Поредната ползотворна сесия на ОБС Благоевград: Приеха най-смелият бюджет на община Благоевград - бюджет 2015, изслушаха отчета на председателя Р. Тасков за 2014 г.

30 януари 2015 12:52   3 коментара   7147 прочита


Бюджет 2015 бе приет от местните парламентаристи в Благоевград днес. Това стана на извънредна парламентарна сесия, която започна с едноминутно мълчане в памет на починалия първи демократично избран президент на България д-р Желю Желев.

Сесията започна с извънредна точка, с която ОбС упълномощи кмета д-р Атанас Камбитов да представлява община Благоевград в предстоящото общо събрание на асоциацията по ВИК.

Последва отчета пред съветниците, гражданите и медиите на председателя Радослав Тасков, който отбеляза по-важните решения на ОбС за 2014 г. – узаконяването на жилища в кв. Освобождение и вилна зона „Бодрост” - проблем с 20- годишна давност, както и електронната система за гласуване, улеснила работата в местния парламент. Отчетът на председателя бе низ от важни решения, приети от местните парламентаристи в полза на Благоевград и неговите граждани.

Най-важната точка за деня – приемането на бюджет 2015, започна с дискусия, стартирана от представителите на БСП, които внесоха предложение голямата част от средствата попълнили новия бюджет, дошли от узаконяването на сгради в кв. Освобождение и вилна зона „Бодрост”, да бъдат вкарани за облагородяване там.

Кметът Атанас Камбитов определи бюджета като смел – към 54 мил. лв., като с външно финансиране ще стане над 60 мил. и се надява всичко да бъде реализирано. „Постарали сме се да да увеличим бюджета, без да вдигаме данъци и такси, а да заложим на по-добра събираемост”, заяви в краткото си експозе кметът.

Без особени проблеми, рекордният бюджет на община Благоевград бе приет с 32 за и 2 -ма против.

Димитър Христов


Още за: бюджет   сесия   памет   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
30 Януари 2015 13:35 | възмутен
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Хората от кв. Грамада, пак бяха излъгани, въпреки исканиятана множество жители, Кмета не отдели пари и не включи в програмата улица от квартала, да ама е включена улица ВИХРЕН, НАСРЕД ПОЛЕТО, ДА АМА ПО НЕЯ СЕ ВОЗИ МИШКОВИЦА-ЗЛАТА И ТРЕБЕ ДА Е ЛЪСКАВА, МИЗЕРНИЦИ... И НИКОЙ НЕ ПОПИТА, КЪДЕ ВОДИ ТАЯ УЛИЦА И КАКВО ТОЧНО НАЛАГА ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ПАРИ ЗА НЕЯ-- ВСИЧКИ СА ПОСЛУШКОВЦИ- АМА ИДАТ ИЗБОРИ.. ПАК ЩЕ НИ ОБЕЩАВАТЕ В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО В ГРАМАДА, ИЛИ ПО РАЗНИТЕ КАРАВАНКИ... ТОГАВА ДА ВИДИМ КАМБИТОВ КАКВО ЩЕ ОТГОВОРИ--


30 Януари 2015 15:11 | ГРАМАДА
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ДА РАДО ПОЛЗОТВОРНАЕ ЗАЩОТО СЕ ОТПУСКАТ ПАРИ ЗА УЛИЦИ В НИВИТЕ... УЛ. "вихрен" е точно такава, ама въпроса е кой ще я ползва"ползотворно" ..


30 Януари 2015 23:36 | ТОМИ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

стига ЗЛОБАРИ---СМЕЛ КМЕТ, СМЕЛ БJУДЖЕТ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар