Реформаторски блок – Банско, с кандидат кмет Лазар Захов представя основните си приоритети

06 октомври 2015 14:44   19 коментара   12807 прочита


За каузата „Банско” екипът на РБ разработи амбициозна програма, в реализацията на която ще вложим цялата си енергия и професионализъм. За нас няма маловажен човек и маловажен проблем, затова очакваме предложения, допълнения и критики, тъй като ще я реализираме за вас и заедно с вас – жителите на Община Банско., това заявяват кандидатът за кмет на Банско Лазар Захов и 7-те кандидати за общински съветници от Реформаторския блок. Ето програмата им:

Ще поставим на преден план качеството на градската среда, новите материали и технологии, съобразявани с облика и създаването на такъв за всеки квартал и населено място.

Ще изготвим програма за изграждане на улиците и подземната инфраструктура след публично обсъждане с жителите на всеки квартал, улица и населено място, по която ще започнем да работим през 2016г.

Улица „Пирин” в град Банско ще се проектира и изгради като пешеходна зона, както и естествените й връзки и подходи към нея с ул. ”Гоце Делчев” и архитектурно-историческия ансамбъл „Света Троица”.

Ще предложим промени в Наредбата за местните данъци и такси и цени на услуги, за да насърчим развитието на застроените наполовина сгради. Високите такси за строеж на нови сгради в курортните зони ще останат. За недовършените ще намалим драстично тези такси с цел да заинтересуваме инвеститори за закупуването и довършването им.

Ще въведем принципа определен процент от данъците и таксите, платени от жителите на определен квартал или населено място, да се инвестират директно в квартала за решаването на проблеми, посочени от самите граждани.

Ще създадем общински предприятия за присъщите на общината комунални услуги.

Ще инициираме приемането на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение и създаването на фонд „Марката Банско”. Приоритетно ще бъдат подпомагани проекти, създаващи устойчива бизнес среда и целогодишна заетост с цел защита и подпомагане на малкия и средния местен бизнес.

Ще създадем реално действащ публичен електронен регистър на общинската собственост, за всички обществени поръчки на Общината и на общинските търговски дружества. Ще бъде изготвян ежемесечен ясен и разбираем за всеки отчет за изразходването на публичните финанси.

ОП ”Паркинги и гаражи” поради доказана неефективност ще бъде ликвидирано и ще създадем нова система за контрол на паркирането.

Ще довършим корекциите на р. Глазне над Банско, на р. Десилица в Добринище и на р. Осеновска в с. Филипово.

Ще довършим в цялостен обем основните транспортни улици на гр. Банско и ще въведем нов план за организация на движението, удобен както за гражданите, така и туристите.

Ще обновим градския парк в Банско – един проект, който четири години незнайно защо застоява в общината. Ще изградим нов парк западно от река Глазне и зелена система в курортните зони.

Ще инициираме залесителна програма с подходящи дървесни видове и храсти, с оформяне на градини, пейки и осветление, под пряк контрол на Общината по всички населени места и по квартали.

Ще пазим природното богатство на Пирин. Ще съдействаме с всички допустими от закона средства за стриктно спазване на Плана за управление на НП”Пирин”. Имаме концепция за изграждане и

стопанисване на ски зона „Добринище”, както и за развитието на ски зона „Банско”.

Ще въведем мерки за стимулиране на балнеоложкия туризъм и за оптималното оползотворяване на минералните води в гр. Добринище.

Ще реализираме потенциала на новия общ устройствен план на общината.

Ще помагаме на хората и фирмите, създаващи устойчива бизнес среда и целогодишна заетост. Освен с данъчните облекчения техническата инфраструктура в промишлените зони ще бъде изградена с общински средства.

Ще довършим по възможно най-добрия начин реализацията на кошмарния за жителите на гр. Банско проект за воден цикъл.

Ще изпълним проектите за допълнително водоснабдяване на гр. Банско, гр. Добринище, с. Филипово и с. Обидим със средства по европейски програми.

Ще изготвим проект за реализиране на хлебопекарни в Банско и всички населени места в Общината.

Ще изпълним интегрирания проект за реконструкция на вътрешната водопроводна и канализационна мрежа с изграждане на ПСОВ на гр. Добринище.

Активно ще работим с партньорските общини по стратегията за регионално развитие на СНЦ ”Долината на Места”.

Ще бъде проучена възможността за реализиране на междуобщински проект за създаване на предприятие за производство на компоненти за строителството на жилищни и производствени обекти поиновативна технология с цел създаване на постоянна заетост.

Ще работим за възстановяване на традиционното за региона земеделско производство, подпомагане на местните производители, разработване на борса за готовата продукция и изграждане на преработвателно предприятие чрез публично-частно партньорство. Всеки турист трябва да напуска Банско с местна ракия и бански старец в куфара си.

Ще изградим мултифункционална спортна зала и съоръжения за населението на Община Банско. За децата: игрища за футбол, тенис на корт, атлетика; зали за фитнес, танци; плувна база и други спортни занимания.

Ще довършим проекта и ще реализираме изграждането на стадиона и спортната база в с. Места.
Ще се проучат възможностите и ще се работи за изграждане на общински хоспис – болнично заведение за следболнично лечение и долекуване на хронично болни.

Ще изградим съвременни социални жилища за нуждаещите се семейства по изготвения проект за такива в град Банско.

Ще бъде извършен одит на образованието. Имаме изготвена стратегия за развитие на професионалните гимназии на територията на общината с цел подобряване нивото на образованието и спиране изтичането на деца от Община Банско към други населени места.

Ще оптимизираме училищния транспорт за обслужване на всички ученици на територията на Общината.

Ще бъде изградена нова детска градина с детска ясла в град Банско, всички останали детски градини на територията на общината ще бъдат обновени. Ще бъдем добри стопани на цялата общинска образователна инфраструктура, детски и спортни съоръжения.

Ще възстановим Центъра за работа с деца(ЦРД) като естествено средище за спортни и извънучилищни занимания.

Ще приложим професионален подход при организацията на летните фестивали.

Ще се възобновим автентичните Празници на банската традиция.

Ще работим за организиране и възстановяване на маршрутите за посещение на историческите забележителности в община Банско и региона. Ще използваме възможностите за финансиране напродължаване проучванията на археологически и исторически обекти, тяхната консервация, реставрация и популяризиране. Ще съдействаме за защита на интересите на собствениците на земеделски земи.

Ще създадем фонд за запазване на традиционните занаяти като дърводелство, резбарство и ковачество. Предвиждаме изграждането на кръгови кръстовища след внимателно проучване на трафика през тях; създаването на мрежа от велосипедни алеи – лъчи, свързващи кварталите с центъра, а на следващ етап – с продължение до населените места на общината и до съседни общини.

Очакваме Ви за мнения и предложения всеки ден в клуба на Реформаторски блок – Банско на ул. ”Отец Паисий” №14. Допълнителна информация за контакти можете да откриете на фейсбук страницата ни: Реформаторски блок – Банско.

П. Попов

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: РБ   екип   жители   Още от: Политика

Принтирай статия
19 коментара
06 Октомври 2015 15:17 | Джоше
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Абе вия зациклилия цикъл и улиците саде да оправите че сте златни пред Джоше Икономов.


06 Октомври 2015 15:48 | Фундамент
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Решението за стоящите бетони ми се струва логично и разумно, но не знам на практика колко ще проработи, все пак трябва да се търсят инвеститори. Хубаво е, че има доста обърнато внимание върху другите населени места, не само Банско. Успех!


06 Октомври 2015 16:08 | Банско
Оценка:
-13
 (
19
 гласа)

Смешници!!!


06 Октомври 2015 17:24 | комент
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Нищо против Лазар и който и да е от листата.
Програмата понамирисва на евтина селска манджа.
Попрекалили сте с фотошопа и най-осезаемо е работено върху облика на Благовестка. Ма тя прилича на супер звезда бееее!


06 Октомври 2015 18:40 | Трябва .. .. .....
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Трябва да се вярва на Реформаторски блок . Още в първите дни на парламентарните избори реформираха обещанието взето пред техните избиратели - влезнаха в съюз с ГЕРБ, който в предизборната битка бе категорично отричан . Реформатоторски блок със странни реформи и история


06 Октомври 2015 20:45 | Симпатизант
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Реформаторският блок са хората - нахъсани и свежи, имат един изключително компетентен кандидат кмет, който има потенциала да зарови къртичините и да организира изпълнението на проектите по някакъв план, а не безразборно да се унищожава инфраструктура като се почне до асфалт и се стигне до водоснабдяване, електричество и комуникации. За такива мащабни проекти е нужна компетентност и ПЛАН!


06 Октомври 2015 21:01 | А така
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Или съм пропуснал да прочета, или тези единствени имат смелост толкова публично да си обявяват програмата!? Действително много неща са засегнати- доста оптимизъм и дано действително да ги мислят така нещата. Смятам да им дам шанс..... но да не останат само обещанията за правене, защото се нагледахме и наслушахме на кухи обещания и нищоправене, че човек като помирише властта и се скапва. Лично към вас реформаторите в Банско- нови сте, доста сте амбициозни като ви гледам, дано се справите!


06 Октомври 2015 22:03 | Лично мнение
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Това са единствените хора, които не влезнаха в безпринципни коалиции на тези избори в Банско. Всички други "големи" - Икономов и Краваров направиха абсурдни вариации. Краваров - крайно десни партии с леви "хуманисти" (би трябвало да подкрепят роми, бежанци и т. н., нали?), Икономов уж "десен" + Иво РЕХАВ, доскорошно барековче и АБВ. Какво логично има при тези конфигурации? Който ми отговори би трябвало да е новият Цицерон.


06 Октомври 2015 22:07 | ? водолаз
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

чист "миш-маш"-резултат .....0


07 Октомври 2015 00:05 | гмуркачи
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

тоя Лазар за нищо не става изживя се като зам. кмет с безгласна буква и го видяхме колко пари струва Цане го ползваше за подметка нищо по различно няма да е сега в онова време нищо не направи та сега ли блаженни са верващите


07 Октомври 2015 00:59 | прав си
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

"тоя Лазар за нищо не става изживя се като зам. кмет с безгласна буква и го видяхме колко пари струва Цане го ползваше за подметка нищо по различно няма да е сега в онова време нищо не направи та сега ли"
Прав си, само че на грешна посока. Цане два мандата си го местеше от левия в десния, беше време, когато всичко вървеше, ама не защото той беше кмет. След него застана друг таков, на който му се падна да ни докаже че изобщо не го е гайле за Банско, има много видими резултати ама потресаващи. И това е защото и той нищо не прави- само ядене, пиене и други неща, но не свързани с управлението на общината.


07 Октомври 2015 08:54 | Анонимен - понятно защо
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Страхотни кандидатури. Успех желая на всички. Ще Ви подкрепим, за да може в общинския съвет да влязат хора с креативни идеи и висок морал и там най-после да задуха "вятърът на промяната". А влизането на Джеймс Хюз в ОбС/в което не се съмнявам/ ще доведе до европейски манталитет на работа. Нека докажем, че не сме консервативни и ще подкрепим "преоданци" за едно по-добро бъдеще на Банско.
Успех още веднъж! Младите интелигентни хора сме с вас, а и нашите родители, надявам се!


07 Октомври 2015 09:05 | банскалия
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

А влизането на Джеймс Хюз в ОбС/в което не се съмнявам/ ще доведе до европейски манталитет на работа. Ха, ха, ха европейски манталитет а бе люде това е пълна излагация
вие изобщо познавате ли го той непрекъснато прави антиреклама на банско сред англичаните
това че е англичанин нищо не значи


07 Октомври 2015 09:06 | НИТ
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Прекалено млада е структурата на Реформаторите в Банско и им е рано да печелят кметско място, но за Джеймс ще гласувам с удоволствие!


07 Октомври 2015 09:41 | Баш па той
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Тоа джеймс в англия не го искаа, ма ние че му се кланеме.


07 Октомври 2015 10:19 | ruark
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

всеки има право на мнение разбира се, но едно е вярно, че с влизането на такива хора в общината ще се разбие монопола на герб, чиито хора правят каквото си поискат. да не говорим че има кадри там които са вече 10 години в управлението и видими успехи за покачване на стандарта на живот и доходите на банскалията няма.....


07 Октомври 2015 13:22 | Николай Еленков
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Относно Джеймс: http://www.vbox7.com/play:99beee076e
"Обиколил съм целия свят, но избрах да живея тук! "


07 Октомври 2015 19:41 | Съни
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

НИТ написа:Прекалено млада е структурата на Реформаторите в Банско и им е рано да печелят кметско място, но за Джеймс ще гласувам с удоволствие!

На кой му е време? На войводите не мислите ли, че пък им е прекалено късно?


08 Октомври 2015 22:36 | жител
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Добри сте, но не работите . Другите не спят




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар