Бербатов вече свири първа цигулка в „Монако"

01 септември 2014 13:40   7280 прочита


Обичаме твоя гняв, обясняват му се в любов французите

Благоевградчанинът се очертава като голямата звезда и емблемата на клуба, след като доскорошният любимец на запалянковците от стадион „Луи II" Радамел Фалкао чака трансфер, вероятно в „Реал" (Мадрид). Колумбиецът въобще не попадна в групата за мача с „Лил", в който Бербо вкара изравнителното попадение за 1:1. След него феновете на „монегаските" оплюха мощно Фалкао и възвеличиха 33-годишния българин.

„Господин Радамел, ние вярвахме докрай в теб, но ти ни направи на глупаци!", изригна фен сайтът на „Монако" „Планета АСМ". „Сега Димитър е новата Скала от пари. Той ще получи нашите окуражителни думи! Благодарим ти за всичко, което направи дотук. Продължавай да оркестрираш останалите в отбора. Обичаме твоята игра, твоя гняв, твоята директност и най-вече твоята ефективност", пишат още в емоционален материал феновете на „Монако".

Авторитетният френски вестник „Екип" също бе категоричен, че благоевградската звезда ще бъде движещата сила на „Монако" този сезон. „Представянето на Бербатов беше поставено под особено внимание повече от обикновеното по обясними причини. При отсъствието на Фалкао от списъка с голмайсторите, а и от този на титулярите, в нападение се разчиташе изцяло на българина. Той показа, че може да се справи и офанзивният потенциал на „Монако" не се изчерпва само с най-скъпата покупка от Колумбия. Доста често Бербатов беше изолиран от съотборниците си и това доведе до видимо раздразнение от негова страна. Вторият му гол през сезона, който падна в 61-та минута, обаче извади останалите играчи в офанзивен план от апатията и от своя страна и те започнаха да творят. Но това не се оказа достатъчно за първи успех у дома този сезон", написа „Екип".

„Евроспорт" пък отбеляза, че Бербатов е най-ценната покупка на „Монако", откакто Дмитрий Риболовлев закупи клуба. Митко пристигна в княжеството през януари и в 16-те си мача досега вкара 8 гола и даде 4 асистенции. Само този сезон Бербатов е отговорен за 3 от четирите гола на „монегаските". Българинът записа две попадения на сметката си и изработи дузпа.

Радамел Фалкао пък дойде с бомбастичен трансфер за 60 млн. евро в „Монако" миналото лято. Още тогава обаче се говореше, че колумбиецът ще изиграе само един сезон във Франция, а след това ще премине в „Реал" (Мадрид) и по този начин да се избегне гнева на феновете при директен трансфер от „Атлетико" (Мадрид). Преди малко повече от седмица „Реал" брои 80 млн. евро за друга колумбийска перла на „Монако" - Хамес Родригес.

М. Иванов


Още за: Д. Бербатов   звезда   сила   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар