Благоевград има шампион по бокс! Емануил Богоев със златен медал от Държавното първенство

28 януари 2017 19:13   1 коментар   25130 прочита


Състезателят на боксов клуб Пирин Благоевград Емануил Богоев спечели титлата в кат. до 56 кг. на Държавното лично първенство по бокс в Пазарджик. Това е първа титла за Емануил в конкуренцията при мъжете. Благоевградчанинът се възползва по най- добрия начин от отсъствието на фаворита в тази категория Даниел Асенов- Тайсъна и взе златото.

В първата среща Емануил победи след отказ на Руслан Николов от Левски, а по пътя към финала надигра Кристиян Неделчев от Стара Загорас 3:0. Кристиян е кикбоксьор и е бронзов медалист от световно първенство, но това се оказа недостатъчно, за да се опре на нашия състезател. Във финала Богоев бе по- добрия състезател и логично стигна до победата над Благовест Кожухаров от НСА.

През миналата година Емануил отпадна на полуфинала, след загуба от Тайсъна, но днес нямаше кой да спре състезателя на Пирин. Даниел Асенов е част от националния отбор, който е на подготвителен лагер в Белмекен. Успехите на Пирин не спряха до тук, пълната колекция от медали допълниха Стоян Караманов и Шабан Димитров. Двамата бяха в кат. до 52 кг., като първо жребият ги размина, а след това на полуфинала Шабан загуби от Ивайло Йорданов от Добруджа.

Добричлията застана на пътя и на Стоян, като в оспорван финал Караманов отстъпи и остана със сребърен медал. За Шабан Димитров остана бронзовото отличие. Най- щастлив от тройният успех бе наставникът им Георги Шавулев, който бе край въжетата във всеки едни от мачовете на тримата боксьори на Пирин. Отец Андон Шавулев поздрави по телефона момчетата за медалите от шампионат в Пазарджик.

М. Кирилов


Още за: Благоевград   бокс   шампион   богоев   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
29 Януари 2017 10:42 | от Кресна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво Еми!!!
Ти си гордост за фамилията!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар