След 8 г. власт началникът на РИО О. Соколов уволнен, директорът на V СОУ Ив. Златанов е новият просветен шеф

05 декември 2009 00:20   94 коментара   74851 прочита
Огнян Соколов
Огнян Соколов


Огнян Соколов

Министърът на образованието Сергей Игнатов подписа вчера двете заповеди, лидерът на ГЕРБ К. Хаджигаев потвърди новината

Заповед за уволнение на началника на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов бе подписана вчера от министъра на образованието Сергей Игнатов. Заедно с това е парафирана и заповед за назначаване на нов шеф, това е директорът на V СОУ “Г. Измирлиев” в Благоевград Ивайло Златанов. Още преди 3 месеца “Струма” предрече смяната, като обяви и имената на четирима претенденти за поста, сред които бе и Златанов.

Чадърът, спуснат от РИО шефа Огнян Соколов над случаят “Рибново”, както и още няколко скандала, като този с брата на експерта в МОН Зейнеп Ходжа, директорът на ОУ - с. Долно Дряново Адем Ходжа, който сам със себе си подписваше договори да извозва деца от съседни села, но автобусът му катастрофира и по чудо нямаше жертви, катурнаха Соколов от поста. Въпреки многобройните проверки по сигнали на уволнения помощник-директор на СОУ - Рибново Недим Таламанов и още няколко учители, началникът на РИО О. Соколов, който 8 г. бе на власт и бе толериран от депутата от НДСВ Снежана Гроздилова, не посмя да отстрани от директорския стол Феим Иса, човек на кмета на Гърмен Ахмед Башев.

Наложи се точно преди изборите предишният министър на образованието Д. Вълчев да праща експерти от МОН на място и лично да наложи дисциплинарно наказание на Иса. Заради случая “Рибново” и десетки жалби от района на общините Хаджидимово, Сатовча, Гърмен и Гоце Делчев на 6 октомври министър Фандъкова изпрати в Благоевград шестима министерски експерти, сред които имаше и началник на дирекция в МОМН, вместо предвидените 10 дни проверяващите удължиха ревизията си с още 3 дни, заради постъпили нови жалби за проверка. Резултатът от ревизията трябваше да се обяви още през ноември и още тогава О. Соколов да бъде уволнен, но се забави заради смяната на министъра на образованието и встъпването в длъжност на С. Игнатов.


Още за: О. Соколов   уволнение   РИО   Още от: Политика

Принтирай статия
94 коментара
05 Декември 2009 03:51 | БРАВО
Оценка:
6
 (
38
 гласа)

Желая ти успехи. Бивш твой ученик


05 Декември 2009 05:29 | анонимен
Оценка:
-2
 (
38
 гласа)

Най-после !!! Хайде сега всички учители в смесени и изцяло потурчени райони на изпит по български и който не знае български - на кикюна !!!
Свободата е и отговорност !!!
Отговорност пред следващите поколения БЪЛГАРИ !!
За да я има България , малко по-дълго време отколкото желаят враговете !!


05 Декември 2009 08:45 | Люси
Оценка:
4
 (
50
 гласа)

Най-после детската учителка Соколов, лакеят на НДСВ е уволнен. Честито! Но кой ще поправи грешките му? Той уволни много кадърни учители, като остави на директорите - а те са активисти на НДСВ, направете справка, да си разчистват сметките с кадърните и да лансират семейни приятели. Примери - Петрич, Сандански, Благоевград и др. На този самозабравил се царист му е малко това, трябва да отговаря за нарушенията си, а не да бъде и освободен от материална отговорност.


05 Декември 2009 09:50 | илко
Оценка:
-4
 (
36
 гласа)

на ГЕРБ им трябва твърда ръка.много баввно сменят и продължават да оставят на места хора които трябва да се махат


05 Декември 2009 10:01 | малко-жалко
Оценка:
29
 (
71
 гласа)

А директорите, които дерибействат по повече от 20 години ???!!! Предлагам навсякъде нови конкурси, но не за активисти на новата партия, а за кадърни хора, които от години се мъчат в безизходица и безработица, благодарение на такива като Огнян Соколов! Стига партийни и приятелски назначения ! Той си получи заслуженото, защото клякаше на всички управляващи и кметове по места ! С негова помощ са направени много "Кадрувания" !
Визирам община Разлог! Всички директори на училища са "Кадри", които не са не могат да виреят или вече не СА ! като директора на Транспортния техникум - Николай Татарски - не слушаше момчето и го махнаха. И други има... това не е държава ! Да видим Герб дали окончателно ще се олеят !


05 Декември 2009 10:08 | даскал
Оценка:
34
 (
74
 гласа)

ее, дойде време и на него да му направят ремизия. Такива той скалъпваше на другите, на Нас ! Но не е правилно - човекът да е от Герб ! Това значи, като Герб е на път да се срови вече - следващите да сменят Началника . Така ли трябва да става ? Редно ли е ? А ония мижитури в инспектората, които вече са се навели да не ги забърше вълната ? Всички знаем и на всички ни е ясно, но можем ли да променим нещо ? Не беше Василев, синичкия, не беше Соколом жълтия , сега готвят следващия слънчоглед, пардон - гербер, ДОКОГА ? А кадърни и компетентни ще има ли ? А г-н Хаджиагаев ?


05 Декември 2009 11:55 | колектив
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

А сега г-н Златанов да ревизира "конкурсите" за обществени поръчки /най-вече за униформите/ на приблежената на г-н Соколов директорка на VІІ СОУ в Благоевград.
Хайде сега Лилия Стоянова да смени тоалетите си тип "фолк певица" с униформата на училището и да си закупи два комплекта за по 150лв.


05 Декември 2009 11:56 | колектив
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

"приближената",


05 Декември 2009 12:50 | Владислав
Оценка:
3
 (
39
 гласа)

Даскал, научи правописа! Срам! Каквато измет сте учителите, такъв ви е и началника. Много е малък процента на желаещите сред Вас да упражняват тази благородна професия. След като сте проверили, че не ставате за нищо друго и поради малката конкуренция ставате учители по неволя. Виновна е държавата след като не стимулира със заплащане грамотните да учат децата ни. Късно ще се осъзнаем, но дотогава ще контузите мозъчно и малкото ни надарени деца. Преподавателите във ВУЗ са на Вашето ниско ниво - един пътуващ цирк!
Решение на проблема - гарантирана месечна заплата след 5 години от 2 000 евро за новоприети студенти, профил педагогика, които ще практикуват като учители!
Задължително заплатата да не бъде гарантирана от политици!


05 Декември 2009 12:55 | хехе
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Владислав написа:Решение на проблема - гарантирана месечна заплата след 5 години от 2 000 евро за новоприети студенти, профил педагогика,
много се размечта драги.За такива пари сите даскали ке станем! и деца ку нема ке напраим!


05 Декември 2009 13:13 | 333
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Честито мазник ! Не се ли усети да минеш от ГЕРБ и да си дерибейсваш още четири години?


05 Декември 2009 13:52 | ЧИТАТЕЛ
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Колко сладки длъжности има в образованието!!!!Блазе им на тези ,които са успели да се уредят на спокойна и сигурна работа.


05 Декември 2009 13:52 | Владислав
Оценка:
14
 (
28
 гласа)

до хехе!
От разстояние личи, че си глупав и неграмотен, но схващаш за какво става въпрос!


05 Декември 2009 14:58 | I
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

И ся кво?


05 Декември 2009 15:54 | хехе
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Влади, вземи ни обясни за двето хиляди евро даскалска заплата. Най-лесно е да кажеш, че някой е глупав и не разбира, и да си пишеш разни фантасмагории! Хайде обоснови се! Кажи как ще стане такава реформа и от къде ще се финансира голямата ти идея, като си толкова умен и разбиращ!


05 Декември 2009 16:15 | учител
Оценка:
10
 (
32
 гласа)

Соколов наблъска всички некъдърни ''мой човек'' учители къде ли не.Но нали си беше дружка със г-жа Симеонова,която му се подчиняваше най-стриктно,изглежда че те са най-много в СОУ-Симитли.Госпожата,която и има хиляди други издънки,наблъска и най- некъдърните даскали при наличието на безработни в общината.Вън и на Симеонова,която вече тресе гащи!


05 Декември 2009 16:24 | учител
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

Хей,Златанов ,не те знаем повечето учители що за стока си,докажи се!!!Отдавна плюехме тайничко по Сокола,но файда нянахе никаква.Действай първо от калпавите директори.Успех!!!


05 Декември 2009 16:44 | учител
Оценка:
23
 (
39
 гласа)

Уважаеми колеги,имаме си нов висшестоящ шеф.Честито!Но го подканяме да бъде по-експедитивен!Като започне от ПГ строителство,СОУ с.Крупник,СОУ гр.Симитли-яки проверки и летящи директори!


05 Декември 2009 17:30 | Мина
Оценка:
5
 (
55
 гласа)

Поздравявам новия шеф и много надежди възлагам на него!Първо да разчисти инспектората от охранените експерти,които са заели длъжността си без конкурс,като Станишев,Воденичарова и още доста други.Не може хора,които не са били нищо повече от посредствени възпитатели да станат много велики експерти и да се напъват да дават акъл на учителите...


05 Декември 2009 18:38 | учител
Оценка:
14
 (
40
 гласа)

Хайде г-н Златанов, НОВИ КОНКУРСИ ! нови директори ! И вие ли ще бъдете такъв смешник като Соколчето, пилето послушно? Да ви кадруват по места и кметове. Нужна е смяна на ДИРЕКТОРИТЕ, почти навсякъде ! И на първо място - НОВИ ЕКСПЕРТИ! Махнете тези чучела от Регионалния инспекторат. Станишев, Павлов, Воденичарова и май всички мога да изредя.... повечето директори дойдоха със синята метла като в Разлог даниелка Пелтегова. Толкова по-достойна беше другата кандидатура, тогава, но кадруваше СДС-то. Сега да ги маха !!! щом в България е така! щото никъде не е така!


05 Декември 2009 18:55 | учител
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

Соколов наистина беше верен послушник.Не ставаше!Но се опасявам,че новите /в т.ч.началника на РИО и директорите/ ще са същите.Даже и по-зле...


05 Декември 2009 19:51 | сара
Оценка:
5
 (
31
 гласа)

Честито г-н Златанов!


05 Декември 2009 20:20 | До г-н Златинов
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Незнам за другите училища обаче вьв Долно Дряново вьпреки толкоз проверки,положението си е същото. Кадърните учители ги принудиха да избягат а ИМПЕРИЯ ХОДЖА продължава да се гаври с децата.Този път като тръгнете на проверка г-н Златинов, направете го без знанието на ТАРТОРА Зейнеп Ходжа.


05 Декември 2009 20:48 | violeta
Оценка:
3
 (
39
 гласа)

Най-после без детската учителка-Соколов!


05 Декември 2009 21:08 | Директор
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Г-н Златанов, четейки внимателно публикацията, за да започнете на чисто, считам за морално да поискате прошка от всички учители и директори?! Най-малко за това, че сте станал директор с помощта на "НДСВ" и г-жа Гроздилова, а сега ставате началник с помощта на "ГЕРБ" и г-н Хаджигаев. Политическите метаморфози и прос...ция не ми харесват, а вероятно и на други, включително и твои приятели и съпартийци.


05 Декември 2009 21:21 | специалист
Оценка:
-4
 (
40
 гласа)

Браво на ГЕРБ .Крайно време беше тоя да си ходи. Сага Златонов да изиска пълна ревизия на периода в ,който управляваше Соколов. Това требва да направят всички ново назначени директори от ГЕРБ, за да видят тия прахостници какво правеха и какви пари пръснаха през последните години. Желателно е ГЕРБ да не допусне грешките ,които допусна СДС . За това трябва тотална чистка на кадрите на БСП ,НДСВ и ДПС на всички нава. Ако не го направят ще съжаляват ,защото тия са като свински черва. Недай си боже пак да докопат власта и ще видите с какви темпове всичките отново ще бъдат изхвърлени. За това газ до дупка и всички на вън. Били много кадърни и тем подобни кадрите на горепосочените партии. Има ли един от тях да е назначен без протекциите на тези партие -- НЯМА.Метлата обаче трабвя да продължи ,кото се почне от Иван Василев - Джери - ДАИ , Малков , шефове на болница , цигарена ,РЦЗ , РИОКОЗ / ХЕИ / , радио ,телевизия и цалата клика специалисти от ЛЮПИЛНЯТА НА КАДРИ - Гоцеделчевска околия.


05 Декември 2009 21:33 | Т. Боев
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

Т. БоевОценка: 0 (2 гласа)

Господа от ГЕРБ ,кога ще го махнете от ДАИ тоя Джери . Тоя стана неплокатим като папата в Рим. Пет правителства се смениха на тоя косур не намириха. Той децата му къщи като палати , джипки и какво ли не със държавни заплати. Как стават тия работи сигурно не закусват и пестят от закуските... ха, ха ,ха . Айде нафта да си ходи . А и пенсия от милиционерсикия период сигурно взима.



05 Декември 2009 22:02 | читателка
Оценка:
3
 (
29
 гласа)

Проверка да дойде и в Сандански.Във всички училища в Сандански има мъртви души.От циганската махала в Сандански се возят деца с автобуси до 4-то основно училище в Сандански,до с. Поленица , до с. Струма. Тези деца не ходят всеки ден на училище. Учителите работят през цялата година с по 5-6 деца.Кой им дава заплата? Нали нямат пари. Директорката на 2-ро ОУ в Сандански стана директорка с помощта на Любка Янкова,а директорът на 3-то ОУ - с помощта на Мария Чинкова.Разбира се и с помощта на Соколов и Людмила Караиванова.Това го знаят и децата в училище.Как тези директори застават пред децата ? С какво самочувствие? Че са се явили на конкурс и са го спечелили? Поне малко срам да имаха.Какъв авторитет могат да имат тези хора? Трябва проверка не от Благоевград,а от София.


05 Декември 2009 22:48 | възмутен
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

Честито г-н Соколов. Който лошо прави, лошо го спохожда. Дойде време и вие да видите как е на борсата. Не само вие, а и целия експертен състав е за борсата. Как е възможно проверяващи от инспектората да приемат обяди и нощувки от ръководството на училището, което проверяват? И после естествено, че няма да са открили злоупотреби. Излиза, че жалбоподателите си измислят. Вие г-н Соколов потулвате жалбите срещу директори на училища, но от жалбите срещу вас не можахте да се спасите.
Желая успех на новия началник г-н Златанов. Дано има куража да промени тази порочна система.


05 Декември 2009 22:57 | гавгал
Оценка:
16
 (
38
 гласа)

...едва ли Честито! е най-подходящото пожелание, защото в РИО-то, освен хиляди проблеми, новият началник ще срещне и група озлобени лица, а не екип от съмишленици. Те повече мислят за интриги, отколкото за образователни мисии...Златанов като човек от гилдията всъщност си ги знае нещата, но дали ще има възможност да прочисти авгиевите рио-обори. Защото ако няма законова възможност, тия шушумиги там май са държавни служители и трябва да се правят дълги процедури по изгонването им. Той трябва да ползва опита на бате Бойко - Силно и в целта! Да ги свика в края на седмицата и да им рече - така и така, благодаря ви и пр., но с вас, вас,...не мога да работя и да ги шутира, а вие, вие - да се заемаме за работа...Златанов, като деликатен и възпитан човек, сигурно ще предпочете да работи с този екип, надявайки се да го промени, но ще съжалява за пропуснатото време...И за му помогнем ние, коментаторите, нека да направим една класация на Експертите в РИО. За силен шут - Станева, Лазарова, Янчев,..


06 Декември 2009 02:09 | веда словена
Оценка:
4
 (
42
 гласа)

Важно е новия началник здраве и живот да обърне вече истинско внимание и на проблемите в училищата в Гърмен и в Сатовча! Искрено се надявам! Показни случаи за цяла България, а накрая пак никой не бе наказан, дори наглостта им стигна до там, че от ДПС отмъщаваха на всеки осмелил се да вдигне глас срещу тях! Нека ведъж за винаги да се разберем България ли сме или Турция! Защото като сме България, де е държавата като оставя да се фанатизират децата и години наред под носа им в училището да се разпространява вестник на световно регистрирана радикална ислямска организация! Това ли е ДПСто, което се прави на гарант за етническия мир или е ДПС-то открито турцизиращо и фанатизиращо децата от малки с радикални учения на исляма?!!! С тези неща шега не бива и сега е времето да видим наказани и твърда политика от РИО!


06 Декември 2009 02:56 | Той
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

Ами тия пияници - Янчев и Шиндерски? Не ги ли виждаще Соколов. че пият от рано сутрин. Зачервени като домати и с блуждаещи погледи по цял ден. За 20 ст, работа не са свършили, а заплатките си взимат. Стари озлобени моми и пияници - това е реалността в РИО.


06 Декември 2009 05:49 | до Владислав
Оценка:
3
 (
43
 гласа)

Аз съм бивша от съсловието,което наричаш измет.Мисля ,че е много долно да наричаш по този начин тези които са те научили на пишеш грамотно.За твое сведение ,не малка част от нас напуснаха тази сфера и получават и малко повече от предвидените от теб в дългосрочен план заплати към момента.Доволна съм от решението,което взех преди години,защото ми беше омръзнало да ме категоризитат умници като тебе.Пожелавам на колегите си успех и кураж!
А ти ще е добре да помислиш върху плана,който предлагаш дали е ще бъде оптимален.За сведение по света е по друг начин.Информирай се!Успех!


06 Декември 2009 08:43 | Георги Георгиев
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Боже, колко злоба има в гилдията , боже! Кажете едно "Хаирлия да е " ,поогледайте какви ще ги свърши новият, па тогава сравнявайте и злобейте срещу стария! Началник , така или иначе,трябва да има , нали?


06 Декември 2009 08:55 | стройтеля
Оценка:
-8
 (
50
 гласа)

Най-после дойде и твоят ред г-н Соколов.Проверките на новия шев трябва да започнат от с.Абланица.Г-н Златанов трябва да дойде в нашето село незабавно и то с хора от всички институции (полицай, прокурори,сметна палата и всичките които съществуват), гарантирам ви че ще има работа за всички, а ние ще ви помагаме защото тук нещата са много-загрубели,положението е нетърпимо.Директора си прави каквото си иска,но с подкрепата на Соколов разбирасе които прикрива нарушенията му срещу лични облаги.


06 Декември 2009 10:54 | До Веда Словена
Оценка:
2
 (
42
 гласа)

Аре бегай бе! Много си идвал тук ,та да знаеш какво е! Аман от такива като теб! А на Соколов, успех! След всяка промяна в парламента,шефовете се сменят. Така или иначе,колелото се върти!


06 Декември 2009 11:12 | До стройтеля
Оценка:
8
 (
34
 гласа)

Научи се,къде се пише "и" и "й" ,тогава давай съвети! ;)


06 Декември 2009 11:46 | Владислав
Оценка:
10
 (
34
 гласа)

До бивша!
Научи правописа!
Правилно си се отказала, просто доказваш, че не ставаш!
Не целя да обидя никого, нека в съсловието ви попаднат, млади, умни, кадърни хора, които тотално да преобърнат мисленето в BGR! Мисля за следващите поколения, нас кучета ни яли!


06 Декември 2009 11:54 | до строителя
Оценка:
7
 (
29
 гласа)

Забелязва се по написаното, че господина не е посещавал редовно часовете по български език в родното си училище и затова не знае как се пише думата "шев". Не разбирам защо е толкова озлобен и злонамерен спрямо хората, които се стараят да направят нещо за училището си, в което учат и неговите деца. Ето пример защо такива "помаци" като него ги наричат - "помагачи" и "слагачи".


06 Декември 2009 14:33 | от съкратените
Оценка:
4
 (
28
 гласа)

Г-н Златанов, СОУ гр.Якоруда се тресеше от проблеми и жалби, уволнения, съкращения , съдилища и т.н. , а директорката беше закриляна години наред от г-н Соколов. Накрая я пенсионира , преназначи я, а като видя че става "напечено" я освободи преди месец. Прегледайте нещата за какво става въпрос в товаучилище!!!! и не повтаряйте тези грешки. Не бива нещата да останат затулени само защото "човекът го няма". Дайте надежда, че ще има справедливост на всички потърпевши.


06 Декември 2009 15:57 | Жител на с.Крупник
Оценка:
14
 (
36
 гласа)

Честито г-н Златанов!
Надяваме се Вие да ни избавите от протежето на г-н Соколов-шута Марио Лазаров!Направете пълна ревизия на далаверите на този местен дерибей,който иска да управлява и контролира цяло село.Толкова години тормоз на кадърните учители,толкова години страшни далавери.Накрая стана и общински съветник за да закрие почти всички училища в общината .В резултат-децата избягаха в Благоевград, а тези които останаха ги готвят за шивачи в двата му шивашки цеха.


06 Декември 2009 16:24 | Дон Корлеоне
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

Всички плъхове изплуваха след като кораба потъна до вчера се мазнеха на същия този началник днеска го плюят


06 Декември 2009 17:52 | БРЯСТОВ
Оценка:
12
 (
50
 гласа)

От два дена чета просташки коментари за РИО Благоевград и г-н Соколов.
Чудя се и не мога да си отговоря от къде има у нас българите толкова злоба!
Искам да попитам "коментаторите",първо ,дали самите те са изрядни,или са просто едни неудачници в живота?
Госпожи и господа върнете се назад в историята и вижте при г-н Василев какво беше образованието в Благоевградско?
Ще ви припомня!По времето на г-н Василев бяха сменени едни от най-кадърните директори в областта,всички онези,които не бяха от СДС.В момента се прави същата политическа чистка,но за г-н Соколов важи турската поговорка"Камъни хвърлят по онова дърво,което има плодове"!
Той е изключително широко скроен мъж и съм сигурен,че при него ще важи и друга една мъдрост"Всяко зло за добро"!


06 Декември 2009 18:01 | стоян
Оценка:
-2
 (
24
 гласа)

И Брястов е за брястовица!


06 Декември 2009 18:24 | гавгал
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

...че Брястов е и за дъбовица, това е от ясно по-ясно, но в едно е прав и заслужава поздравления - на паднал ножове, и то тъпи, не е много почтено да се вадят...но Брястов, мили защитнико на падналите, първо и най-важно е да бъдем безпристрастни към истината...а тя се разминава с твоите разсъждения, братко.


06 Декември 2009 18:35 | възмутена и удовлетворена
Оценка:
1
 (
37
 гласа)

Соколов работеше некадърно,безхаберно и лицемерно!
Много съм доволна, че си отиде,макар и късно,след като назначи толкова некадърни и неграмотни временно иэрълняващи длъжността директори,вкл. и в Петрич.От най0елитно 4оу,сега е циганско и селско.Добре,че има учители на ниво!Това е много важно и от там излизат грамотни и умни деца


06 Декември 2009 18:38 | Белица
Оценка:
-7
 (
31
 гласа)

Положението в Белица не е по разли4но...Самозабравили се директори на у4илища,направили ги в своя 4астна собственост..И вси4ко това благодарение на великия г-н Соколов..Ако някоя институция си направи труда,да направи истинска финансова проверка,със сигурност ограните на реда ще си имат работа дълго време..Г-н Златанов,не ни подминавайте.....


06 Декември 2009 19:54 | Квазимодо
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Дон Корлеоне написа: Дон
Напълно съм съгласен с Дон Корлеоне, защото докато ГЕРБ се изкачи до "Върха" същите тези Мазници правеха така да се каже "Свирки" на днес оплюваният от тях Г-н Соколов
Извинете за израза ама цялата държава се краде от такива подлизурковци и мошеници, които непрестанно топят и пишат по вестници докато не постигнат своето


06 Декември 2009 20:24 | Летящия Холандец
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

Честито, господин Златанов,директора на училището в с.Хвостане (Гоцеделчевско) ни съкрати и си назначи жената ,това не е ли конфликт на интереси и не подлежили на проверка.Но той сега е новоизлюпен гербаджия,бивш Бизнес Блок,ВМРО,СДС и ДПС ,човек на Алиосман Имамов и други високо стоящи десепари


06 Декември 2009 21:17 | до летящия холандец
Оценка:
-15
 (
27
 гласа)

Ти наистина си летящ,но не холандец, а дребна душица,аз работя 15 годни в Хвостяне и няма съкратен учител, явно много те дразни нашият директор, защото е оправен.Ха,ха,ха
мижитурки отиде си чадъра ви и сега вие шубе.


06 Декември 2009 21:21 | До Владислав
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Защо си толкова озлобен срещу учителите? Нима там, където работиш, всички са професионалисти?


06 Декември 2009 22:36 | К.Иречек, 13.12.1881
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

".....Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....."
...
Соколов е свестен човек, но за съжаление и той бе принуден да се съобразява с някои политики! Ако не беше той можеше на негово място да сложат друг евентуално много безсъвестен човек и нещата можеше да са много по-зле. Погледнете и от тази гледна точка. На такива позиции винаги се иска лавиране и никога не можеш да угодиш на всички! Според мен той трябва да се остави в системата ако има такава възможност. И без това е трудно с кадрите като цяло! Ако новите управници искат да направят нещо по-различно- нека запазят професионалистите!


06 Декември 2009 23:10 | Летящия Холандец
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

хахааах за какво да ме е шубе като съм безработен земи ми обесни , че немога да се сетя
и съм загрижен какво ще стане с Родината ми и да ли ще се оправи някога да ли ще се отърве от такива като него които се наглят от управляващ на управляващ само заради свой интереси и правят мизерни номера насякаде кадето идат и май явно него познаваш колкото мен и колко партии е сменил и колко рушвет е дал да стигне до тоя пост
колко подмазване на професори нагоре- надолу така че си дишай докато дойде другото управление и нови пратии и гледай тогаз "сеир" така да кажа


07 Декември 2009 09:49 | Иванка Лазарова-бивш директор на г-н Златанов
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

Правилен избор! Господин Златанов извървя всички стълбички на образованието: висше образование, учител, помощник директор и директор. С новаторски усет, умело ще се справи и с управлението на РИО град Благоевград.
Пожелавам успех, изпълнен с разбиране към другите, професионален престиж и доброта!


07 Декември 2009 09:51 | Иванка Лазарова-бивш директор на г-н Златанов
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Правилен избор! Господин Златанов извървя всички стълбички на образованието: висше образование, учител, помощник директор и директор. С новаторски усет, умело ще се справи и с управлението на РИО град Благоевград.
Пожелавам успех, изпълнен с разбиране към другите, професионален престиж и доброта!


07 Декември 2009 14:55 | окси
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ИВО ЗЛАТАНОВ


07 Декември 2009 16:40 | Lucho А.
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Успех ! Дано промяната е за по-добро към всички нас, учениците !


07 Декември 2009 19:05 | черната перла
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

УСПЕХ, ГОСПОДИН ЗЛАТАНОВ!


07 Декември 2009 19:16 | 666
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Задължителна проверка на всички училища в Сандански, и най-напред в 3-то, където Граматиков се беше самозабравил от далавери, а и сидеров върви по същия път!!!


07 Декември 2009 21:50 | до Рибново
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Като ви е толкова подготвен директора защо ме зае длъжността по рано, а именно когато Соколов по нареждане на Башев уволни стария директор и постави неговото протеже , а именно добре подготвения Феим Иса. За какви бунтове говорите - това да не би да ви е Анадола, а не забравяйте, че вашето ДПС вече е аут , а ако е подготвен директора ви защто се срахувате, но явно че нещо смарди около него. А вие рибанци не се притесняваите за директора, а за вашите деца, които учат в това училищте, защтото утре те ще излязат неграмотни. Феим Иса не да обикаля като просяк по къщите и да се моли да се подписват в негова защита, а сам да си подаде оставката ако му е останала малка доблест, в което се съмнявам.


08 Декември 2009 00:16 | До клеветниците на Рибново от мен
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Феим Иса е един от най-кадърните директори в република България, защото когато фактите говорят и Боговете мълчат. За шест години той превърна авгиевите обори на Рибново в училище и затова лично два пъти е награждаван от Президента на Р.България.
Това е вярно, че някои деца ще излязат неграмотни, защото ги учат същите неграмотници като вас, които клеветите директора, петните името на хубавото училище и прекрасното село. Жалко, че не ви се отдава възможност да седнете на директорското кресло, което е за достойни хора, а не за вашите мръсни задници.Вземете си такива столчета за вкъщи, но и за там не ставате, защото и там не можете да заемете ръководна длъжност.


08 Декември 2009 00:18 | кастро
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Като родител,чийто деца са учили в 4ОУ-Петрич,споделям,че бившата директорка е събрала толкова много учители-комунисти.Преди 6-7 години събра и циганите.Скъпи другарки 20години не променихте подхода си.Високомерни и горделиви,забравихте ли как връщахте подаръците когато не ви харесваха.През последните години не се ли срамувахте и от пияната си колежка.Огледайте се и си сверете часовниците.На новата директорка-успех с трудния колектив.Инициативна и с хъс се опитва нещо да промени.


08 Декември 2009 11:01 | Безработна
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

Боже, прости ми, че толкова се радвам! Най-после и този мазник и лицемер си получи заслуженото. Сега да постои и той една-две години на борсата, та хубаво да си припомни как се държеше с несправедливо съкратените учители, отишли да търсят справедливост при него!


08 Декември 2009 12:12 | Страничен наблюдател
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

До новия министър и новия началник на РИО, Благоевград
Господа,
Време е да се орежат правомощията на директорите, които са не само еднолични собственици на училищата, не само контролни органи, не само партийни секретари, но и Донкорлеоновци с високо самочувствие и безпределни възможности за рекет на родители, учители, учители пред пенсия , фирми и ученици!!!
Докога те ще взимат еднолично решенията - без истински професионалисти по предметите? Докаго те ще избират фирмите за ремонти?
Докога те ще избират на кого може да се даде повече време преди пенсиониране за допълнителна работа и на кого - не може?
Докога?
Та те са повече от феодални владетели? Защо именно те трябва да решават кой каква заплата да получава, не е ли по-добре това да направи инспекторът по специалността?


08 Декември 2009 15:25 | Иван
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Каква ти е болката,като си толкова страничен?! Или си някой злобен некадърник??
"Време е да се орежат правомощията" Време е някои да си получат ЗАСЛУЖЕНОТО!


08 Декември 2009 16:06 | до Рибново
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Да не би и ти да си вкусил от трохите на Башев та толкова усърдно защтитаваш протежето му - Иса. Малка подробност за Иса - през 1988 година даржа изпит по биология, на когото изкара 3.25, той веднага прехварли оценката в полувисшия в Смолян , но в последствие бе задействана комунистическата номенклатура и лично Борис Аврамов се намеси та да може да бъде приет в СУ -София, но и резултатите на закъсняха - кадърника Иса завърши за 9 години висшето си образование и пак не без помоща на агента Башев. Естествено , че Башев след избора му за кмет трябваше да сложи на директорското място някакво свое протеже , а Иса се оказа най-подходящ, то не бяха напани , то не беше тичане, програмите на Иса се правеха в общината от специалисти и представяни за негови, та които познава Иса , знаем колко е кадърен. А за училиштето , разбира се че се направи ремонт, но колко за колко се направи и колко се откраднаха и лично Иса се облагодетелства , защото от цяло село строители лично той ходеше на ремонта за


08 Декември 2009 16:14 | до Рибново
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

да си пише надници, а да не споменаваме и кои хора извършваха ремонта. Да не забравяме също, че след като зае длъжността Иса веднага назначи и кадърната си жена в училищтето, а това конфликт на какво е, защото не се сещам. Така че мили дупедавци колкото и да се напъвате дните ви са преброени.


08 Декември 2009 17:38 | Директор
Оценка:
-18
 (
28
 гласа)

Каква я мислехме, а каква излезе тя! Нищо ново под слънцето.


08 Декември 2009 17:52 | До Люси
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Не е детска учителка и никога не е бил, а е първият директор на детска градина мъж и винаги е бил на ръководни постове, ама ти гледай да не се пръснеш от яд, не че е голяма загуба де, колкото по-малко злобни и незадоволени учителки има, толкова по-добре!!!


08 Декември 2009 18:01 | Учуден
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Не мога да схвана за какво става въпрос тук! Соколов все още е шеф на РИО, затова мисля че всички тези коментари са излишни!!!


08 Декември 2009 18:05 | Учуден
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Напълно съм сугласен с Квазимодо и Дон Корлеоне!!!


08 Декември 2009 20:36 | ученик
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

стига сте плюли по директорите бе тъпи даскали,та вие искарахте,че няма кадърен директор в нашата област аз сам бивш ученик и моята директорка няма да пиша името и ,защото от злоба ще я оплюете ,бе най-готения учител не си изливайте злобата некадърници


09 Декември 2009 05:19 | до Владислав
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Желанието ти за реформа е чудесно.Като първа стъпка е наи-добре да започнем от себе си,така че ти препоръчвам една среща с психолог.Мисля ,че няма да ти е излишна.Позитивния начин на мислене носи позитивни решения,а точно такива са ни необходими.
от бивша


12 Декември 2009 01:02 | възмезден
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Това е много добра новина /дано да е истина/. Ако това е края на Соколов, надявам се това да бъде края на посредствеността, лицемерието и на интригите, заплетени както в инспектората, така и в училищата, чиито директори като Светла Данаилова и други се ползват с протекциите на шефа и на бившата депутатка Гроздилова.


12 Декември 2009 12:42 | разложки учители
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Някой рони крокодилски сълзи за бившият директор на ПГ по транспорт Разлог Николай Татарски.Бил уволнен от Соколов защото не бил послушен.Този господин ,назначен с про-текциите на бившия кмет и братовчед Любен Татарски и на депутатката Тоткова,който доведе до дъното училището и остави държавни имоти за стотици хиляди лева да се заграбят от общината, трябваше да бъде уволнен дисциплинарно.Елате да видите какво направи новия директор инж.Мазнев.Такива доказали се специалисти,които са не само добри педагози, но и добри мениджъри, трябва да управляват професионалното образо-вание,ако искаме да имаме добре подготвени кадри.


12 Декември 2009 21:32 | неутрална
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

(Омръзна ми от политика! Навсякъде едно и също - ДПС, СДС, сега - ГЕРБ... А говорим за образование... Никога няма да оправим образователната система, да не говорим - държавата, ако непрекъснато се плюем едни на други! Много съм съгласна с това, че хората, които най-много се подмазваха на шефовете и висшестоящите, сега ги плюят най-много. Да, защото се обърна политическата система - и те: Хоп, като слънчогледите! Ето това е най-потресаващото: да нямаш морал, да нямаш ценностна система, принципи, вяра... Това е политиката! (Много съм млада - макар и в сферата на образованието, се представям неутрална, защото за мен няма значение кой ще е Началник на РИО, кой ще е Директорът ни, не че не ме интересува и засяга, но за мен едва ли ще има промяна, защото ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА!) Т.е. няма да се заложи на кадърните и образованите, представителните хора - с имидж, с грамотност и т.н., а ще се пита - кой е от ГЕРБ? Нямам нищо против новия Началник на РИО, дори не го познавам, но защо не се проведе


12 Декември 2009 21:39 | неутрална
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

(по идея на управляващата партия) един справедлив конкурс, та да се излъчи наистина можещият и кадърният? Ето, това трябва да разберем: докато не заложим на добрите, никога няма да се оправим... Май много взех да идеализирам, но сигурно хората като мен - деполитизираните, непоправимите идеалисти, никога няма да израснат, защото нямат сила зад гърба си, защото - за нищо на света - не биха продали честта и достойнството си за постове! Само ще гледат отстрани поредните издънки на слънчогледите...
Но, мисля, че е важен принципът: животът е кратък, нека го изживеем честно и достойно!


21 Декември 2009 16:02 | учител
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Успешен старт на господин Василев! Много важно е да се постави начало за избор на кадърни и можещи хора на позиции! Досегашната практика беше порочна и е недопустимо да продължава - за учители и началници да се поставят близки ...без квалификация и компетентност?!
Трябва да се залага на способните, квалифицирани и неподкупни - Любима Димитрова е пример за това! Търсете такива хора!


23 Декември 2009 18:23 | от друга област
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Първо, за мандатността - правилно е - мандат за всяка длъжност - учител, директор, експерти и началници
Какво се получава - лобита навсякъде и нищо не става
Второ, не бъдете толкова зле настроени - та нима един началник на РИО може да назначава учители- не, естествено. Но ако е влияел на назначенията, зле. Но ако той не е влияел, друг е повлиял.... абе, сложна балканска система.
Трето, гадното е че експертите и началниците са държавни служители и не могат да си "пазят" местата. така освобождаването се явява "аут" от професията - разбирате, че няма кой да назначи началник или експерт, освен някой "тепигьоз", недоволен и т.н.
В заключение
Тук всеки плюе всеки
Дали това е пирсъщо на нас учителите, кой да ти каже---- е май не е, но манталитет.
Спомням си,че някога като кандидатствах в университета нямаше много добри оценки на изпитите, а приеха много, и те станаха учители... и после.... директори,..., началници е тем подобни...
Ех,
Край


03 Февруари 2010 19:08 | Искренов
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Огнян Соколов трабва да бъде осъден за неговите корупционни схеми с Директори на училища по долината на Струма.Вижте какво вратле има от ядене и пиене на винце ,от както е на работа в РИО /повече от 15 г. /.А и какви пари е давал на Директори /само че държавни /.Живееше си баш , както се описваше Комунизма - от всякъде му течеше,както и на Директорите назначени от него и негови приятели .В училищата цари голяма корупция ,на работа са тези ,който ' ЯКО ДАВАТ '.О.Соколов - завършил за детска учителка ,а толкова години все наалник / друго образование,ако има тое фалшиво /.Трябва да го приберат някъде на топло за неговите далавери...


03 Февруари 2010 19:17 | Искренов
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Огнян Соколов трябва да бъде прибран на топло за неговите фалшивикации със своите Директори на училищал /а те са много /.Създаде корупцията в обазованието .Всички Директори повече от7 г,трябва да бъдат уволнени...


03 Февруари 2010 19:21 | Искренов
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Огнян Соколов трябва да бъде прибран на топло за неговите фалшивикации и мошеночества с своите Директори на училища ...една детска учителка,а начални повече от 20 г.


03 Февруари 2010 19:30 | Искренов
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Огнян Соколов трябва да бъде прибран на топло за неговите далавери със своите Директори на училища.Той е съдателя на коруоцията в Обазованието в Пиринския край.В училищата се назначават негови учители на работа,а неудобните са без работа.Новия началник да направи проверка ,кой учители са без работа и защо...


04 Февруари 2010 18:23 | Искренов
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

О.Соколов е бос на мафията в образованието,трябва дас бъде съден за предстъпленията си...


17 Април 2010 18:44 | папа кочев
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

По добре новия началник да огледа хората около себеси.Не може, Любка Станева и преди беше подлога на Соколов и му сабираше подписка в Коларово и съседните села, когато вече знаеше, че Златанов ще бъде новия началник и сега отново да бъде цигулка номер едно при новия - наглост, лицемирие, мерзост и какжо ли не още.
Нещо и за Хрисанка Кълбова - миловидната селянка.Преди се готвеше за началник и Соколов беше на път да я назначи, но уви. Г - н Златанов по възможно наи бързият начин се освободете от тези кърлежи, защото ще ви провалят каквито и намерения да имате. Те се умилквът, скимтят, нагаждат се и постигат користните си цели.


17 Април 2010 19:13 | група граждани
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

елате на проверка в селата от потгорието и ще останете разочаровани от начина на работа в училищата и преди и сега директорите са хора на соколов направлявани от хора от инспектората ---на вниманието на г-н.златанов


17 Април 2010 19:57 | килифонов.серафим
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

трудно ще е на новият началник да игнорира зависимоста от този станева нищо добро не го чака защото тя е била помощник-директор в неговото 5-то училище командвала го е том ще командва и сега но внимание...............добре се слагаше на василев влезе под кожата на соколов и сига вече ....пази боже...........


17 Април 2010 20:22 | родител
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

в регионален инспекторат са събрани .--стари моми;изоставени и разведени жени;пияници;и други от които и учители нестават;--който не са направили нищо относно себе си----------камо ли за нашите деца...................




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар