Р. Петков и АБВ застанаха твърдо зад кандидатурата на арх. Димитър Захариев за кмет на Разлог

09 октомври 2015 08:56   22 коментара   12457 прочита


На среща с жителите на Разлог днес в залата на Народно читалище „15 септември 1903 г.” в гр. Разлог, зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков призова за нова работеща визия на Разлог и нова бизнес среда. На поканата за дискусия с него се отзоваха повече от 80 човека. Присъстваха арх. Димитър Захариев – кандидат за кмет на община Разлог от коалиция „Кауза Разлог” и кандидат общински съветници. „Тук сме заедно с г-н Лъчезар Симеонов, който е секретар на г-н Ивайло Калфин в министерството на труда и социалната политика, за да декларираме подкрепата си за кандидатурата на арх. Димитър Захариев за кмет на община Разлог. Подкрепа, която е осъзнато решение в стремежа ни да подкрепим една листа е да дадем възможност на млади и енергични хора от общината да внесат друго съдържание на работата на общинския съвет в Разлог и дадат друго самочувствие на жителите на общината.” – думи на Румен Петков.

Като сериозен застъпник на спорта зам.-председателят на АБВ не пропусна да отбележи, че през последните години Разлог е изчезнал от спортната карта на България: „Разлог има един спортен дух, който не може и не бива да бъде нито загърбван, нито подценяван. Разлог се нуждае и от друга визия за развитието си като туристически център и ние като политическа партия сме убедени, че приоритизирането, фаворитизирането на една община на територията на област Благоевград е много груба грешка, която в средносрочен план ще повлияе негативно на развитието на целия регион. Конкретно в случая Разлог има своето място, своето бъдеще в туристическата дестинация на района и в страната като цяло.”

Румен Петков отбеляза и друг голям минус на Разлог – отсъствието му и от културния афиш на България. Той коментира с огорчение, че област Благоевград област като цяло се нуждае от друга динамика на развитие и спешно от смяна на безличното статукво на колективно управление и отсъствието на лидери, с ново управление, което кумулира авторитет и доверие и че една от най-добре развитите в икономически план области на България – Благоевградска, няма откроен лидер, който да е в състояние да формулира общия интерес и този общ интерес да бъде защитен от гледна точка на интереса на жителите на района като цяло.

Публикуваме цялото изявление на Румен Петков пред обществеността на Разлог:

„Тук може да се говори много и за незаконната сеч, може да се говори много и за състоянието и на околната среда, но освен говоренето, трябва да има воля, трябва да има енергия. Подкрепата ни за кандидатурата на Митко Захариев в основата си има тази осъзната необходимост от нова енергия за развитието на Разлог и на нова енергия за развитието на региона. Без да съм разточителен в обръщението си към вас, искам да заявя категоричната ни подкрепа за Митко Захариев и бюлетината №8 на предстоящите избори – най-доброто решение за жителите на община Разлог. Чудесно е това, което е изписано на плаката – независимо и експертно. Аз към него бих добавил, че Митко Захариев е нужният за Разлог кмет.

Един човек, който първо по образование е изключително подходящ. Аз не случайно започнах с това, че на Разлог е нужна друга визия, средносрочен план за развитието. Образованието, професионалната подготовка на Митко Захариев го прави нужният на общината кмет. Към това само ще добавя отличителните качества, които той показа в местната администрация, готовността му да работи в интерес на обществото. Те го правят по-добрият кмет на Разлог от всички останали, които участват в надпреварата. Искам да пожелая от сърце успех и на него, и на листата. И да заявя много ясно и много категорично, че вземайки това решение, ние взимаме решението той да има подкрепата като кмет на общината от нас като политическа сила с целия ресурс, с целия инструментариум, с който разполагаме и през следващите 4 години.

Убеден съм, че разложани са мъдри хора – хора, които имат много ясното съзнание какво ни е необходимо днес. И ако ние съумеем да стигнем до всяка къща и да кажем, че една община може да бъде управлявана некорумпирано, че една община може да бъде управлявана от гледна точка на интереса на хората, че една община трябва да има своята визия за развитието на околната среда, то значи сме събудили хората. Ако ние не съумеем да гарантираме три неща – спокойствието на жителите на общината и в селата, ако ние не съумеем да гарантираме чистотата и околната среда и ако не съумеем да съхраним нашата гора, всичко това, което съм убеден, че всяка една от политическите партии ще го говори пред вас, в това число говоря за борба с корупцията тук и сега – всичко това ще останат едни пожелания, зад които няма да стоят тази воля и тази енергия, които излъчват и Митко, и неговите колеги в листата за съветници.”

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

22 коментара
09 Октомври 2015 10:26 | разочарован барековец
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Абе, Митко, абе Захариев дойде си най-после на мешката- цръвен си си та пушек се дига, демократ бил, ета кой цръвен е демократ бе, я си гледай работата, чеше гласувам, ама се се усра яко с тоа! И оти не лажеш да дождаме да ви слушаме глупостите- не ми се обаждайте вече, неща ве! - See more at: http://pirinsko.com/rumen-petkov-abv-podkrepq-kategorichno-arh-dimityr-zahariev-za-kmet-na-razlog--14572.html#addCommentForm


09 Октомври 2015 10:28 | авантакис
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Оти не покажете залата бе, ми само тия мутри, да се види колко люде собираш!
Само Краси и №3!


09 Октомври 2015 10:29 | разочарован барековец
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Е кее че покаже залата като бееме 20 балъка и охраната на оне разбойник- тава беше


09 Октомври 2015 11:07 | be deee neche
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Митре, запри да се мачиш и земи си жарни парите на Поли от Симитли дето ти дава оти чеше набуташ повече и после незнам ке че се опражеш с оне Симитличенин.


09 Октомври 2015 12:16 | 3
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Този Румен Петков, чува ли се какви ги говори.... волейболния отбор постигна такива резултати... Разлог е град, който е награден от европейска инстанция, за това че пази своите традиции и кулура... Боже, когато се говори пред хора е добре да се усведомим, технически, кулурно... малко да се обогатим, защото иначе изглеждаме страхотни глупаци, с ниска обща култура... и това ми бил политик, който подкрепя Захариев. Срам и позор за техните личности! Аз лично бих се срамувала, че ме подкрепя такъв неосведомен човек! Багобно е за Захариев, пагобно....


09 Октомври 2015 12:46 | безпристрастен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не членувам в нито една политическа партия и никога не съм членувал. Досега се колебаех кого да подкрепя, защото на предишните избори гласувах за Герчев, но днес категорично заявявам, че избирам бюлетина № 8 и кмет арх. Димитър Захариев. Колкото до това, дали е имало повече хора или не е без значение. Герчев пълни залите с общинската администрация, които заедно с близките си отиват под строй на всяко негово мероприятие. А и доста крадени пари има господин Герчев, за да си позволява такива пищни изяви.


09 Октомври 2015 12:52 | разочарован гербаджия
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Краси, стига си плащал на биячите ти да купуват и заплашват хората. Па нали и депесето те поддържа. Стегни се малко, мъж си! Какво от това, че няма да бъдеш отново кмет? Нали доста пари спастри за черни дни. Не се коси, като се разнищят далаверите, които сте правили в общината ще си намериш майсторо най-сетне. Ще гласувам за Димитър Захариев, а ако има балотаж и ти си един от тях, ще подкрепя който и да е, само не теб.


09 Октомври 2015 13:01 | реформатор до 3
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Стига си изяждала буквите, госпожо! Погледни си коментара и тогава давай наставления и оценки за другите! Срамувам се от такива хора, като теб с ниско ниво на култура и интелект. Герчев, това ли са твоите симпатизанти? То затова и общината беше на този хал? Краси, ти никога повече няма да управляваш града ни, запомни го добре! Крайно време е да отстъпиш на по-добрите!


09 Октомври 2015 14:17 | Иван
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Успех арх. Захариев и на КАУЗА РАЗЛОГ. Самата среща е знак, че не сте сами и подкрепата от хората расте. Общината се нужда от промяна и това ще стане! Успех


09 Октомври 2015 14:49 | съвет от Разлог
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Обединете се всички партии срещу гробарите, които ни съсипаха. Успешен кмет бил Герчев! Какво му е успешното? Само стадиони и площадки, ама тия деца, за да спортуват трябва да ядат. Къде са му откритите работни места? Какво направи за развитие на земеделието и туризма? Имотите ни ги обработват негови хора, за чувал жито или картофи на декар. А туризма го разсипа със сметището, точно на пътя за селата ни. Смачка ни отсекъде тоя мазен слуга на депесето. Ще гласуваме за Захариев. Нека видим какво може да направи той, за обикновените граждани и хората от селата?


09 Октомври 2015 15:00 | Добърско
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Бях на срещата. Не е вярно, че малко хора са присъствали. Достатъчно интилигентни и умни хора уважиха представителите на АБВ. Удоволетворени останахме от интереса на г-н Румен Петков към страшните проблеми в Разлог и селата. Лично аз останах доволен, че има надежда бунището на Герчев и Татарски да бъде премахнато, защото не му е там мястото. Ама нали в общината "интереса клати феса", та покрай това пострадахме и ние. Да, на бюлетина № 8, за истината и човечността към обикновените граждани.


09 Октомври 2015 16:51 | до иван
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Каква среща те тресе бе тикво зелена щом за тебе 20човека и то съветниците и семействата им са знак за подкрепа! Добре че Руменчо се беше наквасил та охраната ги беше страх да не се изпотроши та го придружаваха -тех ли ги броихте за аудитория?


09 Октомври 2015 17:09 | без име
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Захариев е готов за волеболния отбор. Още метър отгоре и че го земаа за либеро.


09 Октомври 2015 17:12 | клепар
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

А има и големи уши и че слухти дали иде топката


09 Октомври 2015 18:24 | до без име и клепар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е важно колко си висок и какви са ти ушите, важното е колко ти е сивото вещество. Та, като ти чета коментарите ми става ясно, че нямаш капка мозък. И да се пръснеш от злоба, победата ще бъде за арх. Захариев. Победа за бюлетина № 8.


09 Октомври 2015 21:20 | Ало, АБВ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нещо много взехте да се лашкате - като махалото на Фуко, което може да ви резне главиците. Не може на едно място да подкрепяте лаеви, на друго - да издигате свои откровено не леви, на трето да лансирате определено десни, другаде да привличате /пренебрегвайки своите/ хора на едрия капитал/егати и левоцентристката партия/. Е, сега, кажете ми на мен - несведущия в политиката - какви сте - леви, десни, либерали, националисти или т. н. Моля, кажете ми?


09 Октомври 2015 22:22 | АБВ до ало
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Българи сме ! Искаме хората от община Разлог да живеят по-добре, затова подкрепяме арх. Захариев.


09 Октомври 2015 22:59 | АБВ до АЛО
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нищо против Разлог - готини хора сте. Мъжкари. Думата ми бе за АБВ. Просто не са ми ясно като политически субекти. Ако на теб са ясни, можля пиши ми! Ще ме просветлиш.


10 Октомври 2015 00:09 | Хари Мата Хари
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Пагубно е, че някой от Разлог нямат истинска представа за нещата, които се случват. Някои все още си мислят, че Разлог има постижения ! Къде, мили мои ?! Къде ?! На попрището на крадните и лъжите ! Разлог не седи добре в много области и ще продължи да затъва ако върви по пътя на управленската безочливост и посредственост. И да врътите, и да не врътите пушетата на връо, затъваме. Разлог го няма на картата на България не само в културния календар, но и в спортния. С Божко Вълканов и Ванчо Пенджаков спорт ле че напреем ? Асен Ботев може да е голям скулптор, но е вече безкрайно моргинализиран и комерсиализиран. Не може тези камъни да се откриват полулегално и да не се знае никъде в Разлог. Защо се страхувате, г-н Герчев и управляващи, че ако дойде на откриването някой грамотни ще Ви лъснат "европроекчетата" и дългогодишното плъзгане по повърхността на нещата ?! На армане с тапане е също една "обречена кауза", губите и Старчевата, защото по същото време има по-съдържателни и по-дълго-


10 Октомври 2015 00:13 | Хари Мата Хари
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

годишни фестивали. пътят Ви е грешен и докато разчитате на собствените хвалебствия и такива на близко и комшийско обкръжение - това ще бъде положението. Не отварям реч за посредствениците, които си живуркат 30-35 години в Читалището, защото във вашето обкръжение амбиция имат още по-посредствени, които искат да ги заменят. До никъде няма да стигнете САМООБСЛУЖВАЙКИ СЕ ! Победа за арх. Захариев ! Митко с теб сме и ти вярваме


10 Октомври 2015 00:16 | Зърното
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ААА ако искате Пламен Ботев, гласувайте - получавате Герчев. Герчев даде зрънце и на Николай Дундалов да е зърнопроизводител, а на колевичин - нова канторка, нова которка, нов апартамент. Герб и БСП - вечна дружба, служба и общи парици....


10 Октомври 2015 00:26 | кауза
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Всички от селското читалище вън. Библиотеки компютърни клубове селски танци...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар