Позор! Част от депутатите в Пиринско истински се разпищолиха, кадруват повсеместно, силово се бъркат в работата на институциите, приписват си незаслужени успехи и започват да се дънят

04 октомври 2017 09:11   20 коментара   21508 прочита


Месеци след като влязоха в новия парламент някои народните избраници упорито се хлъзгат по пистата, която води към дъното....!

Част от депутатите, които жителите на Пиринско изпратиха в парламента съвсем се разпищолиха. Редакционните ни телефони прегряха от сигнали, в които се твърди, че някои от народните представители много бързо са се приели за фактори и започнали грубо и агресивно вмешателство в работата на институциите, разпореждайки се като властимеющи. Прескочили мярата, са депутати от ГЕРБ и политици от БСП.

Според един от сигналите, които имаме, е посочено името на депутат от ГЕРБ. Въпросният народен представител притискал директори на институции за назначаване на хора, като изрично подчертавал, че при назначението трябва да се упомене неговата заслуга за това, независимо, че назначението по никакъв начин не зависи от него. т. е каквото и да се случва в неговия район трябвало да става с "любезното му съдействие", твърдят читатели на struma.com.

Издействани пари по проекти, които някой негов колега или кмет, е започнал, и за които е лобирал много преди него, осигурени придобивки за определени институции, отпуснати от правителството на ПП ГЕРБ, трябвало да минават през народния представител, за да може електоратът да остане с илюзията, че той е виновникът за всичко добро, случващото се в района му..

Реалността е съвсем друга, засега не сме чули въпросният депутат да е е направил нещо съществено за хората. За депутатските му совалки по институциите е сигнализирано и националното ръководство на ПП ГЕРБ, твърди подателят на сигнала.

"Този човек прескочи всякакви граници, ежедневно тормози директорите в района с искания за назначения, за доклади и отчети в дейности, които са далеч от неговите компетенции, казват хората. Подобно е поведението на червен политик, който пък кадрува и уволнява в институции, в които абсолютно нищо не зависи от него, обикаля и плаши с уволнение хората, раздавайки правосъдие, без да си дава сметка, че носи отговорност за всяка своя дума и действие.

Липсата на мяра в делата и думите, спекулата с махленски информации, става система на поведение на някои от народните ни представители, за които парламентът се оказа място, от където могат да упражняват всякакъв натиск, включително и да влияят върху свободното слово, а това е нещо, което ние трудно ще простим.

Ако новите силни на деня си въобразяват, че титлата "народен представител", лишена от съдържание, е императив, срещу който трябва да се стои "прав" и "мирно", то жестоко са се объркали. Истинският народен представител е близо до хората, за да решава техните проблеми, да ги поставя от високата трибуна на парламента така, че да остави трайни следи след себе си.

Депутатите, не са божества, пред които трябва да се кланяме. Винаги сме оценявали високо приноса на нашите политици към добруването и доброто на избирателите, но когато някой си позволи да смята, че депутат пред името му е задължително условие за респект и подчинение, допуска сериозна грешка.

Многократно сме ставали свидетели на това как много лесно излиза "духът от бутилката" и народният гняв се изсипва върху тях с все сила, за да ги помете и заличи от политическата карта в областта. Примери в тази посока много.

Засега спестяваме имената на тези няколко местни депутати от уважение към останалите им колеги и партиите, които представляват. Сигурни сме обаче, че те ще се разпознаят. Искрено се надяваме да приемат сигналите на читателите ни като предупреждение и се смирят.

Поведението им е осъдително, тъй като не такава е ролята на народните избраници. Вместо да притискат хората по институциите, да са наясно, че работата им е в парламента, активността им трябва да е на мястото, където сме ги изпратили, да бранят интересите на региона, а не да си осигуряват евтина популярност и да "бръмчат" по институциите, месейки се в работата им.

Най-активните кадровици в района, се оказват най-слабо активни в парламента и засега гласът им не се е чул в парламентарна зала. Както обещахме, следим изкъсо работата на депутатите от Пиринско и съвсем скоро ще отчетем с факти- кой от тях какви ги върши и какви ги свърши в парламента и извън него. Очаквайте продължение.

Петя Иванова

20 коментара
04 Октомври 2017 09:28 | Иван Костов
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

ПАРАДОКС

Много от написаното е вярно, НО много от директорите и управителите лъжат и правят назначения от името на политици така че МОЛЯ МОля стига ЛЪЖИ. Та нали всички те ядат и пият заедно в кочината.


04 Октомври 2017 09:29 | учител
Оценка:
-19
 (
37
 гласа)

Нищо конкретно, никакви имена, но явно се цели омаскаряване както в Хасково. Спрете се, бе! И се засрамете!


04 Октомври 2017 09:39 | възмутен
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Е Е Й ДАСКАЛЕ, В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕШ, КАК НЯМА ВЯРНО, АБЕ НЕ НАПРАЗНО В ТУРЦИЯ ПО ОБИЧАЙНОТО ПРАВО ДАСКАЛИТЕ НЕ ГИ ДОПУСКАТ ЗА СВИДЕТЕЛИ В СЪДА, НЕ БИЛО ВЯРНО.... СМЕШНИК.....


04 Октомври 2017 09:42 | Гоце
Оценка:
25
 (
31
 гласа)

Абсолютна истина и аз се сещам кой е депутата от ГЕРБ


04 Октомври 2017 15:46 | До струма
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Е, напишете им имената, де- нали е в обществен интерес да ги знаем, за да ги порицаем?! Нали уж и партиите са наясно...?


04 Октомври 2017 16:24 | Eдно Име
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Дупетата Георги Динев, 5 пъти беше при Дамян Дамянов да се прави на важен и могъщ, да назначат за заместник на горското в с. Първомай бившия шеф на Петричкото горско Стоян Дагалов, който е подсъдим за злоупотреби и умишлена безстопанственост! Тва ако не е Парадокс....!!


04 Октомври 2017 16:34 | Nikola
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

По голям от Гамишев няма, вервайте ми


04 Октомври 2017 16:53 | все едно кой
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Някои се бъркат и в назначаването на учители, които след това излагат не само себе си, но и политика, който е натискал за тях...
С една дума - вкарват си мощен автогол, защото показват, че са заобиколени от некадърни хора.
Съвет: вършете си политическите дела, не се намесвайте там, където не разбирате.


04 Октомври 2017 22:28 | До ГЕРБ
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Това е Манолев, този зам. министър от с. Кулата притиска всички държавни институции в региона. Иска да управлява всичко и всички, но скоро време ще пие една студена вода! Хората в региона коментират че започнал да има проблеми с правораздавателните органи и му се клати стола!


05 Октомври 2017 00:07 | ИСТОРИК
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

ДИРЕКТОРА НА ДГС КАТУНЦИ ЕФРЕМОВ ПАРАДИРА С ПРОТЕКЦИИ ОТ МАНОЛЕВ БЕЗ ЧОВЕКА ДА ЗНАЕ ЗА ТОВА


05 Октомври 2017 06:38 | До струма
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

И каква стана тя- хората разпознаха всеки един от новоизбраните ни депутати в наглеца от статията! Нали си даваме сметка, че това не случайно?! Ние просто знаем, че всеки един от тях върши непрекъснато подобни безобразия, защото бяха избрани комплексирани и елементарни хора, които веднъж видяли се у власт, се осраха!!!!!


05 Октомври 2017 07:03 | тамерланд
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

ЗАТОВА 120 СТИГАТ ДРУГИТЕ БЕЛИ


05 Октомври 2017 08:41 | Не не е Манолев!
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Това е една човекоподобна маймуна от даалйската махала на Гоце Делчев станала депутат с измама, купуване на комисии и с дело за убийство. Опитва се да кадрува със заплахи с уволнения на директори и управители, репресиите са само и единствено срещу негови съпартийци, които се срамуват от това недоразумение! И все пак, ако МАНКУЗО наистина е решил да свърши поне едно добро дело в полза на обществото- НЕКА ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯ и да отърве света от себе си!


05 Октомври 2017 09:50 | у
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Вдигнете се на протест и да си ходят. От лаене няма смисъл. Народ ли сме или рая покорна? Турци са ни колили и сме се освободили, хората живота са си давали, да живеем свободно, за да търпим сега "наши", още по-лоши от турците да ни мачкат, до кога?


05 Октомври 2017 10:56 | Гамишев е
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Депутата, който още не може да повярва че е в парламента. Срам за градъ и всички, които се довериха на ГЕРБ. Нека се знае, че в Гоце Делчев няма структура на тази партия. Група приятели по чашка и по писане на доноси подаряват на некадърници-същите като тях, работни места в училища и служби. Хората са омерзени. Вече дори не е смешно.


05 Октомври 2017 12:01 | гражданин
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

Нещастни душици, престанете с плюенето по силните на деня. Партията в Гоце Делчев, по мои наблюдения е в своя подем. Всички хора го виждат и не могат да се примирят с това.


05 Октомври 2017 12:16 | банскалия
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

според мен е за Мацурев, тоя шмекер отдавна се слави, че праи назначения по горското и взима тлъсти пачки за тва


05 Октомври 2017 12:38 | кмет
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Съгласен съм за Александър Мацурев. Този мръсен банксалия има смелостта да се меси в горския сектор и в Петрич и Сандански. Вън лешояд такъв. Правилно хората казват, че от Банско и котка за дамазлък не трябва да си вземаш. Мръсни хора ..


05 Октомври 2017 15:26 | разлог
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Тоа Мацурев и тука у Разлог се големее, всички го знаат за горското, че царува


20 Ноември 2017 06:34 | Оппаа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ооо, ами са ко праим., а. Нали сами си ги ибираме!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар