/Видео/ Скандал за заплати в ОБС Благоевград: Организирана парламентарна група /ОПГ/, озаглавена "Скаптопара", отказа да участва в комисии, но поиска еднакво възнаграждение с останалите съветници

27 ноември 2015 14:36   8 коментара   17500 прочита


Ал. Анева, Вл. Елезов и В. Смиленов се обединиха в нежеланието си да бъдат номинирани за комисии, кметът ги закова "Който не работи, не трябва да яде", "Как ви е удобно бе, колеги", изкрещя им председателят Радослав Тасков

Скандал за възнаграждението на общинските съвети избухна днес на сесията на общинския съвет в Благоевград. По предложение на малка част от съветниците, заплатата на всички, трябвало да бъде еднаква, независимо от ангажиментите им в комисии. Предложението излезе от Албина Анева, която влезе в група с Владимир Елезов от "Екип" и и В. Смиленов от "Зелената партия".

Организираната парламентарна група /ОПГ/ - те озаглавиха "Скаптопара". Тази група не желае да участва в комисии, но иска еднакво възнаграждение с останалите. Предложението за унифициран подход към заплатите буквално взриви обстановката, останалите парламентаристи, включени в комисии остро възроптаха срещу направеното предложение с мотива, че не е нормално някои народни избраници да работят, други да получават същите като техните заплати и то такива, които категорично са отказали да бъдат номинирани за участие в комисии с мотива, че имат множество ангажименти.

Развихрилият се спор, охлади кметът Атанас Камбитов, който бе категоричен, че предложението за еднакви заплати е абсурдно и постави на място съветниците изявили тази претенция, намеквайки, че "който не работи, не трябва да яде". Ако искат възнаграждение като останалите трябва и да работят в комисии и да защитят гласуваното им доверие. В противен случай остава висящ въпроса: Какво ще правят в ОБС посочените народни избраници? И защо са влезли в съвета, като не желаят да работят в комисии, решаващи важни въпроси за жителите на Благоевград, изпратили ги в местния общински съвет. Искрено възмутен от съветническата група, председателят на ОБС Радослав Тасков изкрещя: "Как ви е удобно бе колеги, как ще искате възнаграждение, като дори не си вдигате телефона", вижте видеото:

П. Петров


Още за: скандал   съвети   комисии   Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
27 Ноември 2015 14:42 | Мусейбе теляка
Оценка:
25
 (
35
 гласа)

Ами то от такива политически проститутки какво друго може да се очаква, освен да гушат заплати без да работят, както са правили цял живот? Пак ги избирайте, говеда!


27 Ноември 2015 14:45 | АХ
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Ах колко смешни и подложни struma. com!!!
Трагедия, чак ме е жал за вас.


27 Ноември 2015 14:45 | колега
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

Престъпление е да се наричате журналисти. Как пък едно вярно нещо не написахте - Проститутки!


27 Ноември 2015 15:03 | истината
Оценка:
20
 (
40
 гласа)

Е кое в статията не е вярно ? Нима адвокатката не повтаряше все това ще взимаме по-малко от останалите, Елезов и той само за пари говори. Тая групичка около Албина е срам за града ни, срам за общината.


27 Ноември 2015 15:07 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Чудно ми е защо Елезов и Смиленов са с тая лъжкиня и измамничка. Изглеждат ми свестни а са се събрали с това гюбре. Казал съм от цървул трандафор не става


27 Ноември 2015 15:13 | ВЕСЕЛЯКА
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Струма и вие имахте представител на тайната сбирка на която разпределиха длъжностите в Общински съвет. Днешната сесия беше за пред гражданите!


27 Ноември 2015 15:15 | адвокат
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Има един, който разбира нещата в този Общински съвет и явно него ще го плюят най-много и това е Албина, защото не им трае и им посочва нещата! Албина, Албина защо го подкрепи този кмет-нека ти тежи на съвестта и нека сега този неблагодарник Ви мачка!


27 Ноември 2015 15:30 | Уважаеми съветници
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Не пишете коментари, а смело излезте и кажете позицията си ! Кой какви пари иска, кой от какво се оплаква ! Бъдете политици, а не шушумиги във форума ! Ако нещо не се е разбрало имайте доблестта да го заявите в прав текст и категорично. Вратите, телефоните ни са отворени за всяко мнение ! И без обиди ! Моля !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар