За 8 г. под крилото на ДПС в Белица построиха само градска тоалетна

10 юни 2010 00:18   35 коментара   40128 прочита
Учителят Любен Сираков поиска промяна на избирателния закон
Учителят Любен Сираков поиска промяна на избирателния закон


Учителят Любен Сираков поиска промяна на избирателния закон

Губернаторът В. Смиленов даде надежда за спасяването на Климатичното училище, депутатът Л. Татарски попари надеждите, че ще има пари, ако не се защитят европроекти

Жителите на Белица за пръв път в градчето-бастион на Ахмед Доган казаха на глас “не” на ДПС и го направиха не по кръчмите и на ухо, а на емоционално общоградско събрание. Научили, че в града им за сефте от 20 години пристига областен управител, над 200 млади хора от Белица координираха с местния лидер на ГЕРБ Стефан Станков програмата на губернатора Валери Смиленов в общината им и настояха за среща с него. Смиленов бе в Белица за откриването на местен офис на ГЕРБ, малко по-рано за освета пристигна и депутатът Любен Татарски и двамата се озоваха лице в лице в читалищната зала с десетки учители, безработни, ученици и представители на местната интелигенция. Всички единодушно обявиха, че не издържат повече да бъдат управлявани от кмет като Муса Палев, който с бездействието си е обрекъл общината на тотално обезлюдяване и мизерия. Като знаков бе приет и фактът, че щом научил, че ГЕРБ ще открива същия ден офиса си, Палев по спешност заминал за София, да не би някой от евентуалните гости да пожелае среща с него.

Беличани буквално окупираха микрофона в залата, за да се оплачат на гостите от конкретните проблеми в общината. Първият от тях - закриването на Климатичното училище, решението за което бе взето на последната общинска сесия, се оказа най-болната тема.

Според учителката Ваня Разсолкова колегите й от Якоруда, Разлог и Банско вече са тръгнали из Белица да навиват децата да отидат в техните училища, затова през септември вероятно ще са единственият общински център в България без първи учебен ден.

Оздравителното училище остава, бе добрата новина, донесена от Смиленов като отговор на Разсолкова. Той обяви, че вероятно ще се избере варианта със сливането му с общообразователното училище в градчето и поръча на учителите да помислят в една от двете сгради да се направи център за извънкласни дейности, за квалификация, информационно обслужване или нещо друго, от което общината се нуждае. Учителки веднага признаха, че тайно разчитали на това решение и за няколко дни тичане успели да напълнят 2 паралелки с деца.

Депутатът Татарски попари надеждите на беличани, че ще пристигнат пари по защитения преди година проект за екотуризъм в общината. Според него парите трябва да бъдат взети до октомври тази година, но община Белица най-вероятно ще пропусне срока, както повечето от общините в Благоевградска област, заради страха на кметовете да не би да стартират процедурата с неизрядни документи и после да се налага да връщат пари. Като приятно изключение бе посочен кметът на община Симитли Апостол Апостолов, внесъл преди 2 дни изпипан до последния детайл проект за 48 млн. лв.

Разпалени от възможността да си излеят болката, участниците в общоградското събрание дори го удариха на мечти за промяна на Конституцията и различните закони така, че догодина ДПС да не може да докара пак няколко автобуса с избиратели от Турция и да наложи свой кмет в Белица.

При нас е достатъчно човек да си купи копринен костюм и диплома, за да стане кмет, разясни изборните тънкости в общината учителят Любен Сираков. Не съм съгласен моят приятел от село Краище да има право на 2 гласа - за селски и общински кмет, а аз да имам право само на 1. Ако това остане като закон, белишките кметове ще продължават да си бъдат все от Палево дере и да си изкарват кметския мандат в пиене на кафе сутрин и разкарване после с мерцедеса из страната, разпали се той.

В Белица за 8 години е построена само една градска тоалетна и в нея ще остане това, което управата сътвори за този период, обобщи ситуацията Камелия Капсъзка.

По-късно за освета на офиса на ГЕРБ, в който допреди години се помещавала централата на БСП, дойдоха областният координатор Костадин Хаджигаев, придружаван от съветника Анатолий Антов, както и кметовете на Разлог - Красимир Герчев, и на Струмяни - Валентин Чиликов.


Още за: ДПС   Белица   Ст. Станков   Още от: Политика

Принтирай статия
35 коментара
10 Юни 2010 06:06 | usa
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И това е много.Ахмед Доган след 10 год. 6е направи друга.споко


10 Юни 2010 06:55 | до беличани
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Драги беличани и ние якорудчани водени от кмета Кафелов, за три години от последното му кметуване ,се радваме на единствената придобивка-беше построена голям НУЖНИК на пазара.На откриването му присъства целия областен актив воден от Ведат Хюсеин от буково дере.Лентата бе прерязана от депутатите Муса Палев от палево дере и Алиосман Имамов.Учения кмет г-н Кафелов напоследък никой не го вижда в Якоруда,постоянно се е изнесъл нанякъде заедно с верното му протеже Мурте.Напоследък в Якоруда бе забелязан депутата Имамов съпровождан от Дестан Торбев, разбира се в отсъствие на кмета Кафелов, известен с това ,че силно мрази депутата. Разкопани улици,голяма безработица,не усвояване на европейски проекти, разделени и противопоставени едни на други хора,това е резултатът от кметуването МУ!Якорудчани с нетърпение чакат местния вот, за да се отърват най после от тези бандити облечени във власт.


10 Юни 2010 07:09 | учителка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много им се иска на учителите от Климатичното СЛИВАНЕ.Само,че не знам с какво ще се СЛЕЯТ!


10 Юни 2010 07:12 | Брезница
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Драги братя и сестри от Белица и Якоруда,
и в Брезница единственото което е направил кмета е една огромна тоалетна на площада , която е нещо средно между мавзолей и електрически трансформатор за високо напрежение.
Неусвояването на европейски проекти е нещо в реда на нещата. Кметът ужким има титла - "инжинер" , но е прост като кон с капаци.
Защото е поръчков кмет, както навсякъде в наша край.
ДПС а според мене и ГЕРБ са от един дол дренки - подкрепят се взаймно.
Дойдоха в селото ни разни Имамовци, Башевци и Ведатовци , после пък дойдоха и Гербаджийте. И нищо...
И едните и другите ни "консултират" и карат да сеем ягоди по скалните чукари и тумби , а те си правят вецове на реките - "Туфча", "Костена" и "Каменица".
Тези вецове са собственост на - БСП + ДПС + ГЕРБ. А вецовете са доста апетитна хапка за тяхната олигархия.


10 Юни 2010 08:40 | ЧЕЧ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нищо ново под слънцето драги съграждани ! Същото е положението и в Община Сатовча, където ЛИДЕРА в миг на просветление между две бутилки ДЪМПЪЛ раздаде порциите на тези които сте изброили във форума и "Кучето си лае кервана си върви" !?! В Сатовча управляващата членската маса на ДПС, станаха управляващи в Общинската организация на ГЕРБ и ние ще чакаме промени?????? Ядец......... От 1 година пиша във този прекрасен форум и глас в пустиня............. Директора на Горското Пламен Поюков, Член на ДПС и съветник от квотата на ДПС в общината, стана член на ГЕРБ и ще е бъдещият кандидат за кмет на Община Сатовча. С явне далавери във дърводобива и в лова и в други дела, но никой не чува??? Дано Министър Цветанов получи информация, защото Хаджигаев работи с Олигархията в ДПС и сега за да си опазят откраднатото и да не сложат РАИРАНИ ПИЖАМИ бяха приети в ГЕРБ, разбира се не БЕЗПЛАТНО.......... Безплатни обяди няма!?! Г-н Хаджигаев е човека отговорен за тези простотии .....................


10 Юни 2010 08:42 | макейт
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хора,Беличани!Не разбрахте ли едно-че докато некадърници са на власт ще ни задушават,за да може да превърнат Белица -в ДПС бастион или още по-лошо ,да унищожат Белица за сметка на техните села :Краище,Орцево и всички махали с" кадърни"управленски кадри с фалшиви дипломи,слаба икономическа,но силна политическа поддръжка.Крайно време е гр.Белица да отиде към община Разлог и мисля,че все още има останали наистина кадърни беличани,които знаят на коя врата да почукат за благополучието на града и да повдигнат духа на изстрадалите хора от некадърното управление на велможите от ДПС.Вива Белица!!!!!!!!!!!!


10 Юни 2010 08:55 | ЧЕЧ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ И ВИЕ БЕЛИЧАНИ И ЖИТЕЛИ НА БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ , положението навсякъде е еднакво, там където управляват ВЕЛМОЖИТЕ на ДПС. Огледайте се и ще видите , че през мандатите на кметуването единствено ги интересува да напълнят джобовете си чрез ОБРЪЧИТЕ и да си оправят живота на своите семейства и роднини. Всички останали са управлявани и плашени със нова смяна на имената и няма да има субсидии за тютюна и са обикновени бройки гласоподаватели. В която и община да минете ще видите един и същ пейзаж отпреди 1989г. При ВАС кмета е направил тоалетна при нас в Сатовча, пикаем зад читалището.... Но си подредиха пасианса и сега са в ГЕРБ, благодарение на ХАДЖИГАЕВ??????? Както се изрази ЛИДЕРА в Джебел, натрупаха опит, смениха копринените костюми и белите чорапи /за което им помогнахме ние и ни показаха вратата/ купиха си дипломи и мерцедеси по подобие на А.Д, а той се размечта и може да си купи ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ....А електората в един глас,ЯШААААА ЕФЕНДИ...ДПС превзема ГЕРБ отвътре..


10 Юни 2010 08:56 | Орцево
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Тоя макейт много отворен-що не излезе от черупката,в която се е СКРИЛ


10 Юни 2010 09:03 | ???
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Този "кмет", който никога няма да бъде кмет на истинските беличани-било те българи , помаци или цигани за всичките години на власт направи толкова много злини , заедно с приближените му Айдуци ,че Белица остана без един млад човек.А вие , които го защитавате сте свиркаджии и долни мърлячи


10 Юни 2010 09:31 | ..................
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

А бре будали белишки и якорудчански и сатовчански и т.н., не се въодушевявайте толкова,
че ония от Граждани за експресно разорение на България ще ви доразмажат. Не им вървете по гайдата, щото такава сбирщина от комплексирани, другопартийни и неуспели псевдополитици никога не е имало. Те само цицат, без да дават. Запоменете това, иначе ще ревете с глас.


10 Юни 2010 09:51 | съгласен
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Приятели,движението ДПС беше голяма идея,и ако в началото движението бе оглавено от хора с чисти помисли впоследствие в него се промъкнаха елементи гладни и жадни за власт,и най вече бивши и настоящи доносници,активни участници във възродителния процес.И от движение за права и свободи се превърна в разбойническо движение.Така е и в нашата Якоруда.Вуйчо Дестан ,наричан Дестан сто и тринадесетте доноса и кмета бивш член на БКП и с връзки с бившите и настоящи служби,съветниците комунисти Мурте,Сирачки,Моласали и др.,други без никакви познания,яхнаха движението разделиха хората на наши,по наши и другите.Стана движение на разбойници!03902


10 Юни 2010 10:14 | якорудчанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

кафелов и неговото протеже али хърльов на съд!!!дай Боже!!!


10 Юни 2010 10:27 | якоруда
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

КАФЕЛОВ,АКО В БГ ИМА СЪД АМА ИСТИНСКИ СЪД,ДРУГАРЯ КАФЕЛОВ ЩЕ ГНИЕЕ В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГО.ДАНО ПО БЪРЗО СЕ ПРОКАРА СПЕЦ.СЪДА НА ЦВЕТАНОВ,ЗА ДА МОЖЕ КАФЕЛОВ ДА ПОЛУЧИ СПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА И ДА СИ НАМЕРИ МЯСТОТО,А ИМЕННО ЗАТВОРА


10 Юни 2010 10:32 | ДО 9:31
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ей,ти долен депесар,не маниполирай хората.то си личи какъв език използваш в форума.Ти знаеш само да заплашваш хората,обаче хората не са толкова тъпи вече.Не ги страх да говорят и да мислят свободно.Този метод с заплашването и прокараването на страх у хората отмина.


10 Юни 2010 10:34 | авер
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не плачи Ибраимчо, не тъжи, че нема да си вече кмет. Както се казва човек и добре да живее идва момент, когато трябва да смени костюма с раиран такъв. Да се надяваме, че "тлъстинките" които си натрупал през годините ще ти стигнат за следващите няколко живота. Освен това имаш добри "приятели" и пртньори , които ако не те последват, ще ти помогнат при управлението на активите, докато си възпрепятстван. Само не знаем г-жата как ще те прежали!?


10 Юни 2010 10:52 | ..
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не само той да смени костюма,а всички около него те се знаят,а това са зам.кмета, секретара, директорката на една от дирекциите, общинският председател, шофьора и приятелят му от гражданска защита. Дано скоро да настъпи този момент


10 Юни 2010 10:55 | обиден
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз вече не съм Дестан Торбаров,аз съм вече Десто Наков Торбев Даскалов и пак със стоте доноса!!!


10 Юни 2010 11:08 | Aneliq
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ТОЯ ПАЛЕВ ПАК КАКТО ВИНАГИ КОГАТО ИДВАТ ГОСТИ НА БЕЛИЦА, СЕ КРИЕ КАТО МИШКА В ДУПКАТА СИ!! ЗАЩО НАЙ НАКРАЯ НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ В ДУПКАТА СИ В ПАЛЕВО ДЕРЕ И ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА ОТ ТАМ ПОВЕЧЕ!!???


10 Юни 2010 11:55 | Aneliq
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ДАВАЙТЕ ГЕРБАДЖИИИИИИ ДА СМАЧКАМЕ ТИЯ ДЕПЕСАРИ, ДА ГИ ЗАТРИЕМ НАЧЕЛО С АХМЕД ДОГАН!!!!! НАПРЕД КЪМ ПРОМЯНАТА И НАДЕЖДАТА ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ............


10 Юни 2010 11:58 | D
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

АБЕ ИБРАИМЧО ТЕБ ТЕ НЯМА АМА И СЛУЖИТЕЛКИТЕ ТИ ГИ НЯМА ДВА ЧАСА ДА ЧАКАШ ДА ТЕ ОБСЛУЖАТ В ДЕЛОВОДСТВОТО ТАЗИ ЧАЙНА ЦЯЛ ДЕН ВЪРТИ НАСАМ НАТАМ И СЕГА Я НЯМА КЪДЕ Е ОТИШНА ДО БЛАГОЕВГРАД ЗА ОБУВКИЛИ ИЛИ ЗА ДОМАТИ АБЕ ИБРАИМЧО НА МАЛКИЯ ПРЪСТ ТЕ ВЪРТЯТ ТЕЗИ ЧАЙНИ ОГЛЕДАЙ СЕ МАЛКО


10 Юни 2010 12:04 | гърменско
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

и на вас поне нужници са направили. При нас кръгла нула, само ремонти на стари сгради и пътища и изписване на милиони. Единственото ново, което башев направи е прослувутата екопътека за 140 хил. евро /две бесетки, една чешма и дървен нужник с триъгълно дупка/ а парите подели с прокурори, полицай и политици бивши агенти на ДС като него които го пазят така ревностно. Явно ДПС кметовете си падат яко по нужниците....


10 Юни 2010 12:19 | ДА ДА
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И В НАШТО СЕЛО БРЕЗНИЦА ОБЩ.ГОЦЕДЕЛЧЕВ КМЕТА ПОСТРОИ НУЖНИК В ЦЕНТЪРА НА СЕЛОТО А АГО ШАКИР АЯНОВ - ЗАМ.ОБЩ.ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НА ОБЩ.СЪВЕТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ОБЩ. ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДПС ОБЩ.ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НАПРАВИ ЛУДИ ПАРИ ОТ НАСТИЛАНЕ НА ВСИЧКИ ПЪТИЩА В СЕЛОТО И ИЗВЪН СЕЛОТО С ПОЧВА - ЗЕМЯ СЪС ТРАКТОРИТЕ И БАГЕРА СИ. ЯКИ ПОРЪЧКИ ЯКИ ПАРИ - ЗАВАРКА НА ТРЪБА НА ДЮКЕР ЗА 4.000 ЛВ.РЕМОНТ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПЪТ ЗА 18.000 ЛВ. ЧУЧУР - ЧЕШМА ЗА 20.000ЛВ. НА ЧАЛА И ЩЕ СПРА ДО ТУК ЩОТО НЯМА КОЙ ДА ПРОВЕРИ И НЯМА СМИСЪЛ


10 Юни 2010 12:25 | Aneliq
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

И ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ГА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТОЯ БАШЕВ И ЗА ТИЯ ОТ ДПС.....


10 Юни 2010 13:23 | ИЗГНАННИК
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Правилно Анелия ! Га ядят кифтетата и гласуват под строй със зурни и тъпани ни риват, Сига риват !!!!!! Но и ти си много ентусиазирана да смачкаш ДПС, като си член на ГЕРБ????? Една птичка пролет не прави??? Онези големите в Благоевград се сдушиха със олигархита във ДПС и на нас ни остава един гол ентусиазъм. Гледай внимателно как лекичко внедряват техни хора в структурите на ГЕРБ и ще си продължат да управляват!?! На нас ще ни остане да си чешем езиците по форумите. Ние правим стачки, а те правят пачки????? Жалко Анелия, жалко и за тези управляващи..... Парите не миришат и говоря всички езици, а ДПС това вече го научиха, а и са с много парички...... И ТИЯ СА КАТО ОНИЯ......


10 Юни 2010 14:47 | САНИ
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ДОКАТО ИМА РИБНОВО ЩЕ ГО ИМА И БАШЕВ


10 Юни 2010 15:03 | Aneliq
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ОЩЕ КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ОВЦЕ КАТО ХОРАТА В РИБНОВО И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЯРВАТ НА ТАКИВА КАТО БАШЕВ.....


10 Юни 2010 15:36 | до сани
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

тия не искам да дават акъл по форомите!!! и да се изказват от името на цяло село. Ясно???? а???


10 Юни 2010 19:12 | Реалист
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ДПС + БСП + ГЕРБ = ОЛИГАРХИЯ + много мизерия за бедните хора!


10 Юни 2010 20:19 | до орцево
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ти г-н от Орцево, излез ти като си такъв смелчага, или ти изпълзяваш само когато дойдат твоите покровители от ДПС.Беше време когато не смеехте да си покажете носа в Белица , но сега надигате глави защото сте на власт. Не разбирате ли , че каквото и да правите не може да унищожите Белица и нейните жители.Вижда се края на вашето благоденствие. Дерзайте беличани!


10 Юни 2010 22:01 | до рибарците
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не вярвайте на този агент на ДС - Ахмед Башев.Този отвратителен доносник смени сума ти партии само да е на власт!!!Толкова кадърни и образовани хора има в Рибново а вие сте се спрели на този ПИНОКИО !Сменете го на избори ,изберете друг,направете му тотална ревизия за целия период на кметуване и ще видите колко ви е грабил!Само за това, че ви е възродявал ,бил ви е не физически ,бил е душите ви, и вие пак го избирате! Защото бил от ДПС.Погледнете и неговите патрони и ще видите, че всички там горе, са били вашите душевни мъчители,агенти на ДС , идеолози и проводници на възродителния процес!И както казват препатили, повече теглихме от Хасан отколкото от Иван!!!!!!!!!!


11 Юни 2010 04:58 | No-GERBER
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ГЕРБ е фракция на БСП ,неси мислете ,че може да направят нещо хора произлезли от там..
Те ще затрият България .


11 Юни 2010 22:47 | до г-н Смиленов
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Поздрави за областния председател г-н Смиленов, че е отменил решението да се закрие оздравителното училище в Белица !!! Това е чудесна възможност да бъде открита спортна гимназия. Децата ни имат нужда от спорт и дисциплина, храним се нездравословно, стоим пред компютрите дни и нощи...


19 Юни 2010 21:31 | 17юни 2010 Белица
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Всички вие които сега плюете ДПС сте бивши ДЕПЕСАРИ сега се пребоядисвате за ГЕРБ ДПС +ГЕРБ+БСП ЕДНА ТОАЛЕТНА НА ЦЕНТАРА-нищо повече не очакваме.


12 Юни 2011 10:08 | стар депесар-якоруда
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дестан Торбев/агент Иванов/-председател на Общинския съвет на ДПС -Якоруда беше осветлен от Комисията по досиетата като секретен сътрудник от 02. 011980г. до ден днешен. Якорудчани спомняте ли си, че го наложи кмета Кафелов, пръв приятел на Марио Бучков. Тва кво ви говори???




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар