Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ќ€ма да пов€рвате! “ези девойки н€кога са имали.... пенис “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

—лед 8 г. власт началникът на –»ќ ќ. —околов уволнен, директорът на V —ќ” »в. «латанов е нови€т просветен шеф


5 декември 2009 00:20  94 коментара   99915 прочита

ќгн€н —околов
ќгн€н —околов


ќгн€н —околов

ћинистърът на образованието —ергей »гнатов подписа вчера двете заповеди, лидерът на √≈–Ѕ  . ’аджигаев потвърди новината


«аповед за уволнение на началника на –егионални€ инспекторат по образованието в Ѕлагоевград ќгн€н —околов бе подписана вчера от министъра на образованието —ергей »гнатов. «аедно с това е парафирана и заповед за назначаване на нов шеф, това е директорът на V —ќ” “√. »змирлиев” в Ѕлагоевград »вайло «латанов. ќще преди 3 месеца “—трума” предрече см€ната, като об€ви и имената на четирима претенденти за поста, сред които бе и «латанов.

„адърът, спуснат от –»ќ шефа ќгн€н —околов над случа€т “–ибново”, както и още н€колко скандала, като този с брата на експерта в ћќЌ «ейнеп ’оджа, директорът на ќ” - с. ƒолно ƒр€ново јдем ’оджа, който сам със себе си подписваше договори да извозва деца от съседни села, но автобусът му катастрофира и по чудо н€маше жертви, катурнаха —околов от поста. ¬ъпреки многобройните проверки по сигнали на уволнени€ помощник-директор на —ќ” - –ибново Ќедим “аламанов и още н€колко учители, началникът на –»ќ ќ. —околов, който 8 г. бе на власт и бе толериран от депутата от Ќƒ—¬ —нежана √роздилова, не посм€ да отстрани от директорски€ стол ‘еим »са, човек на кмета на √ърмен јхмед Ѕашев.

Ќаложи се точно преди изборите предишни€т министър на образованието ƒ. ¬ълчев да праща експерти от ћќЌ на м€сто и лично да наложи дисциплинарно наказание на »са. «аради случа€ “–ибново” и десетки жалби от района на общините ’аджидимово, —атовча, √ърмен и √оце ƒелчев на 6 октомври министър ‘андъкова изпрати в Ѕлагоевград шестима министерски експерти, сред които имаше и началник на дирекци€ в ћќћЌ, вместо предвидените 10 дни провер€ващите удължиха ревизи€та си с още 3 дни, заради постъпили нови жалби за проверка. –езултатът от ревизи€та тр€бваше да се об€ви още през ноември и още тогава ќ. —околов да бъде уволнен, но се забави заради см€ната на министъра на образованието и встъпването в длъжност на —. »гнатов.

”волнението на ќгн€н —околов и назначението на »в. «латанов потвърди вчера и областни€т лидер на √≈–Ѕ в Ѕлагоевград  . ’аджигаев, който още в кра€ на миналата седмица съобщи, че двете заповеди са на бюрото на министър »гнатов. ќще в средата на ноември пред “—трума” директорът на V —ќ” »в. «латанов призна, че е приел да бъде номиниран от √≈–Ѕ за м€стото на образователен шеф -1 в ѕиринско, но каза, че има номинирани още 5-има негови колеги. »вайло «латанов бе назначен за вр.и.д. директор на V —ќ” след пенсионирането на предшественика му ƒрагомир –адулов през 2004 г. ѕрез март 2005 г. «латанов спечели конкурса за шефски€ пост в V —ќ” и стана титул€р на поста. —луховете б€ха, че силно рамо на нови€ директор на конкурса е дал Ќƒ—¬ депутатът —нежана √роздилова.

— учред€ването на √≈–Ѕ в Ѕлагоевград »вайло «латанов бе сред първите, които се записаха за членове на парти€та. “ой работи в сферата на образованието от 1991 г., преподава икономически дисциплини, тъй като е с икономическо образование и педагогическа правоспособност. ѕреди това е работил в «авода за съобщителна техника в отдел ““–«”. ∆енен е, има 10-годишно дете. Ќ€мам информаци€, че е подписана заповед от министъра на образованието, от вас чувам новината, каза вчера »в. «латанов. “ой призна, че през седмицата е бил в ћинистерството на образованието, но никой не го е информирал, че има заповед за назначаването му на поста просветен шеф на ѕиринско.

ќще за: ќ. —околов  уволнение  –»ќ ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


94 коментара

5 декември 2009 03:51 | Ѕ–ј¬ќ
ќценка:
6
 (
38
 гласа)

∆ела€ ти успехи. Ѕивш твой ученик


5 декември 2009 05:29 | анонимен
ќценка:
-2
 (
38
 гласа)

Ќай-после !!! ’айде сега всички учители в смесени и изц€ло потурчени райони на изпит по български и който не знае български - на кикюна !!!
—вободата е и отговорност !!!
ќтговорност пред следващите поколени€ ЅЏЋ√ј–» !!
«а да € има Ѕългари€ , малко по-дълго време отколкото жела€т враговете !!


5 декември 2009 08:45 | Ћюси
ќценка:
4
 (
50
 гласа)

Ќай-после детската учителка —околов, лаке€т на Ќƒ—¬ е уволнен. „естито! Ќо кой ще поправи грешките му? “ой уволни много кадърни учители, като остави на директорите - а те са активисти на Ќƒ—¬, направете справка, да си разчистват сметките с кадърните и да лансират семейни при€тели. ѕримери - ѕетрич, —андански, Ѕлагоевград и др. Ќа този самозабравил се царист му е малко това, тр€бва да отговар€ за нарушени€та си, а не да бъде и освободен от материална отговорност.


5 декември 2009 09:50 | илко
ќценка:
-4
 (
36
 гласа)

на √≈–Ѕ им тр€бва твърда ръка.много баввно смен€т и продължават да остав€т на места хора които тр€бва да се махат


5 декември 2009 10:01 | малко-жалко
ќценка:
29
 (
71
 гласа)

ј директорите, които дерибействат по повече от 20 години ???!!! ѕредлагам навс€къде нови конкурси, но не за активисти на новата парти€, а за кадърни хора, които от години се мъчат в безизходица и безработица, благодарение на такива като ќгн€н —околов! —тига партийни и при€телски назначени€ ! “ой си получи заслуженото, защото кл€каше на всички управл€ващи и кметове по места ! — негова помощ са направени много " адрувани€" !
¬изирам община –азлог! ¬сички директори на училища са " адри", които не са не могат да вире€т или вече не —ј ! като директора на “ранспортни€ техникум - Ќиколай “атарски - не слушаше момчето и го махнаха. » други има... това не е държава ! ƒа видим √ерб дали окончателно ще се оле€т !


5 декември 2009 10:08 | даскал
ќценка:
34
 (
74
 гласа)

ее, дойде време и на него да му направ€т ремизи€. “акива той скалъпваше на другите, на Ќас ! Ќо не е правилно - човекът да е от √ерб ! “ова значи, като √ерб е на път да се срови вече - следващите да смен€т Ќачалника . “ака ли тр€бва да става ? –едно ли е ? ј они€ мижитури в инспектората, които вече са се навели да не ги забърше вълната ? ¬сички знаем и на всички ни е €сно, но можем ли да променим нещо ? Ќе беше ¬асилев, синички€, не беше —околом жълти€ , сега готв€т следващи€ слънчоглед, пардон - гербер, ƒќ ќ√ј ? ј кадърни и компетентни ще има ли ? ј г-н ’аджиагаев ?


5 декември 2009 10:39 | Do4ka
ќценка:
9
 (
27
 гласа)5 декември 2009 11:06 | plovdiv
ќценка:
-2
 (
14
 гласа)5 декември 2009 11:55 | колектив
ќценка:
13
 (
31
 гласа)

ј сега г-н «латанов да ревизира "конкурсите" за обществени поръчки /най-вече за униформите/ на приблежената на г-н —околов директорка на V≤≤ —ќ” в Ѕлагоевград.
’айде сега Ћили€ —то€нова да смени тоалетите си тип "фолк певица" с униформата на училището и да си закупи два комплекта за по 150лв.


5 декември 2009 11:56 | колектив
ќценка:
7
 (
19
 гласа)

"приближената",


5 декември 2009 12:50 | ¬ладислав
ќценка:
3
 (
39
 гласа)

ƒаскал, научи правописа! —рам!  аквато измет сте учителите, такъв ви е и началника. ћного е малък процента на желаещите сред ¬ас да упражн€ват тази благородна професи€. —лед като сте проверили, че не ставате за нищо друго и поради малката конкуренци€ ставате учители по невол€. ¬иновна е държавата след като не стимулира със заплащане грамотните да учат децата ни.  ъсно ще се осъзнаем, но дотогава ще контузите мозъчно и малкото ни надарени деца. ѕреподавателите във ¬”« са на ¬ашето ниско ниво - един пътуващ цирк!
–ешение на проблема - гарантирана месечна заплата след 5 години от 2 000 евро за новоприети студенти, профил педагогика, които ще практикуват като учители!
«адължително заплатата да не бъде гарантирана от политици!


5 декември 2009 12:55 | хехе
ќценка:
5
 (
21
 гласа)

¬ладислав написа:–ешение на проблема - гарантирана месечна заплата след 5 години от 2 000 евро за новоприети студенти, профил педагогика,
много се размечта драги.«а такива пари сите даскали ке станем! и деца ку нема ке напраим!


5 декември 2009 12:59 | violeta
ќценка:
-2
 (
14
 гласа)5 декември 2009 13:13 | 333
ќценка:
1
 (
25
 гласа)

„естито мазник ! Ќе се ли усети да минеш от √≈–Ѕ и да си дерибейсваш още четири години?


5 декември 2009 13:52 | „»“ј“≈Ћ
ќценка:
-1
 (
19
 гласа)

 олко сладки длъжности има в образованието!!!!Ѕлазе им на тези ,които са успели да се уред€т на спокойна и сигурна работа.


5 декември 2009 13:52 | ¬ладислав
ќценка:
14
 (
28
 гласа)

до хехе!
ќт разсто€ние личи, че си глупав и неграмотен, но схващаш за какво става въпрос!


5 декември 2009 14:58 | I
ќценка:
2
 (
24
 гласа)

» с€ кво?


5 декември 2009 15:54 | хехе
ќценка:
1
 (
25
 гласа)

¬лади, вземи ни об€сни за двето хил€ди евро даскалска заплата. Ќай-лесно е да кажеш, че н€кой е глупав и не разбира, и да си пишеш разни фантасмагории! ’айде обоснови се!  ажи как ще стане такава реформа и от къде ще се финансира гол€мата ти иде€, като си толкова умен и разбиращ!


5 декември 2009 16:15 | учител
ќценка:
10
 (
32
 гласа)

—околов наблъска всички некъдърни ''мой човек'' учители къде ли не.Ќо нали си беше дружка със г-жа —имеонова,ко€то му се подчин€ваше най-стриктно,изглежда че те са най-много в —ќ”-—имитли.√оспожата,ко€то и има хил€ди други издънки,наблъска и най- некъдърните даскали при наличието на безработни в общината.¬ън и на —имеонова,ко€то вече тресе гащи!


5 декември 2009 16:24 | учител
ќценка:
12
 (
28
 гласа)

’ей,«латанов ,не те знаем повечето учители що за стока си,докажи се!!!ќтдавна плюехме тайничко по —окола,но файда н€нахе никаква.ƒействай първо от калпавите директори.”спех!!!


5 декември 2009 16:44 | учител
ќценка:
23
 (
39
 гласа)

”важаеми колеги,имаме си нов висшесто€щ шеф.„естито!Ќо го подкан€ме да бъде по-експедитивен! ато започне от ѕ√ строителство,—ќ” с. рупник,—ќ” гр.—имитли-€ки проверки и лет€щи директори!


5 декември 2009 17:30 | ћина
ќценка:
5
 (
55
 гласа)

ѕоздрав€вам нови€ шеф и много надежди възлагам на него!ѕърво да разчисти инспектората от охранените експерти,които са заели длъжността си без конкурс,като —танишев,¬оденичарова и още доста други.Ќе може хора,които не са били нищо повече от посредствени възпитатели да станат много велики експерти и да се напъват да дават акъл на учителите...


5 декември 2009 18:38 | учител
ќценка:
14
 (
40
 гласа)

’айде г-н «латанов, Ќќ¬»  ќЌ ”–—» ! нови директори ! » вие ли ще бъдете такъв смешник като —околчето, пилето послушно? ƒа ви кадруват по места и кметове. Ќужна е см€на на ƒ»–≈ “ќ–»“≈, почти навс€къде ! » на първо м€сто - Ќќ¬» ≈ —ѕ≈–“»! ћахнете тези чучела от –егионални€ инспекторат. —танишев, ѕавлов, ¬оденичарова и май всички мога да изред€.... повечето директори дойдоха със син€та метла като в –азлог даниелка ѕелтегова. “олкова по-достойна беше другата кандидатура, тогава, но кадруваше —ƒ—-то. —ега да ги маха !!! щом в Ѕългари€ е така! щото никъде не е така!


5 декември 2009 18:55 | учител
ќценка:
3
 (
31
 гласа)

—околов наистина беше верен послушник.Ќе ставаше!Ќо се опас€вам,че новите /в т.ч.началника на –»ќ и директорите/ ще са същите.ƒаже и по-зле...


5 декември 2009 19:51 | сара
ќценка:
5
 (
31
 гласа)

„естито г-н «латанов!


5 декември 2009 20:20 | ƒо г-н «латинов
ќценка:
2
 (
26
 гласа)

Ќезнам за другите училища обаче вьв ƒолно ƒр€ново вьпреки толкоз проверки,положението си е същото.  адърните учители ги принудиха да изб€гат а »ћѕ≈–»я ’ќƒ∆ј продължава да се гаври с децата.“ози път като тръгнете на проверка г-н «латинов, направете го без знанието на “ј–“ќ–ј «ейнеп ’оджа.


5 декември 2009 20:48 | violeta
ќценка:
3
 (
39
 гласа)

Ќай-после без детската учителка-—околов!


5 декември 2009 21:08 | ƒиректор
ќценка:
1
 (
29
 гласа)

√-н «латанов, четейки внимателно публикаци€та, за да започнете на чисто, считам за морално да поискате прошка от всички учители и директори?! Ќай-малко за това, че сте станал директор с помощта на "Ќƒ—¬" и г-жа √роздилова, а сега ставате началник с помощта на "√≈–Ѕ" и г-н ’аджигаев. ѕолитическите метаморфози и прос...ци€ не ми харесват, а веро€тно и на други, включително и твои при€тели и съпартийци.


5 декември 2009 21:21 | специалист
ќценка:
-4
 (
40
 гласа)

Ѕраво на √≈–Ѕ . райно време беше то€ да си ходи. —ага «латонов да изиска пълна ревизи€ на периода в ,който управл€ваше —околов. “ова требва да направ€т всички ново назначени директори от √≈–Ѕ, за да вид€т ти€ прахостници какво правеха и какви пари пръснаха през последните години. ∆елателно е √≈–Ѕ да не допусне грешките ,които допусна —ƒ— . «а това тр€бва тотална чистка на кадрите на Ѕ—ѕ ,Ќƒ—¬ и ƒѕ— на всички нава. јко не го направ€т ще съжал€ват ,защото ти€ са като свински черва. Ќедай си боже пак да докопат власта и ще видите с какви темпове всичките отново ще бъдат изхвърлени. «а това газ до дупка и всички на вън. Ѕили много кадърни и тем подобни кадрите на горепосочените партии. »ма ли един от т€х да е назначен без протекциите на тези партие -- Ќяћј.ћетлата обаче трабв€ да продължи ,кото се почне от »ван ¬асилев - ƒжери - ƒј» , ћалков , шефове на болница , цигарена ,–÷« , –»ќ ќ« / ’≈» / , радио ,телевизи€ и цалата клика специалисти от Ћёѕ»ЋЌя“ј Ќј  јƒ–» - √оцеделчевска околи€.


5 декември 2009 21:33 | “. Ѕоев
ќценка:
12
 (
26
 гласа)

“. Ѕоевќценка: 0 (2 гласа)

√оспода от √≈–Ѕ ,кога ще го махнете от ƒј» то€ ƒжери . “о€ стана неплокатим като папата в –им. ѕет правителства се смениха на то€ косур не намириха. “ой децата му къщи като палати , джипки и какво ли не със държавни заплати.  ак стават ти€ работи сигурно не закусват и пест€т от закуските... ха, ха ,ха . јйде нафта да си ходи . ј и пенси€ от милиционерсики€ период сигурно взима.5 декември 2009 22:02 | читателка
ќценка:
3
 (
29
 гласа)

ѕроверка да дойде и в —андански.¬ъв всички училища в —андански има мъртви души.ќт циганската махала в —андански се воз€т деца с автобуси до 4-то основно училище в —андански,до с. ѕоленица , до с. —трума. “ези деца не ход€т всеки ден на училище. ”чителите работ€т през ц€лата година с по 5-6 деца. ой им дава заплата? Ќали н€мат пари. ƒиректорката на 2-ро ќ” в —андански стана директорка с помощта на Ћюбка янкова,а директорът на 3-то ќ” - с помощта на ћари€ „инкова.–азбира се и с помощта на —околов и Ћюдмила  араиванова.“ова го зна€т и децата в училище. ак тези директори застават пред децата ? — какво самочувствие? „е са се €вили на конкурс и са го спечелили? ѕоне малко срам да имаха. акъв авторитет могат да имат тези хора? “р€бва проверка не от Ѕлагоевград,а от —офи€.


5 декември 2009 22:14 | chitatel
ќценка:
7
 (
21
 гласа)5 декември 2009 22:48 | възмутен
ќценка:
3
 (
31
 гласа)

„естито г-н —околов.  ойто лошо прави, лошо го спохожда. ƒойде време и вие да видите как е на борсата. Ќе само вие, а и цели€ експертен състав е за борсата.  ак е възможно провер€ващи от инспектората да приемат об€ди и нощувки от ръководството на училището, което провер€ват? » после естествено, че н€ма да са открили злоупотреби. »злиза, че жалбоподателите си измисл€т. ¬ие г-н —околов потулвате жалбите срещу директори на училища, но от жалбите срещу вас не можахте да се спасите.
∆ела€ успех на нови€ началник г-н «латанов. ƒано има куража да промени тази порочна система.


5 декември 2009 22:57 | гавгал
ќценка:
16
 (
38
 гласа)

...едва ли „естито! е най-подход€щото пожелание, защото в –»ќ-то, освен хил€ди проблеми, нови€т началник ще срещне и група озлобени лица, а не екип от съмишленици. “е повече мисл€т за интриги, отколкото за образователни мисии...«латанов като човек от гилди€та всъщност си ги знае нещата, но дали ще има възможност да прочисти авгиевите рио-обори. «ащото ако н€ма законова възможност, ти€ шушумиги там май са държавни служители и тр€бва да се прав€т дълги процедури по изгонването им. “ой тр€бва да ползва опита на бате Ѕойко - —илно и в целта! ƒа ги свика в кра€ на седмицата и да им рече - така и така, благодар€ ви и пр., но с вас, вас,...не мога да работ€ и да ги шутира, а вие, вие - да се заемаме за работа...«латанов, като деликатен и възпитан човек, сигурно ще предпочете да работи с този екип, над€вайки се да го промени, но ще съжал€ва за пропуснатото време...» за му помогнем ние, коментаторите, нека да направим една класаци€ на ≈кспертите в –»ќ. «а силен шут - —танева, Ћазарова, янчев,..


6 декември 2009 02:09 | веда словена
ќценка:
4
 (
42
 гласа)

¬ажно е нови€ началник здраве и живот да обърне вече истинско внимание и на проблемите в училищата в √ърмен и в —атовча! »скрено се над€вам! ѕоказни случаи за ц€ла Ѕългари€, а накра€ пак никой не бе наказан, дори наглостта им стигна до там, че от ƒѕ— отмъщаваха на всеки осмелил се да вдигне глас срещу т€х! Ќека ведъж за винаги да се разберем Ѕългари€ ли сме или “урци€! «ащото като сме Ѕългари€, де е държавата като остав€ да се фанатизират децата и години наред под носа им в училището да се разпростран€ва вестник на световно регистрирана радикална исл€мска организаци€! “ова ли е ƒѕ—то, което се прави на гарант за етнически€ мир или е ƒѕ—-то открито турцизиращо и фанатизиращо децата от малки с радикални учени€ на исл€ма?!!! — тези неща шега не бива и сега е времето да видим наказани и твърда политика от –»ќ!


6 декември 2009 02:56 | “ой
ќценка:
12
 (
26
 гласа)

јми ти€ пи€ници - янчев и Ўиндерски? Ќе ги ли виждаще —околов. че пи€т от рано сутрин. «ачервени като домати и с блуждаещи погледи по ц€л ден. «а 20 ст, работа не са свършили, а заплатките си взимат. —тари озлобени моми и пи€ници - това е реалността в –»ќ.


6 декември 2009 05:49 | до ¬ладислав
ќценка:
3
 (
43
 гласа)

јз съм бивша от съсловието,което наричаш измет.ћисл€ ,че е много долно да наричаш по този начин тези които са те научили на пишеш грамотно.«а твое сведение ,не малка част от нас напуснаха тази сфера и получават и малко повече от предвидените от теб в дългосрочен план заплати към момента.ƒоволна съм от решението,което взех преди години,защото ми беше омръзнало да ме категоризитат умници като тебе.ѕожелавам на колегите си успех и кураж!
ј ти ще е добре да помислиш върху плана,който предлагаш дали е ще бъде оптимален.«а сведение по света е по друг начин.»нформирай се!”спех!


6 декември 2009 08:43 | jos
ќценка:
10
 (
26
 гласа)

Ѕоже, колко злоба има в гилди€та , боже!  ажете едно "’аирли€ да е " ,поогледайте какви ще ги свърши нови€т, па тогава сравн€вайте и злобейте срещу стари€! Ќачалник , така или иначе,тр€бва да има , нали?


1

6 декември 2009 08:55 | стройтел€
ќценка:
-8
 (
50
 гласа)

Ќай-после дойде и тво€т ред г-н —околов.ѕроверките на нови€ шев тр€бва да започнат от с.јбланица.√-н «латанов тр€бва да дойде в нашето село незабавно и то с хора от всички институции (полицай, прокурори,сметна палата и всичките които съществуват), гарантирам ви че ще има работа за всички, а ние ще ви помагаме защото тук нещата са много-загрубели,положението е нетърпимо.ƒиректора си прави каквото си иска,но с подкрепата на —околов разбирасе които прикрива нарушени€та му срещу лични облаги.


6 декември 2009 10:54 | ƒо ¬еда —ловена
ќценка:
2
 (
42
 гласа)

јре бегай бе! ћного си идвал тук ,та да знаеш какво е! јман от такива като теб! ј на —околов, успех! —лед вс€ка пром€на в парламента,шефовете се смен€т. “ака или иначе,колелото се върти!


6 декември 2009 11:12 | ƒо стройтел€
ќценка:
8
 (
34
 гласа)

Ќаучи се,къде се пише "и" и "й" ,тогава давай съвети! ;)


6 декември 2009 11:46 | ¬ладислав
ќценка:
10
 (
34
 гласа)

ƒо бивша!
Ќаучи правописа!
ѕравилно си се отказала, просто доказваш, че не ставаш!
Ќе цел€ да обид€ никого, нека в съсловието ви попаднат, млади, умни, кадърни хора, които тотално да преобърнат мисленето в BGR! ћисл€ за следващите поколени€, нас кучета ни €ли!


6 декември 2009 11:54 | до строител€
ќценка:
7
 (
29
 гласа)

«абел€зва се по написаното, че господина не е посещавал редовно часовете по български език в родното си училище и затова не знае как се пише думата "шев". Ќе разбирам защо е толкова озлобен и злонамерен спр€мо хората, които се стара€т да направ€т нещо за училището си, в което учат и неговите деца. ≈то пример защо такива "помаци" като него ги наричат - "помагачи" и "слагачи".


6 декември 2009 14:33 | от съкратените
ќценка:
4
 (
28
 гласа)

√-н «латанов, —ќ” гр.якоруда се тресеше от проблеми и жалби, уволнени€, съкращени€ , съдилища и т.н. , а директорката беше закрил€на години наред от г-н —околов. Ќакра€ € пенсионира , преназначи €, а като вид€ че става "напечено" € освободи преди месец. ѕрегледайте нещата за какво става въпрос в товаучилище!!!! и не повтар€йте тези грешки. Ќе бива нещата да останат затулени само защото "човекът го н€ма". ƒайте надежда, че ще има справедливост на всички потърпевши.


6 декември 2009 15:57 | ∆ител на с. рупник
ќценка:
14
 (
36
 гласа)

„естито г-н «латанов!
Ќад€ваме се ¬ие да ни избавите от протежето на г-н —околов-шута ћарио Ћазаров!Ќаправете пълна ревизи€ на далаверите на този местен дерибей,който иска да управл€ва и контролира ц€ло село.“олкова години тормоз на кадърните учители,толкова години страшни далавери.Ќакра€ стана и общински съветник за да закрие почти всички училища в общината .¬ резултат-децата изб€гаха в Ѕлагоевград, а тези които останаха ги готв€т за шивачи в двата му шивашки цеха.


6 декември 2009 16:24 | ƒон  орлеоне
ќценка:
5
 (
27
 гласа)

¬сички плъхове изплуваха след като кораба потъна до вчера се мазнеха на същи€ този началник днеска го плю€т


6 декември 2009 17:06 | chitatel
ќценка:
2
 (
22
 гласа)6 декември 2009 17:52 | Ѕ–я—“ќ¬
ќценка:
12
 (
50
 гласа)

ќт два дена чета просташки коментари за –»ќ Ѕлагоевград и г-н —околов.
„уд€ се и не мога да си отговор€ от къде има у нас българите толкова злоба!
»скам да попитам "коментаторите",първо ,дали самите те са изр€дни,или са просто едни неудачници в живота?
√оспожи и господа върнете се назад в истори€та и вижте при г-н ¬асилев какво беше образованието в Ѕлагоевградско?
ўе ви припомн€!ѕо времето на г-н ¬асилев б€ха сменени едни от най-кадърните директори в областта,всички онези,които не б€ха от —ƒ—.¬ момента се прави същата политическа чистка,но за г-н —околов важи турската поговорка" амъни хвърл€т по онова дърво,което има плодове"!
“ой е изключително широко скроен мъж и съм сигурен,че при него ще важи и друга една мъдрост"¬с€ко зло за добро"!


6 декември 2009 18:01 | сто€н
ќценка:
-2
 (
24
 гласа)

» Ѕр€стов е за бр€стовица!


6 декември 2009 18:24 | гавгал
ќценка:
4
 (
20
 гласа)

...че Ѕр€стов е и за дъбовица, това е от €сно по-€сно, но в едно е прав и заслужава поздравлени€ - на паднал ножове, и то тъпи, не е много почтено да се вад€т...но Ѕр€стов, мили защитнико на падналите, първо и най-важно е да бъдем безпристрастни към истината...а т€ се разминава с твоите разсъждени€, братко.


6 декември 2009 18:35 | възмутена и удовлетворена
ќценка:
1
 (
37
 гласа)

—околов работеше некадърно,безхаберно и лицемерно!
ћного съм доволна, че си отиде,макар и късно,след като назначи толкова некадърни и неграмотни временно иэрълн€ващи длъжността директори,вкл. и в ѕетрич.ќт най0елитно 4оу,сега е циганско и селско.ƒобре,че има учители на ниво!“ова е много важно и от там излизат грамотни и умни деца


6 декември 2009 18:38 | Ѕелица
ќценка:
-7
 (
31
 гласа)

ѕоложението в Ѕелица не е по разли4но...—амозабравили се директори на у4илища,направили ги в сво€ 4астна собственост..» вси4ко това благодарение на велики€ г-н —околов..јко н€ко€ институци€ си направи труда,да направи истинска финансова проверка,със сигурност ограните на реда ще си имат работа дълго време..√-н «латанов,не ни подминавайте.....


6 декември 2009 19:54 |  вазимодо
ќценка:
4
 (
26
 гласа)

ƒон  орлеоне написа: ƒон
Ќапълно съм съгласен с ƒон  орлеоне, защото докато √≈–Ѕ се изкачи до "¬ърха" същите тези ћазници правеха така да се каже "—вирки" на днес оплювани€т от т€х √-н —околов
»звинете за израза ама ц€лата държава се краде от такива подлизурковци и мошеници, които непрестанно топ€т и пишат по вестници докато не постигнат своето


6 декември 2009 20:24 | Ћет€щи€ ’оландец
ќценка:
13
 (
31
 гласа)

„естито, господин «латанов,директора на училището в с.’востане (√оцеделчевско) ни съкрати и си назначи жената ,това не е ли конфликт на интереси и не подлежили на проверка.Ќо той сега е новоизлюпен гербаджи€,бивш Ѕизнес Ѕлок,¬ћ–ќ,—ƒ— и ƒѕ— ,човек на јлиосман »мамов и други високо сто€щи десепари


6 декември 2009 21:17 | до лет€щи€ холандец
ќценка:
-15
 (
27
 гласа)

“и наистина си лет€щ,но не холандец, а дребна душица,аз работ€ 15 годни в ’вост€не и н€ма съкратен учител, €вно много те дразни наши€т директор, защото е оправен.’а,ха,ха
мижитурки отиде си чадъра ви и сега вие шубе.


6 декември 2009 21:21 | ƒо ¬ладислав
ќценка:
0
 (
22
 гласа)

«ащо си толкова озлобен срещу учителите? Ќима там, където работиш, всички са професионалисти?


6 декември 2009 22:36 |  .»речек, 13.12.1881
ќценка:
3
 (
25
 гласа)

".....Ќие, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. » сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....."
...
—околов е свестен човек, но за съжаление и той бе принуден да се съобраз€ва с н€кои политики! јко не беше той можеше на негово м€сто да сложат друг евентуално много безсъвестен човек и нещата можеше да са много по-зле. ѕогледнете и от тази гледна точка. Ќа такива позиции винаги се иска лавиране и никога не можеш да угодиш на всички! —поред мен той тр€бва да се остави в системата ако има такава възможност. » без това е трудно с кадрите като ц€ло! јко новите управници искат да направ€т нещо по-различно- нека запаз€т професионалистите!


6 декември 2009 23:10 | Ћет€щи€ ’оландец
ќценка:
-3
 (
15
 гласа)

хахааах за какво да ме е шубе като съм безработен земи ми обесни , че немога да се сет€
и съм загрижен какво ще стане с –одината ми и да ли ще се оправи н€кога да ли ще се отърве от такива като него които се нагл€т от управл€ващ на управл€ващ само заради свой интереси и прав€т мизерни номера нас€каде кадето идат и май €вно него познаваш колкото мен и колко партии е сменил и колко рушвет е дал да стигне до то€ пост
колко подмазване на професори нагоре- надолу така че си дишай докато дойде другото управление и нови пратии и гледай тогаз "сеир" така да кажа


7 декември 2009 09:49 | »ванка Ћазарова-бивш директор на г-н «латанов
ќценка:
13
 (
31
 гласа)

ѕравилен избор! √осподин «латанов извърв€ всички стълбички на образованието: висше образование, учител, помощник директор и директор. — новаторски усет, умело ще се справи и с управлението на –»ќ град Ѕлагоевград.
ѕожелавам успех, изпълнен с разбиране към другите, професионален престиж и доброта!


7 декември 2009 09:51 | »ванка Ћазарова-бивш директор на г-н «латанов
ќценка:
3
 (
23
 гласа)

ѕравилен избор! √осподин «латанов извърв€ всички стълбички на образованието: висше образование, учител, помощник директор и директор. — новаторски усет, умело ще се справи и с управлението на –»ќ град Ѕлагоевград.
ѕожелавам успех, изпълнен с разбиране към другите, професионален престиж и доброта!


7 декември 2009 14:55 | окси
ќценка:
5
 (
21
 гласа)

ѕќ∆≈Ћј¬јћ ”—ѕ≈’ Ќј »¬ќ «Ћј“јЌќ¬


7 декември 2009 16:40 | Sixkiller
ќценка:
4
 (
18
 гласа)

”спех ! ƒано пром€ната е за по-добро към всички нас, учениците !


1

7 декември 2009 18:37 | za Ribnovo
ќценка:
5
 (
19
 гласа)7 декември 2009 19:05 | черната перла
ќценка:
6
 (
22
 гласа)

”—ѕ≈’, √ќ—ѕќƒ»Ќ «Ћј“јЌќ¬!


7 декември 2009 19:16 | 666
ќценка:
5
 (
19
 гласа)

«адължителна проверка на всички училища в —андански, и най-напред в 3-то, където √раматиков се беше самозабравил от далавери, а и сидеров върви по същи€ път!!!


7 декември 2009 21:50 | до –ибново
ќценка:
4
 (
14
 гласа)

 ато ви е толкова подготвен директора защо ме зае длъжността по рано, а именно когато —околов по нареждане на Ѕашев уволни стари€ директор и постави неговото протеже , а именно добре подготвени€ ‘еим »са. «а какви бунтове говорите - това да не би да ви е јнадола, а не забрав€йте, че вашето ƒѕ— вече е аут , а ако е подготвен директора ви защто се срахувате, но €вно че нещо смарди около него. ј вие рибанци не се притесн€ваите за директора, а за вашите деца, които учат в това училищте, защтото утре те ще изл€зат неграмотни. ‘еим »са не да обикал€ като прос€к по къщите и да се моли да се подписват в негова защита, а сам да си подаде оставката ако му е останала малка доблест, в което се съмн€вам.


8 декември 2009 00:16 | ƒо клеветниците на –ибново от мен
ќценка:
2
 (
18
 гласа)

‘еим »са е един от най-кадърните директори в република Ѕългари€, защото когато фактите говор€т и Ѕоговете мълчат. «а шест години той превърна авгиевите обори на –ибново в училище и затова лично два пъти е награждаван от ѕрезидента на –.Ѕългари€.
“ова е в€рно, че н€кои деца ще изл€зат неграмотни, защото ги учат същите неграмотници като вас, които клеветите директора, петните името на хубавото училище и прекрасното село. ∆алко, че не ви се отдава възможност да седнете на директорското кресло, което е за достойни хора, а не за вашите мръсни задници.¬земете си такива столчета за вкъщи, но и за там не ставате, защото и там не можете да заемете ръководна длъжност.


8 декември 2009 00:18 | кастро
ќценка:
3
 (
11
 гласа)

 ато родител,чийто деца са учили в 4ќ”-ѕетрич,сподел€м,че бившата директорка е събрала толкова много учители-комунисти.ѕреди 6-7 години събра и циганите.—къпи другарки 20години не променихте подхода си.¬исокомерни и горделиви,забравихте ли как връщахте подаръците когато не ви харесваха.ѕрез последните години не се ли срамувахте и от пи€ната си колежка.ќгледайте се и си сверете часовниците.Ќа новата директорка-успех с трудни€ колектив.»нициативна и с хъс се опитва нещо да промени.


8 декември 2009 11:01 | Ѕезработна
ќценка:
2
 (
28
 гласа)

Ѕоже, прости ми, че толкова се радвам! Ќай-после и този мазник и лицемер си получи заслуженото. —ега да постои и той една-две години на борсата, та хубаво да си припомни как се държеше с несправедливо съкратените учители, отишли да търс€т справедливост при него!


8 декември 2009 12:12 | —траничен наблюдател
ќценка:
5
 (
27
 гласа)

ƒо нови€ министър и нови€ началник на –»ќ, Ѕлагоевград
√оспода,
¬реме е да се орежат правомощи€та на директорите, които са не само еднолични собственици на училищата, не само контролни органи, не само партийни секретари, но и ƒонкорлеоновци с високо самочувствие и безпределни възможности за рекет на родители, учители, учители пред пенси€ , фирми и ученици!!!
ƒокога те ще взимат еднолично решени€та - без истински професионалисти по предметите? ƒокаго те ще избират фирмите за ремонти?
ƒокога те ще избират на кого може да се даде повече време преди пенсиониране за допълнителна работа и на кого - не може?
ƒокога?
“а те са повече от феодални владетели? «ащо именно те тр€бва да решават кой каква заплата да получава, не е ли по-добре това да направи инспекторът по специалността?


8 декември 2009 15:25 | »ван
ќценка:
1
 (
13
 гласа)

 аква ти е болката,като си толкова страничен?! »ли си н€кой злобен некадърник??
"¬реме е да се орежат правомощи€та" ¬реме е н€кои да си получат «ј—Ћ”∆≈Ќќ“ќ!


8 декември 2009 16:06 | до –ибново
ќценка:
1
 (
13
 гласа)

ƒа не би и ти да си вкусил от трохите на Ѕашев та толкова усърдно защтитаваш протежето му - »са. ћалка подробност за »са - през 1988 година даржа изпит по биологи€, на когото изкара 3.25, той веднага прехварли оценката в полувисши€ в —мол€н , но в последствие бе задействана комунистическата номенклатура и лично Ѕорис јврамов се намеси та да може да бъде приет в —” -—офи€, но и резултатите на закъсн€ха - кадърника »са завърши за 9 години висшето си образование и пак не без помоща на агента Ѕашев. ≈стествено , че Ѕашев след избора му за кмет тр€бваше да сложи на директорското м€сто н€какво свое протеже , а »са се оказа най-подход€щ, то не б€ха напани , то не беше тичане, програмите на »са се правеха в общината от специалисти и представ€ни за негови, та които познава »са , знаем колко е кадърен. ј за училиштето , разбира се че се направи ремонт, но колко за колко се направи и колко се откраднаха и лично »са се облагодетелства , защото от ц€ло село строители лично той ходеше на ремонта за


8 декември 2009 16:14 | до –ибново
ќценка:
1
 (
23
 гласа)

да си пише надници, а да не споменаваме и кои хора извършваха ремонта. ƒа не забрав€ме също, че след като зае длъжността »са веднага назначи и кадърната си жена в училищтето, а това конфликт на какво е, защото не се сещам. “ака че мили дупедавци колкото и да се напъвате дните ви са преброени.


8 декември 2009 17:38 | ƒиректор
ќценка:
-18
 (
28
 гласа)

 аква € мислехме, а каква излезе т€! Ќищо ново под слънцето.


8 декември 2009 17:52 | ƒо Ћюси
ќценка:
-2
 (
22
 гласа)

Ќе е детска учителка и никога не е бил, а е първи€т директор на детска градина мъж и винаги е бил на ръководни постове, ама ти гледай да не се пръснеш от €д, не че е гол€ма загуба де, колкото по-малко злобни и незадоволени учителки има, толкова по-добре!!!


8 декември 2009 18:01 | ”чуден
ќценка:
-7
 (
19
 гласа)

Ќе мога да схвана за какво става въпрос тук! —околов все още е шеф на –»ќ, затова мисл€ че всички тези коментари са излишни!!!


8 декември 2009 18:05 | ”чуден
ќценка:
1
 (
13
 гласа)

Ќапълно съм сугласен с  вазимодо и ƒон  орлеоне!!!


8 декември 2009 20:36 | ученик
ќценка:
3
 (
15
 гласа)

стига сте плюли по директорите бе тъпи даскали,та вие искарахте,че н€ма кадърен директор в нашата област аз сам бивш ученик и мо€та директорка н€ма да пиша името и ,защото от злоба ще € оплюете ,бе най-готени€ учител не си изливайте злобата некадърници


9 декември 2009 05:19 | до ¬ладислав
ќценка:
-2
 (
14
 гласа)

∆еланието ти за реформа е чудесно. ато първа стъпка е наи-добре да започнем от себе си,така че ти препоръчвам една среща с психолог.ћисл€ ,че н€ма да ти е излишна.ѕозитивни€ начин на мислене носи позитивни решени€,а точно такива са ни необходими.
от бивша


12 декември 2009 01:02 | възмезден
ќценка:
4
 (
14
 гласа)

“ова е много добра новина /дано да е истина/. јко това е кра€ на —околов, над€вам се това да бъде кра€ на посредствеността, лицемерието и на интригите, заплетени както в инспектората, така и в училищата, чиито директори като —ветла ƒанаилова и други се ползват с протекциите на шефа и на бившата депутатка √роздилова.


12 декември 2009 12:42 | разложки учители
ќценка:
1
 (
9
 гласа)

Ќ€кой рони крокодилски сълзи за бивши€т директор на ѕ√ по транспорт –азлог Ќиколай “атарски.Ѕил уволнен от —околов защото не бил послушен.“ози господин ,назначен с про-текциите на бивши€ кмет и братовчед Ћюбен “атарски и на депутатката “откова,който доведе до дъното училището и остави държавни имоти за стотици хил€ди лева да се заграб€т от общината, тр€бваше да бъде уволнен дисциплинарно.≈лате да видите какво направи нови€ директор инж.ћазнев.“акива доказали се специалисти,които са не само добри педагози, но и добри мениджъри, тр€бва да управл€ват професионалното образо-вание,ако искаме да имаме добре подготвени кадри.


12 декември 2009 21:32 | неутрална
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

(ќмръзна ми от политика! Ќавс€къде едно и също - ƒѕ—, —ƒ—, сега - √≈–Ѕ... ј говорим за образование... Ќикога н€ма да оправим образователната система, да не говорим - държавата, ако непрекъснато се плюем едни на други! ћного съм съгласна с това, че хората, които най-много се подмазваха на шефовете и висшесто€щите, сега ги плю€т най-много. ƒа, защото се обърна политическата система - и те: ’оп, като слънчогледите! ≈то това е най-потресаващото: да н€маш морал, да н€маш ценностна система, принципи, в€ра... “ова е политиката! (ћного съм млада - макар и в сферата на образованието, се представ€м неутрална, защото за мен н€ма значение кой ще е Ќачалник на –»ќ, кой ще е ƒиректорът ни, не че не ме интересува и зас€га, но за мен едва ли ще има пром€на, защото ¬—»„ ќ ≈ ѕќЋ»“» ј!) “.е. н€ма да се заложи на кадърните и образованите, представителните хора - с имидж, с грамотност и т.н., а ще се пита - кой е от √≈–Ѕ? Ќ€мам нищо против нови€ Ќачалник на –»ќ, дори не го познавам, но защо не се проведе


12 декември 2009 21:39 | неутрална
ќценка:
13
 (
21
 гласа)

(по иде€ на управл€ващата парти€) един справедлив конкурс, та да се излъчи наистина можещи€т и кадърни€т? ≈то, това тр€бва да разберем: докато не заложим на добрите, никога н€ма да се оправим... ћай много взех да идеализирам, но сигурно хората като мен - деполитизираните, непоправимите идеалисти, никога н€ма да израснат, защото н€мат сила зад гърба си, защото - за нищо на света - не биха продали честта и достойнството си за постове! —амо ще гледат отстрани поредните издънки на слънчогледите...
Ќо, мисл€, че е важен принципът: животът е кратък, нека го изживеем честно и достойно!


21 декември 2009 16:02 | учител
ќценка:
-5
 (
11
 гласа)

”спешен старт на господин ¬асилев! ћного важно е да се постави начало за избор на кадърни и можещи хора на позиции! ƒосегашната практика беше порочна и е недопустимо да продължава - за учители и началници да се постав€т близки ...без квалификаци€ и компетентност?!
“р€бва да се залага на способните, квалифицирани и неподкупни - Ћюбима ƒимитрова е пример за това! “ърсете такива хора!


23 декември 2009 18:23 | от друга област
ќценка:
0
 (
4
 гласа)

ѕърво, за мандатността - правилно е - мандат за вс€ка длъжност - учител, директор, експерти и началници
 акво се получава - лобита навс€къде и нищо не става
¬торо, не бъдете толкова зле настроени - та нима един началник на –»ќ може да назначава учители- не, естествено. Ќо ако е вли€ел на назначени€та, зле. Ќо ако той не е вли€ел, друг е повли€л.... абе, сложна балканска система.
“рето, гадното е че експертите и началниците са държавни служители и не могат да си "паз€т" местата. така освобождаването се €в€ва "аут" от професи€та - разбирате, че н€ма кой да назначи началник или експерт, освен н€кой "тепигьоз", недоволен и т.н.
¬ заключение
“ук всеки плюе всеки
ƒали това е пирсъщо на нас учителите, кой да ти каже---- е май не е, но манталитет.
—помн€м си,че н€кога като кандидатствах в университета н€маше много добри оценки на изпитите, а приеха много, и те станаха учители... и после.... директори,..., началници е тем подобни...
≈х,
 рай


3 февруари 2010 19:08 | »скренов
ќценка:
-2
 (
8
 гласа)

ќгн€н —околов трабва да бъде осъден за неговите корупционни схеми с ƒиректори на училища по долината на —трума.¬ижте какво вратле има от €дене и пиене на винце ,от както е на работа в –»ќ /повече от 15 г. /.ј и какви пари е давал на ƒиректори /само че държавни /.∆ивееше си баш , както се описваше  омунизма - от вс€къде му течеше,както и на ƒиректорите назначени от него и негови при€тели .¬ училищата цари гол€ма корупци€ ,на работа са тези ,който ' я ќ ƒј¬ј“ '.ќ.—околов - завършил за детска учителка ,а толкова години все наалник / друго образование,ако има тое фалшиво /.“р€бва да го приберат н€къде на топло за неговите далавери...


3 февруари 2010 19:17 | »скренов
ќценка:
-5
 (
9
 гласа)

ќгн€н —околов тр€бва да бъде прибран на топло за неговите фалшивикации със своите ƒиректори на училищал /а те са много /.—ъздаде корупци€та в обазованието .¬сички ƒиректори повече от7 г,тр€бва да бъдат уволнени...


3 февруари 2010 19:21 | »скренов
ќценка:
-3
 (
7
 гласа)

ќгн€н —околов тр€бва да бъде прибран на топло за неговите фалшивикации и мошеночества с своите ƒиректори на училища ...една детска учителка,а начални повече от 20 г.


3 февруари 2010 19:30 | »скренов
ќценка:
-4
 (
8
 гласа)

ќгн€н —околов тр€бва да бъде прибран на топло за неговите далавери със своите ƒиректори на училища.“ой е съдател€ на коруоци€та в ќбазованието в ѕирински€ край.¬ училищата се назначават негови учители на работа,а неудобните са без работа.Ќови€ началник да направи проверка ,кой учители са без работа и защо...


4 февруари 2010 18:23 | »скренов
ќценка:
-4
 (
8
 гласа)

ќ.—околов е бос на мафи€та в образованието,тр€бва дас бъде съден за предстъплени€та си...


17 април 2010 18:44 | папа кочев
ќценка:
0
 (
6
 гласа)

ѕо добре нови€ началник да огледа хората около себеси.Ќе може, Ћюбка —танева и преди беше подлога на —околов и му сабираше подписка в  оларово и съседните села, когато вече знаеше, че «латанов ще бъде нови€ началник и сега отново да бъде цигулка номер едно при нови€ - наглост, лицемирие, мерзост и какжо ли не още.
Ќещо и за ’рисанка  ълбова - миловидната сел€нка.ѕреди се готвеше за началник и —околов беше на път да € назначи, но уви. √ - н «латанов по възможно наи бързи€т начин се освободете от тези кърлежи, защото ще ви провал€т каквито и намерени€ да имате. “е се умилквът, скимт€т, нагаждат се и постигат користните си цели.


17 април 2010 19:13 | група граждани
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

елате на проверка в селата от потгорието и ще останете разочаровани от начина на работа в училищата и преди и сега директорите са хора на соколов направл€вани от хора от инспектората ---на вниманието на г-н.златанов


17 април 2010 19:57 | килифонов.серафим
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

трудно ще е на нови€т началник да игнорира зависимоста от този станева нищо добро не го чака защото т€ е била помощник-директор в неговото 5-то училище командвала го е том ще командва и сега но внимание...............добре се слагаше на василев влезе под кожата на соколов и сига вече ....пази боже...........


17 април 2010 20:22 | родител
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

в регионален инспекторат са събрани .--стари моми;изоставени и разведени жени;пи€ници;и други от които и учители нестават;--който не са направили нищо относно себе си----------камо ли за нашите деца...................
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.