Водачът на Атака в Пиринско Илиан Тодоров: Глобул, М-тел и Виваком печелят между 2 и 3 милиарда лева на година

17 септември 2014 16:21   20 коментара   10997 прочита


Плащаме най-скъпите разговори в цяла Европа! АТАКА настоява трите телекомуникационни компании да бъдат държавна собственост по примера на редица други държави!

С печалбите от трите оператора ще има пари за пенсии, заплати, образование, здравеопазване и др.

Плащайки сметките си към Глобул, всички ние пълним джоба на Норвегия, храним норвежките пенсионери, плащаме социалните помощи в страната, осигуряваме заплащането на държавните служители в Норвегия! Днес, всички българи са донори на богатата Норвегия! Глобул е собственост на една държавна норвежка компания. Telenor Group е телекомуникационна компания, собстве­ност на Кралство Норвегия. В края на април 2013 Telenor придобива втория по големина мобилен оператор в България – Globul. Печалбата на Глобул в България за 2013г. е в размер на 780 милиона лева. Днес българите плащаме сметките за мобилните си разговори и мобилен интернет на една чужда – норвежка държавна компания. На практика днес „бедната” норвежка държава попълва бюджета си със стотици милиони левове, идващи от джоба на българските граждани. Плащайки сметките си към норвежкия държавен мобилен оператор, ние, българите, реал­но допринасяме за осигуряването на ежемесечните пенсии на норвежките пенсионери. Минималната пенсия в Норвегия към 2013 г. е в размер на 14 208 крони – или малко над 3339 лв. срещу 150 лв. в България! Смятате ли за нормално ние българите да издържаме норвежците? До кога искате да сте донори? До кога смятате да издържате богатите норвежци?

Когато плащате сметките съм към М-Тел, пълните джоба на най-богатият човек в света за 2013г. мексиканският бизнесмен от ливански произход г-н Карлос Слим, който преди около 2 месеца закупи М-Тел. Слим е най-богатият човек в света с лично състояние от 80 милиарда долара, а всички ние го правим още по-богат! Вече се дочува, че Карлос Слим е проявил желание да придобие и Виваком.

Защо Глобул, М-тел и Виваком да не са българска държавна собственост, а държавата ни да генерира между 2 и 3 милиарда лева на година? Ето само едно направление, от където могат да се влеят свежи финансови ресурси в страната ни. Печалбата на „Глобул”, „Мтел” и „Виваком периода 2008 г. – 2013 г. са в размер на малко над 16,5 милиарда лева. И това са приходи само от телекому­никационни услуги. Тук не на­месваме енергоразпределител­ните дружества, водните ни ресурси, банковият сектор, подземните и природните богатства на страната, чуж­дите вериги и др..Сега в този момент разбиваме още един мит, а именно, че България била бедна държава. Не, не е, просто сме колонизирани под мотото – „държавата е лош собственик”!

Някои ще Ви кажат, че това било невъзможно, че сме част от ЕС, че държавата била лош собственик, че няма как да стане и куп други лъжи.

Ето как е по света, ето че там е възможно :

ШВЕЙЦАРИЯ

Swisscom AG е швейцарска­та държавна телекомуникационна компания. Държавният мобилен оператор е създаден от Швейцарската конфедерация през 1998 г. в Берн. Днес в компанията работят 19 514 души. Активите на Swisscom към 2012 г. се оценяват на 20 милиарда швейцарски франка, а приходите на компанията за същата година се равняват на 11,3 милиарда франка (или 18,2 милиарда лева).

ФРАНЦИЯ

S.A е френска мул­тинационална телекомуника­ционна компания със 170 000 служители, 105 000 от които работят във Франция. Компанията обслужва 230 милиона потребители. Компанията е акционерно дружество, в което най-големият акционер е правителството на Република Франция. Активите на компанията се оценяват на близо 90 милиарда евро към 2012 г., а приходите на Orange към същата година се изчисляват на 43,5 милиарда евро.

ИНДОНЕЗИЯ

Telkom Indonesia е най-голямата държавна телекомуникационна компания в Индонезия. Тelkom е най-старата телефонна компания в света

създадена през далечната 1856 г. Днес в дружеството са заети 15 000 души, а общите активи на Telkom към 2011 г. се оценяват на 11,3 милиарда щатски долара. Приходите на компанията за 2011 г. са в размер на 7,8 милиарда долара. Инденозия е 16-ата по сила икономика в света за 2013 г.

ШВЕЦИЯ, ФИНЛАНДИЯ

TeliaSonera AB се създава през 2002 г. като резултат от сливането между държавните шведска и финландска теле­комуникационни компании Telia и Sonera. Сливането на двете дружества е последвано скоро след неуспеха за сливане между шведската държавна компания Telia с държавния мобилен опе­ратор на Норвегия. Днес TeliaSonera AB е най-голямата теле­комуникационна компания, предлагаща мобилни и стационарни телефонни услуги на територията на Швеция и Финландия. Компанията е собственост на шведската и финландската държава. Към 2012 г. активите на компанията се оценяват на 254 милиарда шведски крони (или малко над 54 милиарда лева). Приходите на държавната фирма към 2012 г. са в размер на 105 милиарда крони (22 милиарда лева).

ИНДИЯ

Sanchar Nigam е индийската държавна телекомуникационна компа­ния с централен офис в Ню Делхи, Индия. Компанията е най-старият и най-големият доставчик на комуникацион­ни услуги в страната със 117 милиона клиенти към януари 2014 г. Общите активи на компанията към 2013 г. са в размер на 957 милиарда индийски рупии (или 23,3 милиарда лева), а приходите на държавната индийска ком­пания към същата година са в размер на 271,2 милиарда ру­пии (11,1 милиарда лева). Индия е 10-тата по сила икономика в света за 2013 г.

КАНАДА

Saskatchewan Telecommunications Holding Corporation (SaskTel) e водещата телекомуни­кационна компания в провинция Саскачеван, Канада. Компанията е изцяло държавна собственост. Освен като мобилен оператор компанията доставя на своите клиенти безжичен и кабелен интернет. С годишни приоходи от 1,2 милиарда канадски долара дружеството облужва 1,4 милиона клиенти. В SaskTel рабо­тят 4 000 души на постоянен трудов договор.

ЯПОНИЯ 

Nippon Telegraph and Telephone Corporation – е японска телекомуникацион­на компания със седалище в Токио, Япония. Компанията е акционерно дружество, в което най-големият дял е собственост на японско­то правителство. NTT e най-голямата телекомуни­кационна компания в света по отношение на приходите. Общите активи на компани­ята към 2012 г. се оценяват на 19,4 трилиона японски йени ( или малко над 27,8 милиарда лева). При­ходите на NTT за 2012 г. са в размер на 10,5 трилиона йени ( или 15 млрд. лева).

Telenor Group е телекомуникационна компания, собстве­ност на Кралство Норвегия. Държавното дружество е един от най-големите световни мобилни телекомуникационни оператори с дейност в Скандинавия, Източна Европа и Азия. Към 2010 г. в компанията работят 33 220 служители. Активи­те на Telenor Group към 2011 г. се оценяват на сумата от 166 милиарда норвежки крони ( около 39 милиарда лева). Приходите на компанията за 2011 г. са в размер на 98,5 милиарда крони (или малко над 23 милиарда лева). В края на април 2013 Telenor придобива втория по големина мобилен оператор в България – Globul. Днес българите плащаме сметките за мобилните си разговори и мобилен интернет на една чужда – норвежка държавна компания. На практика днес „бедната” норвежка държава попълва

бюджета си с милионите левове, идващи от джоба на българските граждани. Плащайки сметките си към норвежкия държавен мобилен оператор, ние, българите, реал­но допринасяме за осигуряването на ежемесечните пенсии на норвежките пенсионери. Минималната пенсия в Норвегия към 2013 г. е в размер на 14 208 крони – или малко над 3339 лв. срещу 150 лв. в България! Както се казва – „Болен здрав носи”!

БЕЛГИЯ

Belgacom Group е най-голямата телекомуникационна компания в Белгия със седалище в Брюксел. Основана през 1930 г. Belgacom Group е собственост на белгийската държава. През 1994 г. държавната компания Belgacom Group създава и дъщерната компания за мобилни услуги Proximus, приходите от която също се вливат в държавния бю­джет на Белгия. Активите на Belgacom Group към 2013 г. се оценяват на 8,4 милиарда евро, а приходите на дър­жавната компания за 2013 г. са в размер 6,5 милиарда евро.


Още за: виваком   Глобул   тодоров   Още от: Политика

Принтирай статия
20 коментара
17 Септември 2014 17:35 | самознаи
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Господинът Тодоров очевидно нищо не разбира от икономика, защото бърка приходи и печалба, а и цифрите, които посочва са грешни.
Глобул, например, за 2013 г. имат ПРИХОДИ за около 660 милиона евро. Оперативната печалба, т. е. печалбата ПРЕДИ да бъде обложена с данъци е малко над 220 милиона евро.
Така че, г-н Тодоров лъже, а Струма преписва без да си провери фактите...


17 Септември 2014 17:57 | Иван
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Браво Илияне! Посочил си фундамента, който има очи да види, който има разум да мисли. Това е пътя!


17 Септември 2014 18:26 | ИЛИЯНА
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

ВЗЕМИ И СЕ СКРИЙ БЕ НЕЩАСТНИК! ДРАПАШ ЗА ПАРЛАМЕНТА, АМА ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ОГРЕЕ, ЗАЩОТО СИ ПРОСТАК, ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ И ХОРАТА В ЮГОЗАПАДА ГО РАЗБРАХА ОТДАВНА! ИЗНЕНАДАХА ВИ ИЗБОРИТЕ И ВИ ХВАНАХА ПО БЕЛИ ГАЩИ, А!? ДПС И БСП УПРАВЛЯВАХА ЗАЕДНО С ВАС И ВИ ДАДОХА КОМИСИЯТА ПО КОРУПЦИЯ, ЗАЩОТО БЯХТЕ ЗАЕДНО И В КОЯТО НИЩО НЕ СВЪРШИХТЕ, ОСВЕН ДА РЕКЕТИРАТЕ ПОЛОТИЧЕСКИТЕ СИ ОПОНЕНТИ, ДОЛЕН МРЪСНИК! ПРИЯТЕН ПОЛИТИЧЕСКИ СЪН! БЛАГОДАРЯ ЗА ТЕЛЕФОНА, ЩЕ ТЕ "ПОЗДРАВЯ" ПОДОБАВАЩО, КАТО ВИ ИЗЛЕЗНАТ РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЕНИЧАРСКАТА ПАРТИЯ АТАКА, КОИТО ЩЕ СА МЕЖДУ ДВА И ТРИ ПРОЦЕНТА! ПРИЯТЕН ПОЛИТИЧЕСКИ СЪН!?


17 Септември 2014 21:36 | рустемпаша
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

всички от атака са станали като върколаци а очите и са като аватари иначе за сметките си прав ильоооо


17 Септември 2014 21:57 | Tosho
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Не бе, той просто е инфилтриран циганин в Атака. Хахахахахах!


17 Септември 2014 22:22 | ГЕОРГИ
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

ЕГАТИ ТЪПАКО КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ЖАЛНА И МАЙКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ТЪПАЦИ.


17 Септември 2014 22:29 | до тоя писал се Илияна
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

По спокойно АТАКА ще влязат в парламента, защото е единствената партия не участвала в грабежа на България. Социолозите никога не са давали висок процент за АТАКА, но днес казаха, че АТАКА ще влязат като прибавим и 2-3 процента, които скриват. Процентите стават 7-8 най-малко.


18 Септември 2014 09:08 | кика
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

"Когато плащате сметките съм към М-Тел, пълните джоба на най-богатият човек в света за 2013г. мексиканският бизнесмен от ливански произход г-н Карлос Слим".
Ами ти кой джоб искаш да пълним бе олигофрен твоя и на БОЛЕН СИДЕРОВ?????


18 Септември 2014 09:13 | Сандански
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ДПС-то ви разшири халката, та да серете като самосвали, ама сега като нема лапачка какво ще правим. Елате с Волен при КРАСО ПРЪЧО /вашият представител в Сандански/ да продавате царевичак на главнатаулица.


18 Септември 2014 09:29 | Бургас
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Атака като са толкова патриотична партия защо не поставят въпроса в парламента и ли в медиите п за турския геноцид над българския народ /стара загора, тетово, айтос, родпите и др. градове/отвлечените и продадени в робство жени и деца и изгонените на север българи/. Този процес е траял векове. Поставете смело въпроса както го поставиха арменците.


18 Септември 2014 11:43 | критичен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ПЛАЩАМЕ НАЙ СКЪПО, ГОРИВА, ЕН ИЗТОЧНИЦИ, ТЕХНИКА


18 Септември 2014 11:59 | САМО АТАКА
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРЕБОЯДИСАНИ КОМУНИСТИ КАТО БОКО ТИКВАТА, ЦЕЦО КРАДЕЦО, БСП, ДПС БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА. ВСИЧКИ ПЕЧЕЛИВШИ СЕКТОРИ СА ДАДЕНИ НА ЧУЖДИ ФИРМИ, ОТ КЪДЕ ДА ИДВАТ ПАРИ В ДЪРЖАВАТА? НЯМА ТАКАВА ПЕНСИЯ В ЕС - 120 ЛЕВА И ТАКА МИН. ЗАПЛАТА 150 ЕВРО, ТОВА Е ПОЗОРНО, ХОРАТА ЕДВАМ СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ


18 Септември 2014 12:03 | Р
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ето такива млади, умни хора трябват на България, докога ще гласуваме за едни и същи хора 25 години, номенклатурни комунисти, които станаха сега най-големите демократи и ограбиха България!


18 Септември 2014 14:45 | Партия Отстъпление
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Е баш такива дръвеняци защо са на България? Като се съберат у Благоевград на митинг да се оградат със санитарен кордон и полека, полека та у Ръсево! Там да се атакуват едни други и после един по един у Балкано по гащи джом!


18 Септември 2014 15:20 | kkkk
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

НАЛИ БЯХТЕ НА ВЛАСТ БЕ ВОЛЕНОВЦИ ИЗМИСЛЕНИ ВИДЯХМЕ ВИ КОЛКО СТРУВАТЕ, ПРОДАДОХТЕ СЕ НА ДПС И БСП КАТО ЦИГАНИН ЗА МЪТЕНИЦА !!!!


18 Септември 2014 15:35 | Сашо Тодоров
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ей, недоносения атакист Илиан, фани се скрий някъде бе!


18 Септември 2014 15:36 | T
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Защо ми приличаш на циганин Илианчо а.....?


18 Септември 2014 15:58 | Опорна точки на АТАКА
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ГЛАСУВАШ ПОД КОМАНДА! А след това да вдигнеш гащи и глава високо и да се разхождаш по улиците все едно в тоалетна никога не си влизал, особено пък по голяма нужда, нежели да си управлявал в коалиция с ДПС срещу скромна възможност да гризкаш от трупа на хубавата ни родина наречена България


19 Септември 2014 00:23 | !!
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Разбере, че Атака с 23 депутата никога не е била на власт. Стига манипулирате другите три партии гласуваха закони различни от това дето предлагаше на АТАКА. Четете и се образовайте дето плюете по АТАКА постоянно.


19 Септември 2014 09:51 | До Бургас
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Още трябва да изброяваш. Кланетата организирани от Осман Пазвантоглу във Видин /Църквата Света Петка/ където е избил всички попове и владиката Калиник на Видинския санджак/ Ниш, Пирот, Македония, българите в Крайова и много други/ХИЛЯДИ/ Имате кауза за разлика от други, но не можете да я защитите с аргументи както трябва.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар