Радан Кънев в Благоевград: Залогът в изборите е важен за страната, а не за Реформаторския Блок

30 септември 2014 21:17   3 коментара   6199 прочита


Един основните лидери в коалиционния Реформаторски Блок Радан Кънев бе на посещение днес в Благоевград.Той бе посрещнат от седмия в листата за Благоевград представител на реформаторите Калоян Ханджийски в офиса им до площад „Македония”.

На предстоящите избори, големият залог е за България, а не за Реформаторки Блок, категоричен бе Кънев. Според него държавата е в една всеобхватна криза, която се отразява на всеки един аспект от ежедневието. „Ние имаме волята, готовността и силата да направим нужните реформи”, заяви той.

Реформаторът обясни силното анти-ДПС говорене от страна на партията му с това, че ДПС не е партия, която защитава правата и свободите на мюсюлманите, турците и др., а точно обратното, една организация, която търгува с влияние, корпорация символ на кадруването в правосъдието и упражняване на власт в съдебната система, както натиск срещу малкия човек. „ДПС трябва да бъде изолирана от политическата и икономическа власт” заяви Кънев.

„Най-неотложното в държавата към момента е да се актуализира бюджета за тази година и да се подготви новият за следващите. Да се гарантира, че тези пари няма да бъдат крадени и да има ясна и точна отчетност”, обясни той. Всеки разход да бъде подложен на публичен дебат и дебатиран широко в парламентарна зала, ще бъде една от основните цели на реформаторите при участие в новия парламент, обеща Кънев.

Социалната политика трябва да стъпи на заетост и добро образование, които са включени в програмата на реформаторите. „Предвиждаме мреки за преквалификации, но ще променим модела, защото преквалифицираните пак нямат работа”,

Еднакви правила за всички е основното послание, което представителите на РБ чуват по време на кампанията. Кънев даде за пример как във Варна и финансово стабилни хора, както и много бедни, се оплакват, че децата им напуснали държавата в една и съща посока, именно заради липсата на правила и равноправие. „Хората страдат еднакво”, обясни той.

Кънев призна за търкания в тяхната партия, но това не е притеснително защото са една нова и голяма коалиция. Обединени от принципи, кауза и програма, те се надяват да трупат все повече и повече доверие.

Изключително притеснен се оказа Радан Кънев за случващата се предизборна манипулация. „Страшни неща се случват в северна България. Обикаля се къща след къща и се купуват цели семейства за по 300 лв. Не се учудвайте, че няма никой по медиите и липсва дебат. Богатите хора около по-големите партии са се концентрирали в купуване на гласове. А ролята на полицията в момента е никаква, същата като на поредица избори”, изрази опасението си Кънев.

 

Димитър Христов

 

3 коментара
02 Октомври 2014 09:48 | 3333
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Радане, ти си просто един смешник. Вземи и се пръждосвай.


03 Октомври 2014 20:02 | читател
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Простотията не понася тези които не разбира.
УСПЕХ, господин Кънев, всички трезвомислещи хора са с ВАС.


03 Октомври 2014 20:05 | до РАДАН
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Чакаме резултатите от изборите, успех Радане вие сте най-добрите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар