Бербатов носи 3 т. на "Монако" с 6-ия си гол в Лига 1

25 януари 2015 10:39   4529 прочита


С първия си гол за 2015-а в Лига 1 и общо 6-и за сезона във френското първенство най-добрият български футболист Димитър Бербатов донесе важни три точки на "Монако" при гостуването на "Лил". Тимът от княжеството спечели мача от 22-ия кръг с 1:0 благодарение на наближаващия 34 г. нападател, предаде 24 часа. Благоевградчанинът започна титуляр в Лил, след като се възстанови напълно от травма. В 57-ата мин Караско центрира от фаул и асът на "Монако" вкара с глава попадението, което се оказа единствено в мача.

В 75-ата българинът можеше да удвои резултата, след като при една грешка в защитата на домакините бе оставен непокрит в пеналта, но ударът му мина встрани от вратата.

Малко след това гол на "Лил" бе отменен заради нелепа постъпка на защитника Сидибе. При едно центриране отляво Марко Баша стреля с глава, топката влизаше в мрежата, но на голлинията бранителят налетя върху нея и я довкара във вратата. В ситуацията обаче Сидибе бе засада и попадението бе отменено.

В 82-ата мин Бербатов бе заменен от Матриал. С победата "Монако", който е 5-и в класирането, запази добри шансове да се класира пак за Шампионската лига, в която е 1/8-финалист през настоящата кампания.

Освен 6-те гола в първенството Митко има и един в турнира за купата на лигата.


Още за: Бербатов   победа   Монако   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар