ВМРО - Коалиционният партньор на ПП ГЕРБ издига кандидати за кметове навсякъде в Пиринско

11 септември 2019 14:28   43 коментара   35385 прочита


Стоян Божинов ще бори Д. Бръчков в Петрич, срещу Г. Икономов в Банско излиза Думанов, Атанас Стоянов се изправя срещу К. Котев в Сандански, Иван Ризов "очи в очи" в Атанас Камбитов...

Коалиционният партньор на ПП ГЕРБ - ВМРО извади свои кметове навсякъде в по-големите градове в Пиринско. На провела се партийна конференция бе издигната кандидатурата на лидера Стоян Божинов за кмет на община Петрич.

Както Struma.com писа, кандидатурата на Божинов бе известна още в началото на месеца, а на събранието им бе утвърдена категорично, без конкуренция. Божинов е адвокат и общински съветник, вечен опозиционер в местния съвет.

След Божинов в листата им, се нарежда Борис Лазаров, третото място в листата на ВМРО е за коалиционния им партньор от „Атака“, следвано от адвокат Велик Гогов, когото миналата година спрягаха за кандидат за кмет. Ясни са и предложенията за кметове на кметства и общински съветници в общината.

В Сандански войводите също издигнаха свой кандидат за кмет. Срещу досегашния - Кирил Котев, ще се изправи депутатът Атанас Стоянов. На събрание на градската структура, номинацията му бе гласувана единодушно и за нас това не бе изненада, тъй като за него се говореше отдавна. Стоянов се ползва с добро име сред съгражданите си.

Силно разпрознаваем е, тъй като е един сред най-активните местни депутати в парламентарна зала, освен това е умерен в провежданата от него политика, която дистанцирано държеше далеч от грубите скандали и мерзки нападки между опоненти в курортния град. Така, че според санданчани, Стоянов е сред най-добрите попадения на ВМРО. Той се впуска в битката за кмет на града и ще се изправи срещу досегашния успешен кмет Кирил Котев от ПП ГЕРБ.

В предизборната надпревара ще участва и бившият зам. кмет Младен Тимчев, подкрепен от БСП. Не е ясно какво решение ще вземе лидерът на РЗС Яне Янев и дали ще се кандидатира за кмет.

В Благоевград срещу Атанас Камбитов от ВМРО излиза, шефът на "Топливо" Иван Ризов.

ВМРО - Банско също ще има свое предложение за кмет, който ще се изправи срещу Георги Икономов от ПП ГЕРБ. За тази позиция е спрягано името на многократния шампион в ски бягането - бизнесменът Георги Думанов. Той е два мандата общински съветник, но се очаква неговата кандидатура да се потвърди категорично от структурата.

Днес ВМРО се регистрира партията за предстоящите местни избори на 27 октомври на централно ниво. Предстои местните структури да направят същото.

Интересна се оказа позицията на ВМРО, никой не очакваше, че те ще излязат повсеместно с кандидати за кметове, предвид топлите им отношения с ГЕРБ. Те се впускат в местните избори с уговорка, че ако не достигнат до балотаж със сега действащите кметове от ГЕРБ, ще ги подкрепят срещу всички останали във финалната битка.

Изяснява се картината на предизборната надпревара, засега с най-много кандидати за кметове е областният център Благоевград. Тук до момента те са 6. Пръв се регистрира кандидатът, подкрепен от БСП, Румен Томов. Засега други кандидат кметски кандидатури официално регистрирани няма. Очаквайте анализ на политическата карта в Пиринско..

П. Костадинов

43 коментара
11 Септември 2019 14:57 | Митко
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Нищо не става от този бандит само за пари ламтее няма да има промяна. Не че ще го изберат де но ще мъти водата за пари


11 Септември 2019 14:59 | Митко
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

За мравчо става въпрос


11 Септември 2019 15:13 | СТАРА МУЦУНА
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

и в бЛАГОЕВГРАД НЕ Е ПО-РАЗЛИЧНО ОТ САНДАНСКИзсз


11 Септември 2019 15:18 | Дядо Йоцо
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

За град Сандански/гр. Свети Врач положението е плачевно. Явно африканската чума не ги лови нито прасетата, нито джуджетата. Едни честни, почтени Великани! По управление, по по образование, по интелект,... Когото и да изберат от изброените, надежда никаква.


11 Септември 2019 15:25 | Ваня
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Е, Ризов, защо въобще го правиш? Наясно ли си с реалните шансове. Камбитов е харесван кмет, направи много


11 Септември 2019 15:45 | ая
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Стоян Божинов ще бори Д. Бръчков в Петрич ...колко Вельо се борИ... просто им трябва повече за навалица... ако няма във всяка секция по Двама на негова страна БЮЛЕТИНИТЕ ЩЕ бъдат подменени, протоколите пренаписани, а загубилия ще се прави на нервен и обиден


11 Септември 2019 15:49 | Хаха
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Камбитов направи много за изпразването на Благоевград . По време на мандатите му града ни се е смалил с десет хиляди жители . Опазил ни Бог от още един мандат


11 Септември 2019 16:04 | Ирина
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

И какво, Ризов, рИЗОВА, дОНЧО и пасмината около бсп и другите ще оправят, не те могат само да ограбят. Най-разумният избор е Камбитов, а тия по-горните ги пращаме в трета глуха.


11 Септември 2019 16:13 | struma
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Ужассс!!! Слези Боже да си събериш . Срам за нас най големите бандити и некадърници да имат претенции за нещо. Божинов /пълен провал. По добре тоя да си остане отколкото Стоян този дето налита на бой на всички.


11 Септември 2019 16:20 | Беласица
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Никога нема да гласуваме за Стоян Божинов. Народа дали знае че в нашто село има човек дек е осакатен за цял живот от него ааааа. да не е смел да дойде тук оти с колове ки го изритаме. кандидат ми бил вместо да земе да се гръмне как гърме по момчето ааа или мисли че се е забравило.


11 Септември 2019 16:28 | ?
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

еиии хора всичко е за пари .нека направи да даде отчет колко пари ки му дададт за това а не да се бута и да търси отчет на всички други кой колко е взел и кой колко е дал. Е сега ако е толко загрижен за общината да направи сам своя отчет иначе за всички се интересува. мързи го да работи и чека готови пари да му дойдат. маймун


11 Септември 2019 16:30 | Тони
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Ризов е в пъти по-добър от Камбитов!


11 Септември 2019 16:32 | хаха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Нито Сандански има шанс нито Петрич най слабите, преденденти, в историята на изборите!!! Народа не иска разбойници да седат на кметските столове. а искат хора от народа.


11 Септември 2019 16:35 | до Тони
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

хахахахахахаххахахх хххахахахах хахаххахахахаххахахаха


11 Септември 2019 16:36 | Ванчо
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

За киселото мляко и хората

Внукът беше купил от магазина от "Млякото на дедо" и бързаше да го покаже на дядо си, за го зарадва. Дядото сложи очилата и каза:
- Дай сега да погледнем и малките букви, моето момче! Какво виждаме тука- първо не е произведено от някакъв дядо, а във фабрика, второ вместо мляко пише сухо мляко, суровка на прах и нишесте, трето освен нишестето сгъсти тел гума гуар, четвърто трайност три месеца, вместо една седмица... Има ли нещо неясно?
- Това го разбрах дядо, а как е листите за евроизборите има ли и там такива шменти-капели, както им казваш?
- Секакви работи и лакърдии може да чуеш на избори, но такова чудо, като тая листа на ВМРО не съм виждал досега... Председателя на партията е от Русе, може да помислиш, че поне един от листата има някаква връзка с Македония или ВМРО, като история, но такъв няма нито един! Има с испанска, полска и еврейска, но не и с македонска фамилия. Може да се нарече Андалусийска, Галилейска или Краковска, но най-малко македонск


11 Септември 2019 16:39 | Ванчо
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

- Ама дядо може принципите им да са точни!
- Колко да са точни? Казва ти - казарма са всички, а той самият изклинчил и избегал от казарма, казва ти национални интереси - продава национални паспорти, другия с тераси...
- Дядо, то излезе като с киселото мляко, само че май мирише гадно...


11 Септември 2019 16:52 | hoho
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

И ние Гантанджиите нема да гласуваме за Стоян оти он си знае зашо хохохохох. Сега поне си играем без пари а после ки иска да му плащаме а пък и на масата заведението ки затвори


11 Септември 2019 17:02 | Стар граждани н
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Ами глупаци пак гласувайте за Котев в Сандански да ви вдига още данаците, който и да е но да не да само крадците от ГЕРБ.


11 Септември 2019 18:10 | Боби
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Кмета Бръчков се е наакал, като е видял Божинов за кандидат кмет


11 Септември 2019 18:12 | Димитър
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Ееееее Бръчков 4 години не оправи една улица скапах си 3 пъти колата бива бива такова бездействие обаче тва е връх


11 Септември 2019 18:13 | Венцислав
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Семейството ми вече веднъж се подлъгахме да гласуваме за Бръчков и ГЕРБ но това няма да се повтори резултатите са плачевни в общината населунието страда и бяга по чужбина стискаме палци на Божинов


11 Септември 2019 18:23 | Ангел Илиев Генов
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Стоян Божинов работи добре в общинския съвет постигна много макар и в опозиция заслужава да му бъде гласувано доверие


