Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол
   –егистрац舫абравена парола

ќхранители в гъбка паз€т гроба на ¬асил »лиев


6 октомври 2013 14:56   8541 прочита—лухове твърд€т, че висаджи€ є1 е заровен с много злато, снимка ћонитор.


ќсемнадесет години вече четирима охранители паз€т гроба на висаджи€ є 1 ¬асил »лиев, който се намира в самото начало на траурни€ парк в  юстендил. ќще при приближаването на журналисти към м€стото пазач с две кучета ги пресреща и пита по какъв повод са на м€стото.—пециално за охраната близо до гроба на ¬асил »лиев има постройка под формата на гъбка, пише "ћонитор". ¬ не€ охранителите са снабдени с печка на дърва, вестници и телевизор. ’ората не мизерстват, а напротив.

“јз съм бивш борец, класически стил. ѕознавах ¬аско и мога да кажа само хубави думи за него. ƒобро момче беше, но ето на….”, казва охранител€т, пожелал анонимност. “ой не об€сни кой му плаща за охраната. √робът на ¬асил »лиев се пази от ограбване. “—игурни сме, че ще го разби€т. ѕреди време имаше опит за посегателство. ƒа не говорим колко жел€зо и мед има по него. „уват се и митове, че бил заровен с много злато, та при всеки случай ще посегнат на гроба”, об€сн€ва още охраната.

Ќа гроба на висаджи€та идвали само най-близките хора от семейството, но и те се по€в€вали р€дко, обикновено на «адушница. Ќай-често го посещавали майка му и лел€ му, идвали и дъщер€ му, и сестрата ћариана. ќхранителите работ€т на 24-часови смени и със зъби и нокти са готови да паз€т последни€ дом на създател€ на ¬»—. “ћного ми е жал, но хората вече го забравиха. ѕознавах го и съм тренирал при него. Ѕеше мъж и то истински. —ега тр€бваше да е на 48 г. но уви, взеха му живота”, коментира близък на »лиев.

ѕо неофициална информаци€ заплатата на гардовете е 300 лв. “Ќали разбирате, че н€ма да ви кажа, колкото взимам, толкова. ¬ това н€ма нищо нередно”, отсече дежурни€т охранител и добави, че не желае да си има проблеми. —поред хора от  юстендил охранителите са много доволни от парите. „ѕо ц€л ден седиш в кабинката и получаваш заплата. √робарите тук са 6-ма и при 5-6 погребени€ в един ден откачат. ƒа не говорим, че взимат 320 лв. на месец”, твърд€т запознати.

¬асил »лиев бе убит на 25 април 1995 г. в мерцедеса си на път за ресторант „ћираж” в —офи€. ≈кзекуци€та не е разкрита и до днес. Ќа 25 август 2005 г. неизвестен килър уби с един куршум в сърцето по-малки€ му брат √еорги »лиев в негово заведение в —лънчев бр€г. —видетели срещу пернишката банда „ илърите 3” твърд€т, че –айко јрарски- ръвта е свързан с престъплението./ЅЋ»÷

ќще за: охранители  парк  гъбка ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.