Сесия: ОБС Банско прие годишния план за 2015 г., гласува важни решения

27 ноември 2014 10:25   3668 прочита


Кметът Г. Икономов съобщи добрата новина, че градът е спечелил проект за депото на стойност 2 млн. лв.

Годишен план за 2015г. на Звеното за вътрешен одит при община Банско бе приет на редовно заседание на Общинския съвет.

На сесията зам. кметът Стойчо Баненски даде информация за извършените до момента строително-монтажни работи по проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско и изграждане на ПСОВ“. Той съобщи, че мобилизираните групи работят активно по разкопаните улици, за да бъдат довършени преди началото на зимния сезон.

Секретарят на общината Александър Рупчин, който бе избран за председател на Комисията по избор на съдебни заседатели към Районен съд – Разлог, обяви имената на избраните кандидати и съветниците гласуваха предложението на комисията.

Поради непрекъснатото увеличение на броя на малчуганите, посещаващи детска градина, бе взето решение капацитетът на групите в ОДЗ „Здравец“ да бъде увеличен от 24 на 30 деца.

Единодушно бяха гласувани средства за откриването на зимния сезон и за провеждането на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени през 2015г.

Общинският съвет гласува и средства за закупуването на две нови акумулаторни батерии за високопроходима „Татра“, които ще бъдат предоставени за нуждите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Банско.

В края на сесията кметът Георги Икономов обяви, че община Банско е спечелила проект за рекултивация на старото депо за отпадъци, а средствата ще бъдат около 2 млн. лева.

П. Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар