Армейците разпраха Локо (Пд), благоевградчанинът Манолев блесна с гол и две асистенции

07 август 2017 12:25   1 коментар   3693 прочита


ЦСКА записа втора поредна победа през новия сезон в Първа лига. След като преди седмица армейците треснаха като гост Ботев (Пловдив) с 6:2, днес възпитаниците на Стамен Белчев удариха у дома Локомотив (Пловдив) с 4:1.

Червените изиграха много силен мач и още до 30-ата минута водеха с 2:0 след попадения на Тиаго Родригес и Кристиян Малинов, пише 7dnicska.bg. През втората част ЦСКА продължи да мачка съперника си и логично вкара още попадения във вратата на гостите, които бяха дело на Фернандо Каранга и благоевградчанинът Станислав Манолев.

За втора поредна среща наставникът на червените Стамен Белчев остави пейката Георги Китанов и Кирил Десподов. На вратата започна новото попълнение Витаутас Черниаускас, а в игра се завърна изтърпелият наказание Кевин Меркадо.

Срещата започна с натиск на домакините, а в 11-ата минута шут от далеч на Рубен Пинто мина на сантиметри над напречната греда. Само 120 секунди след това обаче логичното се случи и ЦСКА поведе в резултата. Станислав Манолев центрира отдясно, Пиргов не се намеси по най-добрия начин и чукна топката в краката на Тиаго Родригес, който с техничен изстрел прехвърли вратаря и намиращия се пред голлинията централен бранител Пламен Николов за 1:0.

Попадението събуди гостите, които в следващите няколко минути се изнесоха в по-предни позиции. Първо опасен пробив на Бакалов затрудни червената отбрана, а секунди по-късно добра атака завърши със слаб изстрел на Умарбаев. В 17-ата минута нов изстрел на играч в черно-бяло рикошира в крак на защитник и профуча на сантиметри покрай дясната греда на Черниаускас.

Домакините отговориха с втори гол във вратата на Локо. Централният бранител Пламен Николов сбърка при разиграване пред наказателното поле на смърфовете, която му бе отнета от Кевин Меркадо. Крилото веднага центрира към Манолев, който свали с глава към оставения непокрит Малинов и за халфа не бе проблем да реализира от 4-5 метра фронтално срещу вратата. Малко след това пред ЦСКА се откри възможност за трети гол след пробив на Манолев и добър пас към Каранга, но таранът стреля неточно.

В даденото от рефера две-минутно продължение на първата част при опасно центриране отдясно Дюлгеров бутна Бакалов в гърба и смърфовете поискаха дузпа, но съдията не се съгласи с техните претенции и вдигна жълт картон на потърпевшия за симулация, каквато обаче нямаше.

В началото на втората част Локо отново заложи на дълго задържане на топката, но отново без да застрашава противниковата врата. Това отново изигра лоша шега на гостите, тъй като в 61-ата минута допуснаха поредна грешка в отбрана, когато Пламен Николов реши да остави Каранга пред границата на наказателното поле и отиде да помага на свой съотборник на тъча да спре пробив на Меркадо. Логично последва пас към тарана, който си спря необезспокоявано топката, тъй като около него нямаше никой и технично реализира за 3:0.

В 74-ата минута Димо Бакалов вкара за 3:1, след като засече с глава центриране на Бедиме отляво. Четири минути по-късно Меркадо размина за пореден път Крумов и центрира по земя към непокрития Манолев, за когото не бе проблем да разстреля Пиргов от 6-7 метра. Това бе първи гол за национала с екипа на ЦСКА.

В заключителните минути на мача армейците започнаха да се забавляват на терена и можеха да вкарат още попадения във вратата на Илко Пиргов. Първо Рубен Пинто от 10-ина метра не успя да намери очертанията на вратата на гостите, а малко след това Станислав Манолев се размина с едно опасно центриране на таланта от Кресна Кирил Десподов.

ЦСКА – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 4:1
1:0 Тиаго Родригес (13)
2:0 Кристиян Малинов (27)
3:0 Фернандо Каранга (61)
3:1 Димо Бакалов (74)
4:1 Станислав Манолев (78)

М. Иванов


Още за: ЦСКА   победа   лига   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
07 Август 2017 19:13 | направи ги разкърти
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А пък Гриша Ганчев разпра "армейците" като ги закри и накара феновете му да припознаят друг отбор.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар