Вяли политически маневри в Пиринско! И ВМРО излизат с кандидат-кмет! Шефът на "Топливо" - Благоевград Иван Ризов се включва в битката!

23 август 2019 13:41   16 коментара   24633 прочита


Веднъж вече Ризов напусна ВМРО- БНД със силни думи антиръководството на войводите.. днес отново излиза на светло. В региона партиите все още се лутат в избора на кандидати, които да се изправят срещу кметовете на ГЕРБ, а времето свършва...

Шефът на "Топливо", бившият общински съветник, Иван Ризов ще е кандидатът на ВМРО за кмет на Благоевград Това е последният слух, който упорито се върти сред политическите среди в областния център, научи Struma.com.

Ризов ще се включи в кандидат-кметската кампания след години латаргия в политиката. Неочаквана е тази кандидатура не само за част от съпартийците му, но и за тези, които си спомнят негово изявление от времето, когато демонстранивно напусна ВМРО-БНД.

В архивите на Struma.com стоят неговите думи, казани ден след официалното напускане на партията през 2010 година: Напускам, защото не приемам оставането на Красимир Каракачанов за лидер на ВМРО, въпреки че на последния конгрес над 300 делегати напуснахме форума. Не съм съгласен и с избора на Георги Васев за член на националния комитет, през последните години никакъв го нямаше, а сега подменя по общините в Пиринско старите ръководства със служебни и послушни на Каракачанов.

Не напускам и за да ида при Борис Ячев, защото моето лично мнение е, че и той не бива да бъде избиран в ръководството на ВМРО, защото бе част от екипа на Каракачанов. Оставам с най-добри приятелски чувства към всички, с които преживях най-романтичните си години във ВМРО в Благоевград и в Пиринско, но вече не мога да подкрепям това управление на организацията и тази политика, която Каракачанов води. Все още не знам дали ще продължа да се занимавам с политика, оставям си по-дълго време за размисъл, каза тогава Ризов.

Днес Каракачанов продължава да е лидер на тази партия, провеждайки политиката си от години, а Георги Васев, нейн активен член и общински съветник. Спомня ли си лидерът на ВМРО тези думи и кое "скъси" паметта на Каракачанов, който трябва да одобри кандидатурата на Иван Ризов, излязла от местната структура?, това е въпросът.

Градските легенди сочат, че сив кардинал, който отдавна се вре разушително в структурите на ВМРО в региона е успял да наложи Ризов като своя кадидатура и тук отново си припомняме, че където се е намесил въпросният кардинал, нищо добро не се е сучило.

Не споменаваме името му по ред причини, най-съществената е, че не приемаме никак на сериозно неговата политическа обязаност и възможностите му в развяваните от него сфери на влияние. Разбира се ВМРО все още официално не е обявила кандидата си за кмет, това щяло да се случи в първите дни на септември.

А политическата ситуация в Пиринско все повече заприличва на цирк, чийто актьори гастролират насам-натам и не смеят да направят нито едно "представление" пред публика. Всичко е под сурдинка, тайни заговори и ходове, мръсни, подмолни игрички, анонимни пасквили, с цел очерняне на кандидата, са част от маневрите, които бележат партийната работа на входа на предстоящите местни избори.

В Благоевград лъснаха някои подмолни действия на номинационното събрание на ГЕРБ, където излязоха двама кандидати за кметове от средите на партията. Бившият лидер на градската структура Йордан Андонов бе номиниран за кмет, а заедно с него и шефът на НОИ Илиян Георгиев. Въпреки сериозните им напъни не успяха да спечелят победното доверие на съпартийците си, но единият от тях все още си вярва, че изпълнителната комисия, ще го припознае като кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград.

Свидетели сме на смехотворно поведение на някои от мераклиите за власт. До момента всичките споменавани като кандидат кметове, с изключение на тези на ГЕРБ, са в сферата на слуховете, а играта е "проба - грешка", тоя ще е, после няма да е, пълен, повсеместен политически хаос. Спрягат се разни имена, но нищо не е сигурно.

Усеща се обаче известен страх от силните кандидати на ГЕРБ, заради който много от спряганите за кметски постове се отказаха от надпреварата. Все още някои политически "анализатори" имат надежда, която разпространяват и си вярват, че част от герберските кметове няма да са кандидати.

Въпреки всички индикации, че това са просто празни думи и последни надежди, подобни слухове продължават да витаят в пространството. Говореше се, че Камбитов няма да е кандидатът на ГЕРБ за Благоевград. Този слух се разби окончателно, след като кметът на Благоевград бе обявен официално за един от най-успешните кметове в страната и сигурен кандидат за местни избори 2019 година. Това се случи на последното национално събрание на партията.

Така, че крайно време е: "Надежда всяка оставете" и се стягайте за бой срещу успешния благоевградски кмет, че никак няма да е лесно за месец да убедите електората в добрите си намерения и талантите си да свършите повече, отколкото е направил Камбитов в двата си успешни кметски мандата.

Опозиционери разклащаха стола и на кмета на Сандански Кирил Котев, който щеше да падне още преди месеци, подложен на унищожителен вражески огън, но и до момента Котев продължава да е на кметския пост и сигурен кандидат за кмет.

В Садански слуховете пускаха в надпреварата за кмет депутата от ВМРО Атанас Стоянов, напоследък обаче този слух позатихва, като някои твърдят, че Стоянов се е отказал от надпреварата, а кандидат цял да бъде племенникът на екскмета Тотев, Младен Тимчев.

В Банско също слухове детронираха Икономов, но проверките ни установиха, че никой по върховете на ГЕРБ не потвърждава този слух. Икономов винаги е показвал отлични резултати на всеки избор и е печелил хиляди гласове за ПП ГЕРБ, той е единодушно подкрепен от своите за кмет, което прави слуховете за неговото отсвирване от предизборната битка, несъстоятелни.

В Банско говорят, че бившият зам. кмет от екипа Икономов Сашка Въчкова щяла да е претендент за кметския престол от партията на Марешки. Официално потвърждение няма. БСП в Банско засега нямат яснота как ще участват в изборите за кмет. БСП Благоевград пък се лута все още между бившия шеф на пощата преди много години Димитър Ирибозов и строителния предприемач Румен Томов, за което ви съобщихме.

Единствено неясна е ситуацията в Петрич, където до момента няма опозиционен кандидат за кмет. Тук Димитър Бръчков е фаворитът на ПП ГЕРБ, но кой ще излезе на среща му не се знае. Приближаваме септември. Колкото по-близо сме до началото на предизборната кампания, толкова по-голямо е мълчанието на партиите в областта.

Дали лъвовете се готвят за скок и изненада предстои да видим, но е ясно, че време няма за налагане на един или друг кандидат. Досега ако партиите бяха наясно със ситуацията, щяха да извадят в публичното пространство опонентите на герберските кметове, за да има време електората да ги припознае и евентуално да им гласува доверие.

Политическата ситуация в момента обаче и спряганите за кметове от партиите извън ГЕРБ, които днес са едни утре други, говори само за нестабилност в опозиционно настроените политически формации и прозрачно лутане, поради липса на подходящи имена, които да влязат в сблъсък с кметове на ГЕРБ, управлявали областта по няколко мандата.

Започнаха политическите совалки наляво, на дясно, кампанията започна, но се води латентно, какво чакат политиците, та е такова мъртвило, невиждано през годините, не е ясно?! Ясно е, че време няма, както и сигурни кандидати за кметове от опозиционно настроените политически партии.

Както е тръгнало, с това продължило с месеци лутане в избора на кандидат-кметове, май опозиционерите ще подарят победата на ГЕРБ и в тези избори и няма да успеят да променят и "пребоядисат" политическата карта в Област Благоевград, оцветена повсеместно с цвета на ПП ГЕРБ.

П. Костадинов


Още за: Иван Ризов   слух   среди   кмет   Още от: Политика

Принтирай статия
16 коментара
23 Август 2019 13:57 | Дебел директор
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Този чичо-дядко от село не е от Джумаята, а е кадър на БКП, със съмнителни качества и спорна репутация с обвързаности от милиционерско естество. Брат е на крадецът д-р Е. Ризов упойкаджия също извратена и мерзка личност известна в Благоевград .


23 Август 2019 14:00 | моля
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Никакъв шанс не приятен за гледане, за слушане а и като знаем как работи в Топливо, просто ВМРО можете да поздравите камбитов с новия управленски мандат


23 Август 2019 15:02 | старогражданин
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Само аз от 40км разстояние съм му отвял десетки или стотици гласове на Камбитов. Да не говорим за хората, които ежедневно му гледат преигравването. Процесите са необратими. Джибрето прокисна.


23 Август 2019 15:09 | mima
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

.Отвял си му на Камбитов да не ти казвам какво, такъв бой ще ви бие на изборите, че чак ми се плаче


23 Август 2019 15:12 | старогражданин
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Бардакът на общината още е на работа.


23 Август 2019 15:14 | джумайлия
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Ризов е достоен човек, не е апаш, милее за Благоевград и винаги е имал собствено мнение, което е отстоявал. Не му трябва никой да го бута и промотира ами на човека просто му държи да застане срещу една политика на деградация, клиентелизъм и откровен апашлък. Да е жив и здрав и успешно представяне!


23 Август 2019 15:51 | старогражданин
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Разходка до "Кончето". Една концесия за 35 години и Ризов кандидат-кмет. Някой трябва да подпише концесията. На прав път ли съм?


23 Август 2019 16:00 | Паола
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Гладят ризи, панталони и балтони,
но ще си останат със смачкани фасони,
алчни за пари и власт...
за пари ще продадат и вас...

Комунистът нрава не мени,
комунистът иска слава и пари,
Без да се замисли той руши,
комунизмът моделира демонски души!


23 Август 2019 16:09 | Нели Димитрова
Оценка:
-18
 (
26
 гласа)

Не е глупав, ще се оттегли. Той знае кой ще е кмет на Благоевград - този, който заслужава най-много! Напред Камбитов!!!!!


23 Август 2019 17:18 | гражданин
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Дайте нови лица, стига с тези кадри от миналия век!!! Няма ли млади интелигентни хора с добро образование ма които им е чужда кражбата, измамата, а милеещи Благоевград да стане модерен и проспериращ град с ведри, усмихнати и работещи хора!!!!


23 Август 2019 17:25 | Киро факиро
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Аман от пропаганда на комунета, ченгета селяци от Микрево, синове на милиционери бивши БКП, мимикрирали в дъщерните ВМРО-БНД, СДС, ГЕРБ, БСП и тем подобни прескачания и трансформации.


24 Август 2019 01:39 | До дебил директор
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мухльо, задръж си дебелия в устата и не се изказвай неподготвен!


24 Август 2019 07:50 | Асен
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Иван Розов си е джумалия и няма родство с д-р Ризов и брат му Георги Розов. Факт е, че Иван беше отваратен от политическата проституция на национално и местно ниво и се отдръпна от политиката. Но който го познава знае е че е мъжкар, че държи на думата си и трудно някой може да му влияе . До като той, политически партия или коалиция не заяви, че ще се кандидатира не би трябвало "да се слага каруцата пред магарето" и да се дава възможност да бъде оплюван .


24 Август 2019 09:57 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Иван Ризов-Илия Ризов. Има ли я тази връзка. За това питах снощи.


24 Август 2019 17:53 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В Дупница Ризови са власи. Обиколиха всички партии. Вече може би правят пътека към президентската. Ризов, Каракачанов... о, мам си джейс.


25 Август 2019 06:57 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Моите изводи от местната и националната какафония:
1. Оръжейният бизнес е с Президента, а не с Борисов. Сега е време за претенция за концесия не за 35, а за 45години. Да види този народ на кого е времето!
2. Ще оцелеят само прасетата на Гергов и компания. Защото не са самодейци в бранша. Но не са и национално заангажирани.
3. Мая Манолова ще се кандидатира за кмет на София само при провалена сделка за Фолксваген. И ТЕ работят по въпроса.
4. Политическа мизерия на н-та степен.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар