Структурите на ББЦ Благоевград с нова инициатива без аналог в България

02 октомври 2014 18:40   7 коментара   9545 прочита


Слагат край на кампанията си, заради трагедията в Горни Лом

Мотото на инициативата е „Пресичай безопасно”, като за момента е насочена изцяло към подрастващите, най – малките ученици, както и към майките с деца и възрастните хора. Доброволци от всички структури на ББЦ Благоевград, Младежката организация на ББЦ и ББЦ студенти, помагаха на учениците от 4 училища в Благоевград да пресичат безопасно на пешеходните пътеки в районна на ІІІ-трето ОУ „Димитър Талев”, VІ-то СОУ „Иван Вазов”, ІІ-ро ОУ „Димитър Талев” и СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски”. Инициативата е насочена изцяло към подобряване общата култура както на пешеходци, така и на шофьорите, като идеята е да се пропагандира взаимно уважение между всички участници в движението по пътищата.

Инициативата е съгласувана със Закона за Движение по Пътищата. В продължение на 3 дни доброволците от ББЦ Благоевград асистираха при пресичането на пешеходни пътеки в района на всяко едно от училищата по време най-натоварените часове на движение, като изброяваме улиците, където са доброволците: кръгово кръстовище на бул. „Св. Св. Кирил и Методий”; ул. „Ал. Стамболийски” при бившия МУЦ; ул. „Яне Сандански” пред VІ СОУ.

С действията си доброволците спомогнаха за спазване правилата за движение по пътищата в районна на училищата, където вниманието на шофьорите трябва да е изключително изострено, за да бъде гарантирана безопасността на живота и здравето на най-малките, на нашите деца. Всички структури на ББЦ Благоевград се обръщат с апел към шофьорите на територията на Община Благоевград с молба да бъдат внимателни и да се стараят винаги да пазят и с действията си да не застрашават живота и здравето на всички пешеходци, като особено внимание се обръща на най-малките, майките с детски колички, инвалидите и пенсионерите.

С тази инициатива кампанията на ББЦ Благоевград приключва, в предвид инцидента в с. Горни Лом, като всички ние изказваме искрените си съболезнования на близките на загиналите в този нелеп инцидент. Поклон.

7 коментара
02 Октомври 2014 19:50 | Иво
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Много добра инициатива, браво.


02 Октомври 2014 19:51 | Жоро
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

ББЦ са най-добрите. Номер 13.


02 Октомври 2014 20:04 | Пламен
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Ами само ББЦ се интересуват от децата


02 Октомври 2014 20:59 | Валентина
Оценка:
-8
 (
18
 гласа)

Браво! Само ББЦ мисли за хората.


02 Октомври 2014 21:01 | Дани
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

Това се казва инициатива! Браво и успех на ББЦ!


03 Октомври 2014 00:28 | V
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Хубава инициатива, но като всички предизборен Пи аР. Направете го след един месец като минат резултатите от изборите и тогава ви признавам.


03 Октомври 2014 13:55 | какво спря дудука на гран
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Пристигането на хора от Турция за изборите започна! Рано тази сутрин на автогарата в Кърджали са пристигнали цели 24 автобуса и 3 микробуса, пълни с хора. Всички те пристигат в България уж за предстоящия голям мюсюлмански празник Курбан Байрам. За всички обаче е ясно, че това е само предтекст и истинската причина за наплива им са изборите тази неделя, на които България ще избира новото правителство, което да я управлява в следващите четири години.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар