В памет на загиналите в автомелето в Италия: С едноминутно мълчание започна днешната сесия на Общински съвет-Дупница

27 февруари 2015 13:49   5621 прочита


С едноминутно мълчание започна днешната сесия на Общински съвет-Дупница в в чужбина жители на града.

Местните съветници приеха предложението на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев за увеличение заплатите на селските кметове. Досега те получаваха по 650 лева, но след влизането на решението в сила, ще получават по 710 лева. Със заповед на инж. Чимев ще бъдат повишени и заплатите на администрацията - служители, кметски наместници, секретари на кметства.

15 000 лева бе гласуваната сума за успехите на Волейболен клуб "Марек Юнион-Ивкони" за шампионската титла и участието в Шампионска лига.

Съветниците решиха да бъде отдаден чрез конкурс и спортната база в село Джерман - стадион и басейн.

По средата на сесията в залата влезе Баба Марта, която изненада приятно всички. Тя пожела здраве, щастие и късмет на всички и техните семейства и прозива съветниците да не се главозамайват, а да работят за своите съграждани.

Отпусната бе и сумата от 1000 лева като помощ на семейството на 30-годишният Емил Гълъбов, който загина при катастрофа в САЩ. Необходимата обща сума за докарване на тленните му останки е в размер на 25 000 долара. Гълъбов е от село Яхиново и намери смъртта си при катастрофа в Небраска.

15-метрова мартеница пък бе "закачена" на сградата на Община Дупница днес. От 3 години, традицията е да бъде изработван червено-белия символ от деца и да краси пл. "Свобода". Мартеницата, под формата на дамско колие е изработена от децата в ЦОП "Соник Старс". Ученици от училищата пък от сутринта украсяват дръвчетата на площада.


Още за: клуб   титла   съветници   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар