Теодор Тошев: Благоевград има нужда от своите млади и интелигентни хора с опит, за да върви напред и нагоре

23 октомври 2019 10:28   6524 прочита


Теодор Тошев е 37 – годишен. Адвокат. Приятелите му го определят като усмихнат, енергичен и амбициозен човек, широко скроен и вечен оптимист. Кандидат е за общински съветник от Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО).

Г-н Тошев, започваме разговора с нещо позитивно! Вие предприехте нестандартен ход в предизборната кампания като направихте дарение. Разкажете ни подробности?

- Да, в действителност на фона на кампанията, която развиват други кандидати, аз реших да направя нещо позитивно. Затова дарих интерактивни дъски на ЦДГ № 2 „Света Богородица“ в кв. Еленово и ЦДГ № 8 „Вечерница“, в които Община Благоевград реализира мащабни проекти. Жестът ми е личен избор, с който изразявам своето виждане, че бъдещето принадлежи на младите и добре образовани членове на нашето общество. Децата на Благоевград са нашето бъдеще и заслужават да получат натрупаните от нас знания и опит, а ако ни надминат, ще бъде прекрасно.

Вече седем години сте част от Общински съвет Благоевград като негов юрист. Защо се кандидатирате за общински съветник?

- Избрах да бъда кандидат за общински съветник, защото никога не съм крил мнението си по обществено значими за Благоевград въпроси. Така съм възпитан, да изразявам мнението си на глас, без да се притеснявам от последствията. Това е водещо за мен и в живота, и в професията ми на адвокат. През последните седем години като адвокат на Общински съвет - Благоевград се запознах отблизо с работата на съвета и с проблемите на града, натрупах опит, който ще ми бъде от помощ, за да реализирам визията и идеите си, за това как заедно да направим повече за нашия дом - Благоевград. Може да звучи нескромно, но се приемам за един от малкото изключително добре подготвени кандидати.

Защо избрахте листата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО)?

- Поканата за участие дойде лично от водача на листата г-н Радослав Тасков. Съгласих се без да се замислям, защото от шест години работя с г-н Тасков, в качеството му на Председател на общинския съвет и знам, че споделяме общи приоритети и визия за развитието на Благоевград. Не е тайна, че с г-н Тасков се познавам още от 2004 година и преди да започнем да работим заедно, сме обсъждали предизвикателствата пред нашата община, в търсене на най-доброто решение. Поглеждайки към нашата листа, виждам достойни хора. Горд съм да бъда в един отбор, изграден от ярки личности, всеки един от нас е професионалист в своята област, с ясни позиции и визия за бъдещето на общността, в която живеем.

Освен с професията, Вашите връстници и приятели Ви познават като изключително позитивен и отворен към живота човек. Не се ли притеснявате, че политическите Ви занимания ще ви отдалечат от Вашите приятели?

- Ни най-малко, дори напротив. Приятелите ми ме подкрепят безрезервно, вярват в мен, защото младите хора трябва да бъдат точно такива – напористи, непримирими и искащи повече. Авантюризмът и любовта ми към адреналина и силните усещания ми помагат да не изгубя посоката в дебрите на политиката, помагат ми да бъда отговорен.

От какво според Вас има нужда Благоевград?

- Благоевград расте и се развива постоянно. Виждаме културната програма, която се разви до международни мащаби и се утвърди. Пред очите ни се възражда и обичаният от всички нас футболен отбор на „Пирин“, който поема по нов и вярвам още по-светъл път, за да отбележи достойно вековен юбилей през 2022 година. Развиват се образованието и транспортът в общината. Разбира се, винаги има какво още да се желае. Приоритетите на нашата листа са визия за бъдещето на проспериращ Благоевград с по-чист въздух, повече възможности за спорт, повече спокойствие в красива градска среда. Разчитаме на индустриалната зона, която предстои да бъде изградена, това е нова възможност за младите хора от общината, да намерят своя път и живот тук, в родното си място. Ние мислим за младите семейства и предвиждаме как да бъдат подпомагани, за да стимулираме раждаемостта. Приоритет пред нас са парк „Бачиново“ и ски-зона „Картала“. Заложили сме облагородяване на кварталите и селата в общината, включващо улична и тротоарна инфраструктура, детски площадки и зелени площи. Приоритет пред нас е създаване на всеобхватно регламентирани правила за движение и паркиране на територията на общината. Искаме да представим цялостно решение на идейно нова, различна от досегашната основа.

За да реализираме тези идеи на 27 октомври трябва да бъдем „Заедно за проспериращ Благоевград“ с Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО). Номер 68 в интегралната бюлетина за съветници, преференция 107!

Политическа публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар