Победата на БСП зад гърба на ген. Румен Радев! Готова ли е столетницата в Пиринско за предсрочни парламентарни избори ?

14 ноември 2016 19:09   12 коментара   17658 прочита


100 % обработени бюлетини: ГЕРБ води с 6 % в Банско, 5 % в Симитли и 4 % в Струмани, останалите градове са за ген. Радев. Висока подкрепа получи генерала в регионите на ДПС, Гоце Делчев, Якоруда, Белица!

Резултатите от вчерашния избор в Пиринско вече са готови . При обработени 100% протоколи в община Благоевград са гласували 38072 души или 41.36%, . Ген. Радев и Илияна Йотова са получили 18959 гласа или 50.67%. Цецка Цачева и Пламен Манушев - 16554 гласа или 44.24%.

Банско е един от малкото градове, в който Цецка Цачева води. Избирателната активност беше рекордна 70.73%. Цецка Цачева и Пламен Манушев получават 51.31%, а Румен Радев и Илияна Йотова 45.17%., което е победа а ГЕРБ с около 6 %.

В община Сандански Румен Радев и Илияна Йотова получиха 53.47%, а Цецка Цачева и Пламен Манушев 43.54%. Избирателната активност беше сравнително висока 53.67%. На първия тур изненадващо там най-много гласове спечели Красимир Каракачанов, но на балотажа явно гласовете преминаха на страна на БСП.

 

В Симитли също спечели двойката Цецка Цачева и Пламен Манушев. За тях са гласували 50.66%, а за Румен Радев и Илияна Йотова 46.04%. Общата избирателна активност е 56.50%.

В община Гоце Делчев са гласували 60.97% за Румен Радев и Илияна Йотова, а за Цецка Цачева и Пламен Манушев -35.22%.

В Петрич са гласували 55.38% за Румен Радев, а за Цецка Цачева 41.06%.

В Якоруда са гласували 75.76% за ген Радев, а за Цецка Цачева- 20-73%

В Белица са гласували 72.97% за Радев, а за Цачева 24.96%.

В Струмяни за Румен Радев 46.04%, а за Цецка Цачева 50.66% така на практика община Струмяни е трета община, в която победи Цецка Цачева.

Прочитът на резултатите обаче говори, че ГЕРБ в Пиринско,независимо от загубата, извади на светло твърдото си,непоклатимо ядро, което им осигурява първенство при партийно гласуване на бъдещи парламентарни избори. Коментарът на резултатите от президентските избори не трябва да бъде еуфоричен, защото той не показва победа на БСП, а на личността Румен Радев, подкрепен от БСП.

С изключително рисковия си ход, новият лидер на БСП Корнелия Нинова успя категорично. Новото, и непохабено от политическото търкане лице на генерал Румен Радев възбуди надеждата за промяна у електората и даде тласък на сериозен наказателен вот към старите политически играчи. Така изборът на Нинова, която също като Борисов заложи главата си при евентуален неуспех,се оказа точен удар в "десетката".

Генерал Радев успя! При партийно гласуване обаче картата на резултатите ще е съвсем различна, съдейки по това колко хора са гласували за ГЕРБ, въпреки самоубийствените действия, които извършиха лидерите на партията в тази кампания. За отбелязване, е че ГЕРБ бяха като "питбули", неуморни по време на кампания, а сега се активизираха едва в последните дни на предизборния месец. Обмислена тактика, грешка или някакъв мистериозен ход бе поведението на герберите е неясно.

Самонаказаха ли се, или симпатизантите наказаха Бойко Борисов за избора му на Цецка Цачева за поста държавен глава,нтова са въпроси ,които не намират изчерпателен отговор към днешна дата. Залогът бе много голям. Оставка на правителството при загуба на кандидат президента на ГЕРБ. Държавата ,заради едната чест и силно политическо его!

Решението на Борисов да подаде оставка доведе до пълна парализа на държавата и ни изправя пред месеци лутане в политическа криза, управление от служебно правителство и нови парламентарни избори . Дали БСП ще успее да се подготви за участието си в евентуални предсрочни избори ще видим, дали ще увеличи електората си така, че да успеят да вземат първенството от ПП ГЕРБ и да се превърнат в първа политическа сила ,предстои да видим.

Сега обаче БСП в Благоевградска област имат повод за празнуване, тъй като победата на ген. Радев им вля онази живителна сила ,която бе угаснала в последните повече от 5 години, и се превърна в катализатор на възраждането на столетницата. В Пиринско, БСП с години бе политически труп,губеше катастрофално избори след избори. Столетницата бе раздирана от противоречия и срамни вътрешнопартийни скандали ,"старите" управляваха по старому, а "новите" не искаха да продължават така, стигна се до почти революционна ситуация, намеси се Корнелия Нинова, изолираха политическите динозаври,които дърпаха партията назад и нещата потръгнаха.

Това е първата им изборна победа в последните почти две петилетки. Победа е и за новия им областен лидер Николай Бошкилов,който както е видно от резултатите на тези избори силно се е активизирал. Готова ли е БСП за предсрочни избори днес? С този въпрос ще се обърнем към лидерите на партията по места в Пиринско, утре.

П. Петрова

 

 

12 коментара
14 Ноември 2016 20:19 | Платен
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

Платени Драскачи от Struma. com - моят прочит е друг. Въпреки мобилизацията на "питбулите" (кметове, области управители и всякакви лакеи на хранилка) от ГЕРБ и най-вече развързването на кесията - "политическият труп" и "раздирана от противоречия и скандали" БСП с умело разчетен ход, се разходи с маршова стъпка по главите на Тиквата и всички клакьори от обкръжението му. И не зная защо се стесняват да го кажат със САМОЧУСТВИЕ !!! ДА - БСП спечелиха президентските избори размазвайки Боко и партията му.


14 Ноември 2016 20:28 | ПИТ
Оценка:
-3
 (
35
 гласа)

Много повърхностно разсъждение на горния коментатор, такъв номер ви скрои бате ви Бойко, че ще го помните дълго .Даде ви една крачка напред, лъснаха предателите и сега с един удар ще ви залиличи от картата на политическата история в края на март ! Хайде със здраве


14 Ноември 2016 20:30 | Демократ
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

преди месец постнах. че Бойко ще дезартира.. не му се е искало, но знаеше реалностите. И отвън, и социолозите му бяха казали, че 70-80 % не го харесват, а икономиката буксува.. Ако беше останал отново би имало кръв на Орлов Мост. Партията му е централизирана и по неин модел конструира цялата държава с цел претакане на Еврофондове и Държавни заеми.. като поloвината се открадват.. този модел няма бъдеще и той го знаеше.. поне Дончев и Бъчварова му бяха казали ( знам го от вътрешна информация


14 Ноември 2016 20:35 | Герб
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

До сега винаги бях гласувал за ГЕРБ, но заради безобразията на кмета Котев със въвеждането на синя зона, с настояването за водна асоциация, за новия ред в общината където хората нямат достъп и. т. н Гласуваме за Генерал Радев.


14 Ноември 2016 20:50 | До Пит
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Ти пи ли си хапчетата днес ?Твоят идол ли е най-умният, можещият и знаещият в България? Грехче ! Дори да си прав-на какво се кефиш-че ще махне предателите и ще царува отново на гърба на бедният народ? Теб какво те грее, мен, всички обикновени хора?!!!


14 Ноември 2016 21:20 | Знаещ
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Ами то в Якоруда какво да очаквате??? Град на един хайдук, където организацията на Нуредин Гюлен със лъжи, заплахи и уволнения е довела хората до отчаяние! Дано всевишния ни спаси от него!


14 Ноември 2016 22:18 | ЧАВДАР ЕФЕНДИ
Оценка:
-16
 (
22
 гласа)

ЩЕ МЕ ФАНЕТЕ ЗА УЯ ГЯУРИИ ТЪПИ СТЕ, ЗЛОБНИ СТЕ, ЗАВИСЧИИ СТЕ САМИ СИ ГО МУШКАТЕ.... И СТЕ СИ КОМУНЯГИ---Е ЗА ТОВА ЧЕ ЛАПАТЕ РЕЗАНИЯ, РАЯ СМОТАНА. ЮЮЮЗ


15 Ноември 2016 06:19 | Ястреб
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Важното че ПИТ е разбрал играта! Голямата игра тепърва започва! Даде се срок около
7-8 месеца всички които са грабили от приватизацията и разпродали Държавата да заметат следите! Комунистите се спасяват за последно и много от тях ще изчезнат по придобитите имоти по света!


15 Ноември 2016 07:26 | белица
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

А какво да кажем в Белица, депесарското кметче Радослав Ревански си показа ноктите на ДПС. Същият заплашваше по - телефона с уволнения заедно с директорката на детската градина в града Физка Къшева. Злобата му лъсна на това мекере. Вместо да заплашваш вземи и направи нещо за общината, защото като виждаме ще излезеш през задната врата. Ревански, Реванси, много си жалък.....


15 Ноември 2016 08:50 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Е те винаги са готови, но се лъжат, А Кметчето и герберите да си вземат поука, ПРЕЯДОХТЕ ОТ ВЛАСТ, интриги, далавери е уляхте се, затова- а у т...


15 Ноември 2016 09:26 | НЕ ТАКА
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Струма, правилно е "на гърба", а не "зад гърба". Никви божкиловци и корнелии нямат грам принос за победата на летеца. Просто ни писна от едни и същи муцуни, вотът беше не "за", а "против". Политическото безплодие, безхаберие и бездушие на управляващата пасмина доведоха до избор на летец-аджамия, който очевидно няма никаква готовност за този пост, но е ново лице, естествен е и хората това искат- не кавалкади с джипове, охрани, сини лампи и заграждения, за да отрежем лентата на опакована със стиропор панелка, а човещина, естественост и съпричастие/ не само към фасадата на блока, а и към населяващите го/. А реанимация на червените след Миков... забрави.


15 Ноември 2016 13:00 | Демократ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

С Мажоритарната Система ГЕРБ отново се самоубиват. Не случайно Корнелия Нинова го подхлъзна в тая посока и сега му гледа акъла. От нея печели основно БСП и новия проект на Слави, който ще е обере вота на младите хора. ДПС са индеферентни по въпроса. ГЕРБ са в тотален срив, нямат кандидати, които биха спечелили мажоритарно по места-свестни необремени от кражбите и образовани хора.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар