Ќовините на югозападна Ѕългари€
—трахотна и здравословна рецепта: ѕълнени калмари по италиански —нимка: ezine.bgЅабини€ конфитюр от круши Ѕлейзърите завлад€ват сезона: ѕочерпете вдъхновение... (—Ќ»ћ »)
   –егистрац舫абравена парола

ћайката на 6-годишни€ ёри: ѕочинали€т Ќаско даде пистолета на детето ми! —Ќ»ћ »


13 септември 2017 09:30  1 коментар   6479 прочита«апочна делото за м€рката за неотклонение на Ћазар ¬лайков


Ќ€ма какво да кажа.  аквото има да кажа, ще го кажа в съда. Ќ€ма да преча на разследването. — тези думи Ћазар ¬лайков мина покрай журналистите, окупирали залата в ќкръжен съд - ѕазарджик, където започна делото за м€рката за неотклонение на бивши€ председател на ќбщински€ съвет в —ептември. “ой бе обвинен за трагеди€та във ¬иноградец, когато по време на детско тържество с негови€ пистолет беше застрел€н човек при все още неиз€снени обсто€телства.

ћинали€ петък ѕазарджишки€т районен съд освободи ¬лайков от ареста и му наложи по-леката м€рка – домашен арест. —рещу това определение на районните магистрати ќкръжна прокуратура в ѕазарджик е внесла протест в съда. –азследването за убийството на 47-годишни€ ресторантьор Ќаско “онкев продължава.

ћеждувременно в съда стана €сно, че съдебно-медицинската и химичната експертиза са пристигнали снощи и според не€ и по ¬лайков, и по детето има еднакви микрочастици по ръцете и дрехите. ѕо Ќаско са открити също частици, но не същите.

—поред медицинската експертиза раната е от л€ва ръка към гръден кош. —трел€но е от л€во над€сно, от долу нагоре. “.е. детето е било от л€вата страна на Ќаско.

—поред прокурора има несъответствие в показани€та. Ќ€ма как Ќаско да е дал пистолета на ёри, тъй като н€ма нагар и частици по ръцете. ќт разпечатки се вижда, че ¬лайков е звън€л 15 пъти на жена си, което предполага, че т€ дори не е била в кръчмата, а в същото време т€ дава об€снени€. ѕрокурорът добави, че ¬лайков е обществено опасен, може да се укрие и да манипулира свидетелите.

—поред адвокатката на Ћазар ¬лайков ёри и ¬лайков стрел€ли с газов пистолет преди да отидат в ресторанта и затова са с еднакви частици. ћайката на детето потвърждава това в показани€та си.

÷ветана ÷ветанова - майката, и бащата на ёри пред разследващите разказват, че починали€т дал пистолета на детето, а що се отнас€ до алкохола, адвокатката см€та, че промилите не съответствали на пи€но състо€ние. —поред прокурора на делото обаче всичко е обратното. Ќаско н€мал нагар и такива частици като детето и ¬лайков.

—поред ѕанкова н€ма как ¬лайков да се укрие - имал трудова ангажираност. »мал земеделска зема, грижел се за семейството си, баща му бил инвалид. Ќе можел да въздейства и върху свидетелите, тъй като бил под домашен арест.

ќчаквайте решението на съда!

trafficnews.bg

ќще за: Ћазар ¬лайков  дело  разследване ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

13 септември 2017 14:01 | 00
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

 ”„≈ ¬Ћј„» –≈…— !!!
—Џƒ-ѕ–ќ ”–ј“”–ј-—Ћ≈ƒ—“¬»≈???
∆јЋ ќ «ј ”Ѕ»“»я.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.