11 Септември 2019 18:24 | Евлоги Попов
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Браво, Стоян Божинов е камшик на опозицията само той не стана васал на герб Петрич ...Общината заслужава кмет, като Божинов стискаме палци и успех на ВМРО единствените с визия и възможност да превърнат общината в Евпорейска


11 Септември 2019 18:34 | Иван Атанасов Илиев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Гласувайте за Бръчков ако искате Ангелски, Тренчев и още подобни индивиди да станат мултимилионери мисля, че не ведвъж през този мандат излязоха наяве схемите им а да не споменаваме как Тренчев изгони деца набиращи средства за благотворителност от обс


11 Септември 2019 18:38 | Йордан Крупников
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бръчков нема глава он ема зелник вместо тва Петричани сами да решат дали им требва още 4 години да плюе върху градо


11 Септември 2019 18:41 | Галена Стефанова
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Няма смисъл от нищо герб си купуват мангалите и печелят изборите .Помислете хора как никой не ги харесва пък все печелят ...ами много ясно купуват циганите айде свестете се бе хора до кога циганите ще избират кой да ви оправлява


11 Септември 2019 19:01 | Тони
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БРЪЧКОВ шо стана с кръговото на ДИПО нищо нали срам с тия БИДОНИ


11 Септември 2019 20:22 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Усилено тренират всички скок на височина без летва. Надяват се летва да няма и на изборите.


11 Септември 2019 22:38 | Запознат
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дами и господа, няма община в областта, която да се конкурира със Струмяни. Емил Илиев се постара да я съсипе и е на дъното


11 Септември 2019 23:03 | Митко
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Ки го тераме Вельо ....


11 Септември 2019 23:13 | ДО Митко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дано го намериш, и със здраве да си го ползваш.


12 Септември 2019 06:57 | Гошо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Струмяни е в окаяно състояние. Този кмет Емил Илиев само София и чужбина му дай да шета с екипа си. Толкова слаб управленец Струмяни не помни.


12 Септември 2019 07:04 | Тъпабара
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

И в Сандански си нахендрихме изключително слаб кмет. Града ни едно време беше водещ в областта, а сега дишаме прахта на Банско, Разлог, Г. Делчев, Благоевград, Симитли... И Котев иска па да управлява, за да го съсипе изцяло.


12 Септември 2019 10:54 | Буба Мара
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Мравката след като завършил право в ЮЗУ казал:
- Ако знах дека толку лесно пущат, кога се обади дедо Дони, щех да зъвършим и средно..


12 Септември 2019 12:16 | Ивайло Маринов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Борисов, защо издигаш отново корумпета за кметове? Не те ли е срам?!
Не мога да си намеря място от възмущение, въпреки че съм симпатизант на ГЕРБ и винаги съм гласувал за тях! Персони, превърнали партията в Организирана престъпна група за далавери, шуробаджанащина и използване на партията за лични облаги, отново ще бъдат кандидатите на ГЕРБ!!!
Иван Портних – Варна. Дори общинската администрация там го мрази.
Атанас Камбитов – Благоевград, станал един от най-богатите хора в държавата покрай обществени поръчки и кеш под масата.
Кирил Котев – Сандански. В далавераджийска комбина с Александър Манолев, следствен заради къщата за гости. Самият той потресъл града с безочлrвото си консумиране на власт.
Георги Икономов – превърнала Община Банско в роднински клуб, където никой не може да получи работа, ако няма връзки, водещи към кмета!
Всичките ти напъни, Борисов, да покажеш, че ще чистиш партията от компрометирани управници, е пунта мара, шменти-капели, кьор фишек, мижи да те лаже


12 Септември 2019 12:20 | Ивайло Маринов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

За всичките лица горе, както и за други, в Етичната комисия на ГЕРБ са подавани сигнали.
Но въпреки това ти, Борисов, реши да ги оставиш.
Значи целта на комисията не е била да се освободиш от компрометирани и некомпетентни хора, а ти, Борисов, да сложиш ръка върху икономическите и финансови схеми на Цветанов!
Толкова си прозрачен, толкова си прозрачен!
Освен това не може да не си наясно, че дори общинските администрации, назначени от тези господа, да се изредят да гласуват по пет пъти, пак няма да спечелят.
Тогава на какво разчиташ?
Не е нужно да гадаем три пъти и по този въпрос. Не в СИК, не в РИК, в ЦИК ще наглясат победата на горепосочените герберски новобогаташи и после ти, Борисов, ставаш бос на техните схеми, на теб ще пращат дарове!
Прозрачен си, Борисов, прозрачен си като стъкло!



12 Септември 2019 14:55 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ц, Ц, Ц. СТОЯН БОЖИНОВ И КМЕТ, НЕ ПОМНИТЕ ЛИ ЗАЩО БЕШЕ УВОЛНЕН ОТ ПОЛИЦИЯТА.


12 Септември 2019 19:14 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ИСКАТ ДА НИ ДОВЕДЪТ ДЖИХАДИСТИ КАТО ИМУСИГУРЯТ ПАСПОРТИ ТЕ СА ЦАРЕ В ТАЗИ СВЕРА. НО НЯМА ДА СТАНЕ В НАШИЯТ КРАИ. ХЕИ ТАМ ОТ ПЕРНИК НА ГОРЕ МАРШ ОТ МАКЕДОНСКИЯТ КРАИ. ШКЕМБЕ ЧОРБАТА.


12 Септември 2019 21:04 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Горна, че и Джумая, Благоев, че и град, а на всичко отгоре, че и Област. Драги ми пирински македонци, не разбрахте ли най-накрая защо Вие сте последната част от България освободена от турците? Много е прост отговора - лютия Ви нрав е просто мит, сводолюбието Ви е измислица, мъжеството Ви - несбъдната мечта. Истината е, че се прекланяте пред силните на деня, независимо дали им вярвате или не. Затова докато в София управлява дадена партия, т. н. Пиринска Македония ще е за нея. Няма мърдане.


13 Септември 2019 09:06 | Витан Панчев
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи предложение до президента за отнемане на българското гражданство на двама души - египтянин и пакистанец.

Искането идва, след като във Върховната касационна прокуратура са постъпили сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство.

Става въпрос за Магди Мохеб Камил Кассабгуи, роден в гр. Кайро, Египет, и придобил българско гражданство с Указ от 23. 08. 2018 г. и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани, роден в гр. Карачи, Пакистан, придобил българско гражданство с Указ от 23. 08. 2018 г.

С парите на Магди Мохеб от гр. Кайро и Мустафа Муххамад от гр. Карачи да купим гласовете на Ромарио и Леонсио от махалите в Благоевград и Петрич и с. Склаве община Сандански...


14 Септември 2019 20:49 | К.С
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Икономов, спри се бе човек!
Само с глупости, които подхранват егото ти се занимаваш! Няма смисъл вече, пиша ти го от месеци!
Накарл си някой да "гласува" през ноща в анкетата на СТРУМА и между 3 и 6ч. посред нощ, са натрупани 1500 гласа, колкото имаше през целия ден преди това.
Много си изнервен! Това издава паника!
Не можеш да допуснеш Кадев да е преди теб, нали? Много си самовлюбен, но и заблуден!
Мислиш ли че тази статистика на гласуващи софтуери е от значение???!

На вчерашното боядисване на пешеходни пътеки Кумеца ти беше ли или той е само за поръчките, а администрацията е за извратените ти ПР изцепки?
Ще ти разтълкувам пак настоящата ситуация и ще ти дам някои съвети!

В момента в Банско освен фирмата на кумеца ти не работи никоя местна фирма, а всички са от Гоцеделчевските села заради това, че едни от тях работиха на къщата ти (палат) без пари и сега с граждански договори компенсираш, а други за да не обжалват процедури спечелени от Кумеца ти, демек от теб!



14 Септември 2019 20:54 | К.С
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Спомняш ли си, че и Цане, лека му пръст, в края на властването си беше отрязал всички местни фирми и им демострираше, че може и без тях?
И тогава всички бяха срещу него, но и той подобно на теб дамонстрираше сила и увереност!
Самозаблудата е болестно състояние!
Сега всички партии са срещу теб! Срещу теб е и Сдружението с което (които) се гавреше през всичките тези години, а правеше да изглежда, че сте в прекрасни отношения!
Да ти разтълкувам ли, какво следва или ще се сетиш при тази ситуация?
Представяш ли си, че след като не си вече кмет, хората ще могат да си пият кафе където си поискат, с когото си поискат?
Молбите за разрешителни от общината няма да се трупат като планини на бюрото ти с месеци!
Временни обекти ще могат да имат и Банскалии които ти събори преди години, а не само Ример, Дурмуш и сина ти!
Дупките ще се запълнят по улиците, площадките ще се ремонтират за първи път след Цане, града ще започне да цъфти, а не само твоите фирми и имоти!
Продължавам...


14 Септември 2019 21:04 | К.С
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Града ще се освежи и усмивките, ще се върнат по лицта на хората!
А ти трябва, да отидеш веднага на лекар, защото си загубил представа за реалност и имаш спешна нужда от помощ!
В тази връзка един страничен въпрос?
На концерта на Цеца, за които без да имаш принос в организацията се биеш в гърдите, и обираш всички лаври, Ивана изпя песента -, За какво са ми всичките тези пари"
Поздрав за теб ли беше?
Последно за днес...? Ще заспиш ли тази нощ?
Ако ще ти излиза цирей на носа, както в изборната нощ през 2011г., сега е момента!
Тик, так,....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар