаха един гол.

За тима на Юве Стабия не взе участие в мача Живко Атанасов.

Попадението на благоевградчанина пък е негово четвърто за Лече през този сезон от 23 мача. "Джалоросите" имат актив от 68 точки и заемат второ място, докато Фоджа е със 74, след като победи с 2:1 Катандзаро като гост. Само първият тим влиза директно в Серия "Б", докато втория играе бараж.

М. Иванов


Още за: Р. Цонев   мечта   Лече   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар