Страсти на сесия в Петрич: Зам. кметът Хр. Георгиев: Спрете г-н Бахтерлиев, да отидем на черква, да запалим свещ и да признаем, бил ли съм ви? Спрете да тероризирате семейството ми! Идват избори, там ще се борим, не по улиците

28 май 2015 16:43   13 коментара   20881 прочита


Кой назначава съветници и политици във ВиК, колко са назначените с протекции?, попита Велик Филчев и предрече: Това дружество е тръгнало по пътя на болницата

Зам. кметът на Петрич Христо Георгиев излезе на трибуната днес пред всички съветници и гости в залата на днешната общинска сесия, и се закле, че не е влизал във физическа саморазправа с никого и никого не е бил.. Това откровение той направи, след обвинението на бизнесмена Руси Бахтерлиев, че пострадал от ударите му по време на репортаж на местна телевизия, при който и той участвал, пред къщата на Георгиев.

"Да отидем в черква и двамата да запалим свещи тогава да признаем дали съм удрял някого. Спрете, г-н Бахтерлиев!”, призова от трибуната на мини парламента дясната ръка на кмета. Той съобщи, че записите от камерите на къщата му вече са снети от разследващите органи, които работят по скандалния случай. Георгиев разясни пред общинските съветници и гостите на заседанието, че в момента тече проверка на районната прокуратура. Зам. -кметът се обърна с гореща молба към протестиращите: ”Моля, ви оставете семейството ми!

Спрете с тези глупости и простотии!. Аз мога да го понеса,, но това, което се случва е трудно да се приеме от близките ми. Ако съдът ме е осъдил, да! - можете да си позволите такива неща, но изчакайте. Нека минат проверките на институциите и едва тогава ме съдете.”, беше апелът му по човешки към присъстващите представители на трите сдружения, кои то бяха в залата. Той, обаче конкретизира. ”Аз ще остана до изборите така, че там ще се борим, но сега това е постоянен психологически тормоз, не е нормално!”.

Думите му прозвучаха след изказването на Руси Бахтерлиев. Бизнесменът, построил по времето на кмета В. Илиев сградата на митница Кулата, след спечелена обществена поръчка, се обърна към зам. кмета така: ”Ице, ти каза, че един по един ще ни ликвидираш. Че ще ни унищожиш! Ако не бях аз там щеше да има пострадали. Това ти го прощавам! Но няма да ти простя, че отправи заплахи към семействата ни. ”каза Бахтерлиев и последва мощно „УУУУ”, което се чу в залата от гостите на сесията. С това казусът с боя пред дома на заместник -кмета в деня на абитуриентския бал на сина му приключи. Иначе, редовното заседание на ОбС стартира с изказвания на граждани на Петрич, включително и на общински съветници.

От засегнатите от отвореното писмо, което днес разпространи Сдружението на кметовете на населени места, думата поиска и взе Веселин Бисерински. Той се обоснова, че е печелил търгове, на които се явявал за земя, която полза под аренда. ”Не се притеснявам, защото това са законовите начини”, изтъкна той. След него се изказа и колегата му от ГЕРБ Велко Велев, по същия проблем. Председателят на общинската група на партията на Бойко Борисов също се оправда, че и при него всичко е законно. Той, обаче конкретизира, че земята която ползва не е пасища и мери, а е земеделска и върху нея се отглеждат земеделски култури. От името на Сдружението на кметовете, изявление направи и председателят му Велик Филчев.

Пълният текст на отвореното писмо бе публикувано по рано днес. Освен това той зададе и въпроси към ОбС. Едните бяха насочени към общинската фирма „ВиК„ с управител Илиян Ушев. Филчев попита, защо се назначават общински съветници във фирмата и колко е техният брой. ”Колко общински съветника работят там и колко са партийните функционери?”, изстреля Филчев първия си въпрос. Вторият му, бе по повод отчетността на общинското дружество. ”И дали ще разберем истината?, като сам донякъде даде отговорът –„Това е дружеството, което е тръгнало по пътя на общинската болница„”Не може така, всеки месец – нови назначения”, бе лаконичното му обяснение на случващото се в ВиК. Колегата му, кметът на село Генерал Тодоров Добри Мавриков поясни, че е имал разговор с народния представител Танев и опозиционерите за това да седнат и да разговарят, да си подадат ръце.

”Но това не се случи„, каза с нескрито недоволство той. ”Работим в непрекъсната конфронтация. Затова изпращаме и това отворено писмо да Б. Борисов и всички държавни институции. ”, каза кметът. При старта на първа точка, залата почти се изпразни. Атрактивните гости, като председателя на сдружението за контрол и управление на община Петрич Кирил Георгиев, който днес се държа наистина по европейски тертип, заедно с председателя на Сдружението на хотелиерите Добринка Бацанова и колегата им председателя на сдружението на строителите Ал. Василев напуснаха залата. Така оставиха на общинските съветници да разгледат и приемат отчетите на общинските дружества.

Венци Методиев

13 коментара
28 Май 2015 19:59 | ГЕОРГИ
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

100 г. ИЗБОРИ 100 ПОБЕДИ ЗА В. ИЛИЕВ. САМО ДР. ХР. МАЗНЕЙКОВ МОЖЕ ДА ГО БИЕ..


28 Май 2015 20:05 | без име
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

На чичо танчовото /депутатско/ семейство всичко му е законно. И завода на митко танчето и земите на синчето. Всичко е със "законни търгове".


28 Май 2015 20:33 | чамуро
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Видохте ле ме бе, как се опитах да чета днеска, като бех в Петрач, нале по " умен " от мен нема, яз затава сам кмет, оти веке се пробвом и да говора пред повеч хора, оти приди се плашех, и знаех само канабис да гледам, ама тогай кат ме ванаа полицайте яз натопих сино и он лежа в затворо.


28 Май 2015 23:12 | кольо заеко
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

В основата на тези протести срещу кмета илиев са доносниците от дс юр. смукащия и ив. чомбев. и аз искам промяна в управата на града но не с тия ченгета и техните послушници пияниците бахтарлиев, заечки, киро петка/пачаврата/, бацанка идр. които през тия 26г. вече само където има лесни пари и далавера там са. Нищо добро не ни чака


29 Май 2015 07:37 | @
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Киро Петка заплашва репортера на в-к Струма


29 Май 2015 10:18 | бончо до @
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

а защо само го заплашва, а не му е турил шалтаците. тия кога и да ги тепаш се си закъснел.


29 Май 2015 13:59 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Кога Окръжна прократура - Горна Джумая ще предяви обвинение срещу Хр. Георгиев за НЕЗАКОННОТО съвместяване на платена държавна длъжност - зам. кмет ТСУ и ЧСИ под прикритието на Шукри-Шукри Дервиш-Девиш ??? Вече ДЕСЕТ ГОДИНИ ....
Кога ще се намеси фамозният министър на правосъдието и Камарата на ЧСИ ???


29 Май 2015 14:58 | ?Тоя Вальо Ананиев се скъ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вальо Ананиев бил назначен на работа в другия сайт .....,леле Анелия, веднага го уволни, това производно на търтей.., защото е от женски род


29 Май 2015 17:45 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Старшина Гюпков вместо ходи по черкви с Руси Бахтарлиев, да вземе да спретне един боксов мач на тенис-кортовете, близо до хубавото му дворче, пак да се реши кой лъже и кой е по-по-най. Три рунда стигат.


29 Май 2015 19:48 | ...
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Простаци, а хората чакат от вас закони, морал и почтенност!!!! Дано Бойко Борисов обърне внимание на "депутатчето"че ще загуби много гласове колкото и да плаща.


29 Май 2015 20:53 | Димитър Капитанов
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Чамур не се косе па ки надпишим некоя фактура с Туфчо ки изкарама па по некой лев а банкет ки има нЪле или я ки им на Вельо на вилата на Гърция да си топнем нозете


30 Май 2015 08:49 | до прост народ
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Като не е задължително да имам животни, дайте да кача и аз цяла Беласица! Защо ни правите невежи, не може да заблудите фермерите!!!


30 Май 2015 16:09 | за Петричани
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

докъде стигна този случай със сградата "новата" сграда на съда у Петрич




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар