Първо заседание на новоизбрания Общински съвет – Петрич! Кмет и съветници се заклеха

14 ноември 2019 16:58   12 коментара   19149 прочита


33-ма общински съветници, 21 кметове на кметства и кметът на община Петрич положиха клетва за мандат 2019-2023 г. Георги Тренчев беше избран за председател на ОбС с 26 гласа подкрепа

Тържественото първо заседание на новоизбраният Общински съвет Петрич откри областният управител Бисер Михайлов, който пожела спокойна и изпълнена с успехи работа на съветниците, на общинския кмет и кметовете на села. „Убеден съм, че ще положите необходимите усилия, за да се продължи постигнатото и да бъде надградено развитието на община Петрич“, каза Бисер Михайлов.

Председателят на Общинската избирателна комисия Зорница Авгинова обяви имената на избраните общински съветници, кметове на кметства и общински кмет за мандат 2019-2023 година. Веднага след това всички казаха клетвените думи. Областният управител Бисер Михайлов връчи на кмета на община Петрич Димитър Бръчков почетен плакет на Областна администрация Благоевград. Председателят на Общинска избирателна комисия Зорница Авгинова връчи символите на светската власт на община Петрич – огърлицата и ключа на общината.

В своето изказване на прага на новия мандат кметът Димитър Бръчков каза, че плурализмът на мнения, предложения и становища, дискусиите и прозрачността, трябва да бъдат водещи за всички представители на местната власт. „Като избран за втори мандат кмет на община Петрич ясно си давам сметка за очакванията на хората, за високите изисквания, които основателно имат, за критичността, с която ще подходят!

Реализирахме стратегически за общината проекти през изминалия мандат, положихме основите за работа през този – няма да се бавим, защото не можем да си позволим пропуснати възможности“, каза кметът Димитър Бръчков и пожела здраве, разумни действия и изпълнен с конкретни резултати мандат. В своето приветствие депутатът Георги Динев открои, че със силният изборен резултат за Димитър Бръчков, жителите на общината са заявили подкрепата си за посоката на развитие, зададена в предходния мандат.

„Пожелавам ползотворен мандат и смели решения“, обобщи Георги Динев. Само една беше номинацията за председател на Общински съвет Петрич - на досегашния Георги Тренчев, който след гласуване беше избран с 26 гласа „за“, четирима против и три недействителни бюлетини. „Приемам избора не като привилегия, а като голяма отговорност и оценка на работата ми досега. Нека продължим да постигаме по-добри резултати за община Петрич“, посочи Георги Тренчев.

Цв. Иванова


Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
14 Ноември 2019 17:14 | Жицата
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Най измисления град българия чак Герб си избраха... С най много милионерски кредитни милионери ама Кредитни милионери гръцки цигани са фред.


14 Ноември 2019 18:13 | Иван Василев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Чумур превод от Турски значи батак


14 Ноември 2019 22:38 | Васка
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Чорбаджии и техни де'ца, зетьове и т. Н. Стари комунисти, бивши седесари и митничари с крадени пари. Да мислим, че това са хората, които мислят за бъдещето на петричанци, поне останалите, без да визирам уважаеми те римляни, то е същото да смятаме, че дедо Мраз съществува!


14 Ноември 2019 22:56 | Незапознат
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Браво, Тренчев! Не съм гербаджия, но те поздравявам. Радвам се като жител на Първомай за теб. Ти си точен и ме поздравяваш за разлика от други партийни представители покрай теб.


15 Ноември 2019 08:08 | ПЕТРИЧ
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Тотален ФАРС в община Петрич! Започна се, кой ще ги търпи?


15 Ноември 2019 08:12 | дс
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия


15 Ноември 2019 10:39 | Максим
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Бсп Петрич в лицето на Данчето и Капитано гласуваха за ГЕРБ. за председател на общ. съвет .Фарса е налице. А Любчо Георгиев е опозицуя. Смях в залата. Кмета си сложи вс. съветници в джоба. Халал да Ви са тези общ. съветници. Честито на печелившия.


15 Ноември 2019 12:32 | Стефанов
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Драги ми петричани, не си хабете клавиатурите на компютрите и да пишете за или против управниците ви. И знаете ли защо? Защото гласували или не избраните ще правят все нещо, но не да ви стане по-добре, а защото на тях/управниците / ще им стане по-добре - комисионни, пари под масата, уреждане близки на сладки службици и т. н. А за вашото добруване въобще не им пука - за тях вие сте друга категория хора - най-низшата... Така че, гласуването си е просто губи време. Това не не отнася за онези около хиляда души от общината, които са на директна хранилка там - гласуването за тях е чиста печалба... А, и за онези същества от най-долната част от града дето печелят я кебапче, я бира...


15 Ноември 2019 13:16 | Симпатяга
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Предполагам че предсетателя на ОбС Петрич се избира по красота. Това е най- забележителната черта на този Убавец Тренчев, след тази на гъза разбира се.
Ни е сура, нито умствен багаж. Няма такава пародия... Много ми напомня на Алф, 1:1


15 Ноември 2019 17:16 | герб
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Този първомайски помиар не го искат в селото му а те го избраха за председател на общината


15 Ноември 2019 18:13 | един
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Е това е "елита" на града и общината с необятен умствен капацитет.


19 Ноември 2019 13:34 | AZZ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Явно Зорничка като шеф но ОИК е допринесла мнооооого за този общински съвет в полза на гроб. т. е ГЕРБ. Но има възмездие и всеки си получава заслуженото. Тя забрави от къде тръгна, но скоро ще разбере. А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО Тренчев той горкия даже и не може едно изречение да скалъпи горкия. Върви винаги до кмета и се хили като... Ами интересчията АНГЕЛСКИ- леле голям общ. съвет си имаме. О забравих и умника Живел. Пази Боже сляпо да прогледа




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар