21 от "Спартак" тръгват на гладиаторски битки

28 май 2015 09:10   3 коментара   9002 прочита


Най- успешният клуб по канадска борба в последните няколко години Спартак Благоевград подсигури 21 състезатели за националния отбор, който ще участва на Европейско първенство в София. Шампионата в столицата стартира 1 юни понеделник и ще продължи до 5 юни в зала Универсиада.

Сред потенциалните кандидати за злато са Георги Гайдарджиев, Краси Костадинов, Сашо Андреев, Георги Миланов и Димитрина Димитрова. Свен тях с претенции към почетната стълбица са Радослав Скендеров, Димитър Каралийски, Валентин Господинов и Кирил Ваклинов. Останалите представители на благоевградския клуб са Божидар Джупанов, Борислав Бачев, Станислав Станков, Ивайло Атанасов, Любомир Киров, Павел Багашки, Мартин Лазаров, Тома Рашев, Светослав Калчев, Божидар Симеонов, Теодора Михайлова и Мария Чапкънова.

Тази година се навършват 20 години от учредяването на Българската федерация по канадска борба и по този повод България е домакин на най- големия форум на Стария континент.

Ръководството на федерация се надява на рекорден брой медали в актива на нашите спортисти, като в тази връзка, в отбора на България са събрани най- титулуваните имена на родната канадска борба.

Лъчо Петров


Още за: "Спартак"   гладиаторски   битки   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
28 Май 2015 13:08 | хххL
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Голямо постижение на Георги Гайдарджиев, 50 % от националния отбор са от неговия Спартак.


01 Юни 2015 14:00 | Нашата Гордост Сте!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Залагам за Борислав Бачев и Божидар Джупанов, че също ще допринесат за спорта! А за другите големи звезди, Успех! Вярваме във вас момчета!


02 Юни 2015 07:52 | Благоевградчанка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА СККБ "СПАРТАК! ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ НАЙ-СИЛНИЯТ ОТБОР В ЕВРОПА МОМЧЕТА! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар