Революция! Кампания за смяна на модела: Експертен граждански съвет да управлява Сандански

25 април 2015 11:19   15 коментара   7802 прочита


ГС "Развитие за Сандански": Да победим арогантното невежество и сложим край на корумпирания феодален режим

От днес Гражданският съвет „Развитие за Сандански” започва кампания за смяна на модела в общината. Нашата цел е: арогантният и корумпиран феодален режим да бъде заменен с модерен граждански експертен екип. За пръв път в Сандански гражданите ще имат възможност пряко да номинират кандидати за кмет и съветници.

Паралелно с работата по програмата за управление на община Сандански 2015-2020 предлагаме гражданите да номинират и своите представители в местния парламент за идните 4 години. За разлика от феодалния модел, който реди кандидатските си листи тайно, задкулисно, с пари и схеми, ние искаме общинските съветници да бъдат предлагани и утвърждавани прозрачно, свободно и честно.

Гражданският съвет предложи и РЗС прие да бъде единствената партия в Сандански, която ще предостави над 50% от местата в кандидатската си листа на гражданската квота.

Освен това РЗС ще бъде и единствената партия, която няма да допусне в листите си нито един от досегашните съветници и нито един от бившите и настоящи кметове, зам. кметове и председатели на общински съвети.

Крайно време е за общински съветници да се издигат естествените първенци на града ни, а не излюпили се от инкубатора на феодала негови кукли на конци.

Истински отговорните хора от града и общината да работят за просперитета на Сандански реално. С възможностите на компетентните, ерудирани и енергични хора, каквито в нашата община има много.

Досегашните управляващи посмъртно няма да ги допуснат в листите си. Защото ги е страх от силни характери, от хора, имащи и куража, и качествата да дават и защитават идеите и ценностите си. Хора, които са успели сами в живота, като предприемачи, хора на изкуството, учители, лекари, личности с авторитет. Хора, които са заслужили уважението на другите и които уважават себе си.

За пръв път след 25 години застой гражданите могат да победят арогантното невежество. Това означава нов път на развитие, просперитет, растеж и нови работни места.

Включи се в кампанията! Избери новия кмет! Посочи истински достойните нови общински съветници!

Попълни формуляра тук: bit.ly/savetnikzasandanski

или на място в офиса на бул. Македония 39, ет. 1.

Всички номинирани за кандидат-общински съветници трябва да отговарят на следните основни критерии:

1. Да отговарят на общите изискванията според Изборния кодекс

2. Да не са участвали никога досега в управлението на община Сандански

3. Да имат достатъчно много свои поддръжници


Още за: съвет   модел   режим   Още от: Политика

Принтирай статия
15 коментара
25 Април 2015 14:57 | Санданчанин !!
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

СКАЧАЙТЕ, РЕВЕТЕ, ТОТЕВ, ПАК ЩЕ Е КМЕТ НА САНДАНСКИ ! САМО ТОТЕВ, ВЕЛИКИЯ КМЕТ НА СВЕТИ ВРАЧ ! ГОСПОДИН ТОТЕВ, НАЙ ДОБРИЯ КМЕТ НА САНДАНСКИ, ОТ ДРЕВНОСТТА, ДО ДНЕС


25 Април 2015 17:19 | старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Без реформиране на Герб в Сандански не виждам успех и на това начинание на РЗС. Местните феодали в Кюстендил, Сапарева баня са подобни на санданското чудо и си представям какви многопластови зависимости са създадени през годините и при Вас. Сигурно до изборите ще има и други опити за разграничения от Тотев, но дали няма да се стигне до разсейване само на недоволството... много се съмнявам. Успешен ход би бил един надпартиен кандидат за кмет-технократ. Но няма време вече и за подготовката на такова решение. Сърдете се на Цветанов и неговия прагматичен подход към обезличаване на мотивацията на всички десни избиратели. О, спи ли Бог...


25 Април 2015 18:06 | Санданчанин !!
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

ще подкрепя кандидатурата на г-н Тотев, той е като баща на града и общината което доказал с 12 годишното успешно управление ! РЗС са и бяха най - верни съюзници при управлението на общината ! общинските съветници от тази формация винаги са подкрепяли изключително точните е правилни управленчески решения та г-н Тотев и изведнъж що им сана не сме от тях как Пенке .....
Г-н Тотев голяма част от хората в града и околията ще подкрепят един Ваш мандат нов мандат .....успех г-н ТОТЕВ .....


25 Април 2015 20:03 | за Кирчо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

кажи нещо Кире ?!


25 Април 2015 20:31 | за Санданчани !!
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Този юнак Павел Стойков е част от имотната мафия, затова Тотев го пази -много знае и много мърсотии с общинските и орските имоти е вършил, но Тотев оде ли си и он е изгорял.... яко ..и у града место няма да се намери..... що пари е взел от хората, сега щ трябва да ги връща ...и в затвора може да иде ...вечно няма Тотев да го пази .....
Всеки който е дал пари на това Тотево мекере да знае, че е излъган ! това което прави е незаконно ! обърнете се към прокуратурата ! защитете интересите си .....
и оная началничка на кадастъра у Блаоевгград да не се прави на утепана и она требва да го отнесе !! след като знае, че този човек е у община Сандански назначен защо и пуска негови работи ! това е конфликт на интереси ! госпожо Бачева !!! конфликт това що правите е престъпление ! Ваше задължение е да сезирате прокуратурата госпожо Бачева, а не да се правите на удрена !!!


26 Април 2015 07:33 | старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

А дали при решаване на проблема в Кръстилци Бисер Михайлов не е сам срещу всичките както в Сандански, така и на други нива. Мина и април.


26 Април 2015 08:01 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

като не може оставката е един нормален политически ход - какъв му е проблема ! така се прави в всички нормални държави


26 Април 2015 08:09 | за старогражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

защо г-н Михайлов не отиде в с. Кръстилци да се запознае с проблема ! колко време мина - защо си играе на криеница ! защо не свика сесия на общинския съвет Сандански да постави там въпроса за решаван това е също в неговите пълномощия ! много защо ? се събраха ! става въпрос за отровени хора - виж протоколите ! виж що са пили тези неща ! коментирай - защо постоянно се опитваш да защитаваш областния Михайлов за неговото бездействие ! той си има достатъчно адвокати, като му дойде времето, а то ще дойде !.....


26 Април 2015 08:11 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сигурно и Тотев му желае оставката-разберете се там кой за какво се бори. Отивам по нивите-приятен ден.


26 Април 2015 08:13 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

26 април: Експлодира 4-ти реактор на атомната централа в Чернобил


26 Април 2015 08:15 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Господ да ги съди, след като нема държава ...


26 Април 2015 08:19 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

става въпрос за тровени хора .....за хора .....за хора ...разбираш ли ?? за хора .....


26 Април 2015 08:30 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Не може вечно да няма държава. Питайте го Тотев за Чернобил-на тях тая тема им е много, много трудна.


26 Април 2015 16:36 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

не става въпрос за Тотев, става въпрос за отровени хора .....и едно страшно бездействие на Държавата .....представител на която за съжаление е областния управител Михайлов


04 Май 2015 11:34 | Санданчанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И кои са естествените първенци?????
Не всеки специалист в областта си е добър общественик. Друг е въпроса дали този естествен първенец харесва идеите и желае да бъде съветник от квотата на РЗС. Гражданската Ви квота е ПЪЛНА ШЕГА -прах в очите на хората.





Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар