АСК Диамо се заема с “Планиско Осогово”

06 юли 2015 16:38   7602 прочита


Един от водещите автомобилни клубове в страната по отношение на организация на рали състазания, АСК Диамо пое кормилото на VI ти кръг от автомобилния шампионат на България по Планинско изкачване за Купа “Осогово” в Кюстендил. То ще се проведе на 25-26 юли 2015г, като стартът ще бъде в село Богослов, а финалът в местността Студен Кладенец.

Освен АСК Диамо в организацията се включиха и Българска федерация по автомобилен спорт със съдействието на Община Кюстендил. Прекрасното технично 5 километрово трасе предизвиква интерес на най-добрите пилоти на България. В офиса на организатора има запитвания на отбори от държавите Турция, Гърция и Македония. Трасето е с конфигурация от 36 завоя, от които 19 леви и 17 десни.

"Очакваме много участници, не само от България. Трасето е уникално с предпоставка за развитие на едно силно международно състезание. Целият ми екип е подготвен да организираме професионално събитие на високо ниво. Сигурността на публика и пилоти за нас ще бъде на приоритетно място и ще се погрижим на 100 процента за обезопасяване на трасето" - Георги Стоянов рейс директор на състезанието и председател на АСК Диамо.


Още за: клубове   рали   състезания   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар