Баскетболистите на Академик започват новия сезон в А група в деня на изборите

09 октомври 2015 15:43   2702 прочита


Новият сезон за баскетболен клуб Академик ще стартира на 25 октомври, с мача от втория кръг на А група Запад, в който благоевградските студенти ще приемат Левски 2014 -2. Първенството на втория ешелон обаче стартира седмица по- рано, но в първия кръг Академик почива. В регион Запад отборите са пет и това налага всеки кръг да има по два мача и едни тим да почива.

Мачът на 25 октомври, дена на изборите, започва в 17.00 часа в спортната зала на ЮЗУ Неофит Рилски. С останалите отбори в тази група, Академик ще играе, както следва: На 1 ноември като гост на Академик София, на 8 ноември домакинство на Рилски спортист -2 и на 15 ноември гостуване на Видабаскет Видин. В група Изток отборите са шест. Първият етап от първенството е на разменено гостуване в групите и продължава до 10 януари. След него първите два отбора от всяка група се класират директно в първата шестица. 

На 13 и 17 януари третите и четвъртите отбори от двете групи ще играят на разменено гостуване, като домакини на втората среща са класиралите се на трето място отбори. Победителите от тези срещи попадат в първа група /шест отбора/, а загубилите - във втора група /пет отбора/. Вторият етап също е на разменено гостуване между отборите в двете нови групи. Шампионатът ще продължи до 3 април.


Още за: сезон   клуб   кръг   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар