Петрич отново стана най-горещата точка в България! Спешна пресконференция на Вельо Илиев: Днес внасяме жалба в ЦИК, срещу нас играят мръсно и нечестно, петричани не обичат лошите хора

03 октомври 2015 12:26   47 коментара   26663 прочита


Градът настръхна, хората са готови на митинги и на категорични действия, блокиращи работата на ОИК, спрях ги, защото разчитам на професионализма на ЦИК

Часове след като ОИК Петрич излезе с решение да заличи коалиция "Роден край", начело с кандидата за кмет Вельо Илиев, днес в 10 часа в щаба на Вельо Илиев в синята къща се състоя спешна пресконференция. Поводът бе елиминирането му от кметската надпревара с изненадващ ход на комисията.. Ето какво каза в своя защита той: ”Знаете всички, че когато създадохме коалицията, подадохме документацията за регистрацията от двамата представители на двете партии. И нашата коалиция се казва „Роден край„ - Синьо единство, БЗНС„ Никола Петков. ”Съкратеното наименование е „Роден край”.

ОИК имаше достатъчно време да провери дали имаше нещо нередно и да ни откаже регистрация, или да ни даде препоръка. Имаме решение от 13.09. тази година за регистрация на кмет на община, решение за регистрация на кметове на кметства и решение за регистрация за общински съветници. Вчера, двадесет и три дни до изборите – ОИК на община Петрич, която е чисто политическа, защото е назначена от знаете от кои партии, решава по някакъв странен начин да ни заличат от регистрацията.

Това е аналогия на определен член, който касае Инициативни комитети и партии. Разбира се, че това решение може да бъде обжалвано. Но тази комисия, която е платена и за тази си работа получава, предполагам около 1000 лв., в един момент ни дава решения, в които ни казва, че може те да се обжалват в три дневен срок и не са обжалвани пред ЦИК, сега ни заличават. Играта започва да става много груба. Общинската избирателна комисия е доминирана от представители на ГЕРБ, на БСП и ДПС.

Симбиозата между тях, ние знаем, че не е от вчера. Тези хора няма да се примирят с това, че нашата коалиция издига толкова качествени кандидати и за кметове на кметства и за листа за общински съветници. Следващата стъпка, скъпи приятели е, че днес подготвяме обжалване пред ЦИК. Там също са на квотен принцип, назначени по партиен принцип хората, но много се надявам да проявят своя професионализъм. Да не са някакви кукли на конци, а да вземат решение, което да успокои обстановката в Петрич.

Не е тайна, че много от вас ми се обаждаха снощи, а нямате си представа колко граждани ми се обаждаха през цялата нощ. Те са готови още от утре или в други ден да излязат и да блокират работата на ОИК. Но, аз това няма да го допусна. И не искам да го допускаме. Когато мине този проблем те ще ни измислят – друг. Секционните избирателни комисии са доминирани от техни хора.

Сигурно сте чували приказките в града и селата, как да ни атакуват и там. Те са готови на всичко. Те са готови да провалят изборите, само и само за се случи тяхното. Едно време, като деца, сигурно си спомняте, на тези които си играехме и лъжеха им викахме – еленджии /нечестна игра от турски език/. Това са тия, които се стремят да се докопат до тия места. Петричани обаче и хората от петричка община са разумни хора и разбират какво се случва. Затова нека си водим кампанията, така както я правим-разумно, без да се заяждаме с никой. И тогава не се съмнявам, че накрая ще успеем. Съжалявам, че ни създават тези неудобства, но ние вярваме в българския съд.

Ако ЦИК не вземе правилното решение, за това е съдът. За това една държава има устои, защото има орган да решава такива безумни спорове. ”Извън днешният, на който присъстваха всички кандидати за кметове на населени места и общински съветници, кметът призна, че снощи е имал над 150 обаждания, което наложило на два пъти да си зарежда телефона. Местната кабелна телевизия знаете как нагнетява напрежение и цяла нощ е пускала надписи, за което ще си търсим правата по съдебен път.

Знаете, че собственичката на тази кабелна телевизия води вече открита война с мен. Инж. Илиев каза още: "Уважаеми, колеги! Изборите ще минат. Имам огромната молба към всеки едни от вас да се откаже от тази телевизия, ако я гледате. Те ни отразяват – анти.” След този призив Вельо Илиев прочете решението на ОИК, с което го заличава него като кандидат за кмет и цялата коалиция „Роден край”. Стана ясно, че решението е подписано от председател и секретар без никакви мотиви.

”Заличава регистрацията на Коалиция „Роден край„ за участие в изборите за кмет, за участие за общински съветници, за участие на кметства, по АНАЛОГИЯ на чл. 87, ал. 1, т. 15, 16 е 17, където касае – Инициативни комитети и независими кандидати.”, е дословно съдържанието на текста, с който ОИК заличава регистрацията на Коалиция „Роден край„ разбира се има две особени мнения. Това са членовете на РБ и ББЦ. Тяхното отрицателно мнение е, че жалбата е недопустима, тъй като е постъпила в ОИК, извън тридневния срок допустим за обжалване.

ОИК няма право да заличава регистрирани партии от ЦИК. Това означава, че тези хора са ни дали регистрацията и са имали достатъчно време да проверят имали друга партия със същото име или няма и тогава да ни направят забележка. Само искам да ви кажа, че това е потвърдено и ог ЦИК. Такава партия със името „Роден край „ има регистрирана в гр. Бургас, през 2003-та година.

От 2009-та година тя няма дейност. И друго. Моите сътрудници ми дадоха документи, че има коалиция „Възраждане за Петрич„, но има и друга партия „Възраждане„. Защо тях не ги спират! Жалбата срещу „Роден край„ е подадена от коалиция „За нашия Вельо”, Някакъв от село Кулата са намерили, дали му е платено..., не знам и знаете кои стоят зад тази коалиция. Петричани не обичат лошите хора. Тежко им, ако тези хора дойдат да ги управляват!

Венци Методиев


Още за: ОИК   решение   коалиция   Още от: Политика

Принтирай статия
47 коментара
03 Октомври 2015 12:45 | RE
Оценка:
13
 (
37
 гласа)

КАТО ГЛЕДАМ, САМО СЕЛСКИТЕ КАНДИДАТ -КМЕТОВЕ СА НАСТРЪХНАЛИ


03 Октомври 2015 12:54 | Анти
Оценка:
17
 (
39
 гласа)

Ейй само се правиш на жертва и знаеш само да лъжеш хората, изчезни от управлението


03 Октомври 2015 13:28 | .......
Оценка:
15
 (
37
 гласа)

Колко е обиден горкия той.. айде махай се вече


03 Октомври 2015 13:49 | ююю
Оценка:
17
 (
35
 гласа)

Всички да се махат некадърници начело с Вельо


03 Октомври 2015 14:08 | 2000
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Ако всичко им е наред, защо се плашат тогава. Нарушена е разпоредба на закона, за което няма давностен срок! Незнанието на законите не освобождава гражданите от задължението им да ги спазват. Жалко, иначе щях да гласувам отново за Вельо Илиев!


03 Октомври 2015 14:20 | първомай
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

село първомай къде гледате този методи попов със средно и 2 мандата нищо не е направил за най хубавото село в петричка община ПЪРВОМАЙ още с влизането на селото е разбит и дупки на асвалта а цялата главна улица ремонт неправено от тодор живков и сега се кандитира трети мандат срам нема


03 Октомври 2015 14:23 | КИРО
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

НА 100 % СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ВЕЛЬО КИ СПЕЧЕЛИ. А И ОТ ДАНС ИСТЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ Е ВЕРНО. БАБА ВАНГА ГО Е ПРЕДСКАЗАЛА.


03 Октомври 2015 14:29 | първомай
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

методи ти неможеш да говориш шлавотиш всяка една дума с техническо образование кмет .малко ли са вишисти в това хубаво село или трябва да командват подмазвачите .и целото село знаем че кога имаме ексурзии винаги ни даваш други рейсове от чужди фирми раздрънканите . само само да не ни возат ЧОНАТА където имат най хубавите автобуси. ПОБЕДА ЗА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ .УСПЕХ


03 Октомври 2015 14:48 | ||||
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

на 100 на 200% Вельо няма да е пак кмет излезнете от филмите в които сте влезли, събодете се от съня си.


03 Октомври 2015 15:00 | Сс
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

До Първомай, и кой от Герб е "вишист" Масата ли, дето дипломата за средното си купи ли?


03 Октомври 2015 15:01 | Петрич
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Първомай- хубаво село!!! СМЯХ, другарки и другари. Яко селяци, при това Огражденски.


03 Октомври 2015 15:01 | 2000
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Уважаеми " Първомай ", позволи ми да не се съглася с Вас. Методи Попов може и да не образован, но за сметка на това има нисък коефициент на интелигентност.


03 Октомври 2015 15:11 | ха
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Пъровомайци винаги са избирали по малкото зло, защото партиите не издигат свестни хора, и на тещи избори пак същото положение!!!


03 Октомври 2015 15:15 | ОИК - вън
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Незабавно да се смени този състав на ОИК. Или поне тези, които не си гледат работата и не знаят какъв е реда и какви са правомощията им. Знаем, че са сложени за други интереси, а не да вършат законно работата, за която им се плаща плаща по 900 лв., че и отгоре.


03 Октомври 2015 16:38 | из делниците на лудия
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Вельо сам си отговорил на жалбата ".... в един момент ни дава решения, в които ни казва, че може те да се обжалват в три дневен срок и не са обжалвани пред ЦИК, сега ни заличават. Ами да си го обжалвал, за да не ревеш сега. Нали с Туфчо много добре познавате и спазвате законите, инструкциите, наредбите. Докато се чудехте кой член да яхнете, за да се направите на велики и смените ключалката на кабинета на ОбС-Петрич. Свети Петър смени вашата... ха, ха, ха.
Докторе много ми е весело, но този път не е от хапчетата!!!


03 Октомври 2015 16:38 | КИРО
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

КАКВИ ФИЛМИ КАКВИ СЬНИЩА НАС НИ ИМА С ИМЕНА И НЕ НИ Е СТРАХ ВИЕ СТЕ Я ТРИ ЧЕРТИЧКИ Я 1111 ИЛИ 1112 ЯВНО ТАНЕВ ВИЕ ЗАКОДИРАЛ Я ВИ НЕМА Я ТОЯГИ.


03 Октомври 2015 16:44 | КИРО
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

ЕИ ЛУДИДИЯ ЯВНО НЕ СЕ ПОДПИСВАШ САМО ТАКА АМИ СИ ОТКАЧАЛКА. ОБЖАЛВА СЕГА ЗАЩОТО ОИК СЕГА МУ ГО СЕРВИРА ТОВА СА К.....НСКИ НОМЕРА НА ГОЛЕМИ К..... НО НЕМА ДА МИНАТ.


03 Октомври 2015 16:49 | РУСИ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ОБИЧАМ К...... НО МРАЗЯ К.....КИТЕ НОМЕРА ВСЕВИШНИЯ.


03 Октомври 2015 17:50 | лудияТ до КИРО
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Правото на обжалване се свързва неразривно с правен интерес да се отмени или измени съответният акт, тоест първото решение на ОИК. Първо: то не е обжалвано, да не са спали или отплесвали... Второ: Новото решение, от което реве Вельо ще бъде обжалвано. Добре!!! Да смятаме... Три дена до решението на ЦИК. Тя ще отмени омърсоленото решение на Вельо, ще върне преписката за ново разглеждане от ОИК. Те ще обжалване пред ВАС чрез Централната избирателна комисия... Един ден за произнасяне на ВАС. И така изборната кампания ще започне пет дни преди изборите... Предвещан погром.


03 Октомври 2015 18:09 | 008
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

На вниманието на щаба на Вельо Илиев има и друга коалиция с име заедно за количеств в община Ситово-да се проверки!


03 Октомври 2015 18:14 | БАБ ГУЦА ОТ РУПИТЕ
Оценка:
10
 (
24
 гласа)

Малиииии, шефката на избирателната комисия в Петрич, адв. Антоанета Янчева е юрист, колкото аз съм с млечни зъби.


03 Октомври 2015 18:27 | АЗ
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Некадърниците си измислят номера. Не съм симпатизант на никоя партия, но тези действия със сигурност ме карат, да не гласувам за такива! А що се отнася до ОИК-по-читави нямаше ли от тези?


03 Октомври 2015 19:41 | 0457822
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Е Велко от номера сам си падна, нито той нито в кметството ги бива всички да се махат трябва нови хора да дойдат да поведат общшината, както и селските кметове да ги махнат. В първомай като голямо село няма свестен кмет, този Попов е вече пенсионер ама пак не му се изпуска кокала с пари и тая пуста власт, за там трябва кмет който да е образован да има реч да говори и да притежава говорна култура и да си върши съвестно работата, а не като Методи Попов да говори само празни приказки който нямат покритие.


03 Октомври 2015 19:45 | Велчо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ще боли... знаеш го...


03 Октомври 2015 20:01 | Един
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Е, това може да не е много морално, но пък е законно.


03 Октомври 2015 20:05 | Джораб
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Е, Велчо какво стана? Всичко се връща. Помниш ли как стана Кмет с измама (какво стана в с. Ключ) Всичко се връща


03 Октомври 2015 20:22 | 009
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

До шаба на ВЕльо-има регистриирана коалиция с име -Заедно за промяна- в община Ситово това също може да е нарушение на закона!!


03 Октомври 2015 20:34 | ГЕОРГИ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ЕЙ УТРЕ Е ЦСКА-БЕЛА Е ТОВА Е ПО ВАЖНО.


03 Октомври 2015 20:39 | ПРОРОК
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

ВЕЛЬО СЛЕД ИЗБОРНИЯ ПРОВАЛ, ЗВЕЗДИТЕ ТИ ВЕЩАЯТ ЗАТВОР. ЕДИНСТВЕНОТО ТИ СПАСЕНИЕ Е ДА БЪДЕШ ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ. И В ТОВА ЗЛО ИМА МАЛКО ДОБРО. ЩЕ ТИ ОСТАНАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ОТКРАДНАТИТЕ, НЕ Е НУЖНО ДА КУПУВАШ ЦИГАНИ И СЕЛЯЦИ, А ПЛАКАТИТЕ ЩЕ СИ ГИ ИЗПОЛЗВАШ ЗА ТАПЕТИ В КИЛИЯТА И ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ...


03 Октомври 2015 20:42 | петричанка
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Бре този Вельо бил от сините??? Нали беше независим? Нали беше от сдружение ?Или кога му изнася е от СДС, кога нему изнася е независим.


03 Октомври 2015 20:44 | знаещ
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Вельо имал 150 обаждания, когато го свалят от власт няма да има и 5 обаждания.


03 Октомври 2015 21:37 | роден край
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

айдее оди си на село да пасеш овцете и свинете за друго не ставаш... а може и у бобов дол да те откарат на почивка за големи заслуги в кражбите


03 Октомври 2015 22:15 | Орас
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Ако съм на мястото на Вельо ще взема по един букет на дамите от ОИК и ще им благодаря. Защото това е може би най-безболезнения за него начин да се оттегли от кметуването му. Може да е бил добър кмет за едни, лош за други. Но след като личността му предизвика такова разделение сред хората в Петрич/положението е предреволюциионно/ ако е не политик, а ДЪРЖАВНИК макар и от местен мащаб добре е/най-вече за него/ да се оттегли. Какво иска още след 16 години? Да му издигнат пиедестал ли? Да направи Петрич най-проспериращия град в РБ? Да сведе до нула безработицата в Общината? Да асфалтира пътя до Белтоко? Какво? Честно казвам - мисля, без да имам доказателства, че Вельо и най-приближените му са осигурили дори и правнуците си. Питам - за какво, бе холан драпате още? Искате с тояги ли да ВИ изгонят?


03 Октомври 2015 22:24 | мими
Оценка:
-2
 (
24
 гласа)

Това са мръсни и долни номера на тези, които пробваха на няколко пъти, но не успяха да спечелят изборите. Къде са тръгнали с Бацанка да се съюзяват ? Толкова ли не можаха да намерят поне малко по-кадърни хора ? От тези действия и от глупостите, които се ръсят по КТ Бац окончателно реших, че няма да гласувам за герб и няма да съм абонат на тази долнопробна телевизия, където няма нито едно смислено предаване


03 Октомври 2015 23:10 | иван
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Помнете този коментар Вельо няма да бъде спрян помнете. не скачаите много когат си прескочите сянките тогава ще прескочите и Вельо, тези номера са на очаяни хора. вие не мислете как ще се оправи Вельо. А мислете как вие ще се оправите като сте навредили на толкова хора в очаяните си жалки опити да се спасите


03 Октомври 2015 23:10 | Орас
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

До мими. Уважаема/и/ възможно най-мръсната и долна дейност/извинение за заемката от твоите слова/ в България/т. е. и в Петрич/ това е политиката. Политикът независимо от кои е явление сравнимо само с електрическия ток - т. е. да върви по най-малкото съпротивление. Разбирай да получава по най-лесния начин възможно най-много - независимо какво, но предимно власт, а от там влияние и пари. Разбери, боговете на които се кланят политиците от най-дребните до титаните са: 1. ВЛАСТ 2. ВЛИЯНИЕ 3. ПАРИ. Дали е Вельо, Бацанка, Капитанка, Бръчката, "Макаренко" от у-ще "Г. Делчев" или новите надежди на лявото в България - все са си едни. В България няма политически партии, а има УПРАВЛЯВАЩА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, която периодически си менка мястото от кумова срама и за сметка на нас - плебеите. Затова уважаема Мими гледай на нещата по глобално и не се оставяй да те подведат тези серсеми.


03 Октомври 2015 23:43 | шери
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Гробарите искат на всека цена да вземат петрич! Обаче яко се изложиха. Егати фашагите


04 Октомври 2015 01:29 | добри мавриков
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

къде е оня стратег. туфчо. оня осъдения за измама с документи. а ти вельо защо след предаването на нова телевизия в което си призна за шуреите и баджаниците не излезна на пресконференция и да обясниш на петричани за далаверите. защо не обясни днес че остави в кметството доказан от съда престъпник туфчо да работи в общината-защото прикри твоя далавера. вельо защо ни мислиш за балъци. чао си. и тези антики велики кметове си заслужиха твоята съдба. бъди сигурен че ще влезещ в затвора или ще останеш без пари и ще се молиш за кафе както преди да станеш кмет


04 Октомври 2015 07:23 | за ЯНЕВ !
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Кандидатите за съветници или кмет, които заемат държавна или общинска служба с ръководни функции или са пряко служебно ангажирани в произвеждането на изборите, прекъсват изпълнението й след регистрирането им и излизат в платен служебен отпуск.
Котев, тия активиските на ГЕРБ що ги турихте в службата по земеделие - гр. Сандански без нужното образование и са у листите на ГЕРБ за общински съветници .....що не са отпуска !
Почвате с нарушение на закона за местните избори !! преди да сте станали Кмет ...егати гербаджийските изцепки ..
ЗАЩО общинската избирателна комисия не се самосезира .....
г-н Райков, сезирай централната избирателна комисия, тук няма нищо да стане .....всичко е гипсирано от страх .....това е положението, властта е у ГЕРБ ..е те си правят що си знаят ....това нарушение на избирателния закон, грубо нарушение ...


04 Октомври 2015 09:19 | ГЕОРГИ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

АКО СИ У МЕСНИО ПАРЛАМЕНТ И ЧАТ ПАТ ОТИВАШ НА НЕКОЕ И ДРУГО ЗАСЕДАНИЕ ПРИБИРАШ НЕКАКВИСИ МИЖАВИ 500 лв. НА МЕСЕЦ ЗИМАШ СИ ПЕНСИЯ 700 лв. ЩО ЛОШО ИМА У ТОВА.


04 Октомври 2015 09:51 | Петрич
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Гражданите, видите ли, били готови още от утре или в други ден да излязат и да блокират работата на ОИК!! Дали Вельо си вярва и сам на тия глупости? Къде са тия тълпи народ, които били готови да излязат по улиците? Може и да излязат, но това ще е за да изметат него и цялата му компания от кметството.


04 Октомври 2015 11:19 | до мими
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Мими миришеш много ама много


04 Октомври 2015 12:32 | тонско дабев
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Кой е настръхнал, бе Вельо, настръхна ли са само твоите храненици - селските беюве, пардон, кметове. Града празнува и се радва. Знаем ги твоите "спонтанни протести" на които вадиш общинските служители, сервитьорите на Авалон, селските кметове и техни близки роднини. Айде бегай си..


04 Октомври 2015 12:39 | информиран
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ха ха, Вельо пак изигра всичките. Всичко това той го е замислил и предвидил. Опозицията се радва, че го е хванала в крачка. А за него това е най-добрия начин за изтегляне от политиката- като мъченик. Знаел е, че с това име рано или късно ще стане скандал и ще го заличат. Герб не знаят, че играят неговата игра. сега ще се оттегли като мъченик и след 4 години отново ще се върне на бял кон


04 Октомври 2015 14:05 | тодор
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Името е, Роден край, -Синьо единство, БЗНС, Никола Петков. ''Колко мозак имате в главите ГЕРБ да не се казва ГЕРБ ААААА илипак Оик. Това е Окражна Избирателна Комисия. значи ако има ОИ. е все едно като ОИК или ГЕРБ е като ГЕ-Гражданско Единство. колко мозак имате затова и, печелите, тука АИ С ЗДРАВЕ


04 Октомври 2015 18:11 | Мустафа Каменски
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Добре бе, интелукталци, защо не кръстихте коалицията АЗИС по името на селското сдружение ??? Никой няма да я сбърка и да и прави номера и дублиращи Вельовци.
Най-смешното е, че инж. Азис не е нито от СДС, нито от Синьо тединство, нито от БЗНС "Никола Петков"... И да си спомни с какви номера стана кмет първия път. Ако не помни да пита Пл. Попстояноянов. Господ забавя, но не забравя... Всичко се връща тъпкано, сладурчета азиски.


04 Октомври 2015 18:45 | БЕРИЯi
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кметът Вельо сам си е виновен. Тия които го съветват са го подвели, Нали има ЮРИСТКОНСУЛТ Къде е спал /а/? Друга грешка е че се доверява на Туффчо. Един човек с доказана даже и от българската власт измама, значи няма компетенция и не е на ниво да дава акъл на Кмето и с глупост го е накиснал в батака. Пушка веднъж засякла в решителен момент, се изхвърля. А може и агентурата на врага в лицето на умерената опозиция герп § сие да е вербовала агенти окло кмета.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар