Благоевградчанин проби шведската стена за историческа победа на лъвовете

01 септември 2017 11:11   6104 прочита


Голяма и малко очаквана победа! Българският национален отбор по футбол сензационно срази фаворита Швеция 3:2 в квалификация за световното първенство в Русия през 2018 година.След храбра игра на националния стадион "Васил Левски" "лъвовете" повеждаха на два пъти преди почивката с голове на Станислав Манолев и Георги Костадинов, но коравите шведи все изравняваха резултата.

Към края на мача нашите издебнаха съперника на контра и Ивайло Чочев донесе впечатляващата победа за България.Голям мач направи българския вратар Пламен Илиев, който като спаси дузпа още в началото на мача при 1:0, а след почивката спаси няколко страховити удара на Емил Форсберг. Капитанът Ивелин Попов също се развихри с два голови паса, за да натрие носа на наперените скандинавци.Това бе първи успех за националния отбор над Швеция от половин век насам.

В последните седем мача наредихме седем загуби и голова разлика 0:20, но тази вечер командата на Петър Хубчев, който повече от час не бе на скамейката заради изгонване от съдията, прекъсна черната серия със страхотен успех 3:2.Трите точки връщат България в играта за второто място в групата, което дава право на бараж.

В момента нашите са на трето място с 12 точки, на една зад втория Швеция и четири зад лидера Франция. Титуляри за България започнаха четирима футболисти от Югозапада, Страхил Попов, Станислав Манолев, Петър Занев и Васил Божиков. Победата дойде и като подарък за рожденика Страхил Попов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар