Академик с драматична победата срещу Черноморец

18 април 2015 17:02   6122 прочита


Истинска драма беляза първият мач на волейболен клуб Академик във финалния турнир за влизане във Висшата лига. Домакините надиграха с 3:2 Черноморец Бяла и вече са с едни гърди пред най- сериозния си съперник за първото място. Домакините загубиха първия 20:25, но взеха втория убедително с 25:17. Инерцията от втория гейм и силната игра на благоевградчани им позволи да спечелят третия гейм с 25:18. Отпускането в четвъртия гейм позволи на черноморци да изравнят геймовете на 2:2 и да пратят мача в тейбрек. И точно в тази последна част настъпи истинската драма.

През близо 300 зрители в залата на ЮЗУ двата отбора поднесоха истински волейболен спектакъл, какъвто в Благоевград не е наблюдаван. Гостите поведоха с убедителното 9:3 и си помислиха че са спечелили крайната победа. Треньорът на Академик Николай Алексиев взе прекъсване и пусна в игра Николай Николов. Този ход се оказа печелившия жокер за домакините. С неистовата подкрепа на феновете и зрелищна игра, академиците обраха гейма и направиха 12 точки, срещу само три за гостите. Мачът приключи при 15:12 в тайбрека и 3:2 гейма за Академик.

Освен добър волейбол в мача имаше и много нерви, червени картони и не особено добро съдийство. В първия мач от програмата на турнира ВК Град Белоградчик надигра Септември Про Синема София с 3:1 гейма и също започна с победа. Между двете срещи се проведе официалното откриване на турнира, като успех на финалистите пожела проф. д-р Стоян Иванов, а сред гостите бе и легендата на българския волейбол Христо Илиев. Турнирът приключва в неделя, а победителят добива правото да игра във Висшата лига през следващия сезон.

 

Лъчо Петров


Още за: Академик   драма   победа   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар