40 години след успеха: В Дупница си спомниха за незабравимата победа над Байерн Мюнхен, ветерани на Марек и Левски се срещнаха в демонстрационен мач

25 септември 2017 08:58   4242 прочита


Цяла плеяда легендарни футболисти, треньори и футболни деятели се включиха в демонстративния футболен мач между Марек и Левски в Дупница.

На трибуната на легендарния Бончук бе най- успешният български треньор за всички времена Димитър Пенев, с дясната си ръка Краси Борисов и приятеля си проф. Васил Жечев. Поводите за емблематичния двубой са два - 65 години от откриването на Бончук и 40 години от победата над немския отбор Байерн Мюнхен.

Дупничани успяха отново да видят емблематичните Николай Илиев, Кирил Ивков, Петър Петров, Стефан Павлов, Емил Спасов и други бивши национали от различните поколения.

Стотици привърженици на Марек видяха част от легендарното поколение донесло през 70- те години на миналия век много радост, запомнящи се победи и купа. По неясни причини не присъстваха братята Венци и Иван Петрови, Сашо Паргов, Караколев, Палев и други.

За сметка на това екипа на тима облякоха Любен Киров, Божурин, Арсов, Кючуков и други. Позастаряли фрнове си припомниха успехите над Ференцварош и водения от Сър Алекс Фъргюсън Абърдийн. Валентин Чакъров от БФС връчи плакет на футболен клуб Марек, за принос в развитието на българския футбол.

Министърът на спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес, а след мача футболните легенди раздадоха автографи.

Марти Кирилов


Още за: футболисти   деятели   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар