Петрич - меката на стихийните политически бунтове, "разводи" и "бракове": ВМРО разтвори патриотичен чадър над бившия кмет В. Илиев, доскорошни врагове се прегръщат като братя, "жреци на любовта" прескачат от коалиция в коалиция......

04 юли 2017 13:13   31 коментара   34272 прочита


И всичко това дирижирано от посредствен "сив кардинал", който до вчера целуваше "страна Б" на кметския екип в града

ВМРО Петрич и реформаторите, чийто представител е бившият кмет на града Вельо Илиев вече са от един отбор. Доскорошните върли врагове, тези, които организираха и инициираха протести срещу управлението на Илиев и станаха за смях в страната, вече са братя по душа и по политически амбиции, това се говори усилено в Петрич.

Широко коментираният нов брачен съюз "ВМРО - Вельо Илиев", е видим от изявите им в последните дни, насочени срещу екипа "Бръчков" и тайните срещи на лидерите на войводите с ексградоначалника, когото до скоро заклеймяваха като враг №1. Местен развлекателен комплекс, е мястото за срещи на войводите и бившия кмет, където се обсъжда стратегия и тактика за разклащане устоите на сегашното управление на града.

Под чадъра на ВМРО, окуражен от новите си събратя, потъналият до скоро в политическа апатия Илиев, започна да се изявява тук и там.. Сигнали до прокуратурата с искане на анализ на поръчки в строителството, яростна атака срещу кмета и екипа му, свидетелстват за една нова политическа любов, разпалвана от добре познат на петричани, субект, преминал през множество партии и "приятелски" коалиция, за да се превърне накрая в пръв съветник на войводите.

Същият този "сив кардинал" доскоро гравитираше около екипа на кмета "Бръчков", създавайки интриги и "редейки" с доноси видни представители на бизнеса и политиката в южния град. След като не успя да задоволи до край амбициите си, интересите си и "глада си" за разпространение на клюки и откровени лъжи, след като не стана факторът, с когото да се съобразяват силните на деня, въпросният интригант се оттегли от близостта си с екипа "Бръчков", за да се присламчи към доскорошния си враг Вельо Илиев и да заеме позиция "контра Бръчков", маскиран като войвода.

Заради същите тези, които днес са първи приятели, които до вчера се заканваха да вкарат Илиев в затвора, изкарваха на светло негови действия, създаваха му такива сериозни ядове в прокуратурата, случващото се днес можем да определим единствено и само като брутално лицемерие при преследване на някакви болни амбиции.

Такава политическа проституция не е виждана никъде в областта. Там сякаш са държава в държавата. Пълен хаос на отношения, интереси и политически сблъсъци. Вече не може да се каже кой, от кои е в южния град. Смесиха се партии, обединиха се в коалиции доскорошни върли противници, които се заливат ежедневно с помия. Подмолни действия, удари под пояса!

И всичко това под носа на избирателите и жителите на Петрич, които се възмущават безкрайно от опитите да се пречи на развитието на града. Екипът "Бръчков" от своя страна прави опити да показва белезите от тежкото финансово наследството в общината, твърдейки, че тя е била заробена от предишния екип.

Погасяват се стари дългове, изпращат се за ревизия в прокуратурата сделки, свидетелстващи за безстопанственост и разсипия.. Бившият кмет Вельо Илиев вече е подсъдим по част от сделките, наскоро бе внесен подробен обвинителен акт в съда, но Илиев е категоричен, че съвестта му е чиста и, че той не е злоупотребявал с общински средства по време на управлението си.

Съдът има последната дума по темата... А дотогава ще продължаваме да наблюдаваме политическите разводи и бракове в южния град и да се чудим: Докога ще продължавате да падате, господа политици, не се ли срамувате от съгражданите си, няма ли кой да ви каже, че политиката е за интелигентни хора, а не за махленски скандалджии с големи претенции.

Политиката е маратон, не спринт за лаици, които да се спъват на всяка крачка, така, че задната им страна да лъска грозно. Напоследък все повече и повече!.... Не ви ли е срам от тази политическа порнография..?!

П. Кирилов


Още за: ВМРО   протести   екип   Още от: Политика

Принтирай статия
31 коментара
04 Юли 2017 13:33 | Mon
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Петрич и политика, долни маскари


04 Юли 2017 13:34 | Целувки
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Голяма оргия се задава между псевдо патриотите и вельо кой на кой да нал.... к.. за да открадне повече пари и да се докопа до власта

до кога войводските дупета ще се въртят



04 Юли 2017 13:36 | туфчо
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Велко, връщам се на работа като главен секретар на общината, разчисти стаята... компетентните ви юристи не могат да четат законите..


04 Юли 2017 13:39 | Еленко
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Юрипрес24 ще отразяваме всичко, което каже вельо и сигнал божинов. Новият сигнал до прокуратурата, е че каймата която използваме за банкети не е вкусна и не ни носи гласове. Моля ВАС да се сезира. За новата организация Вельо, Юри Смуков, Стотян Първомайски, Еленко медия24, мазния пингвин и голямата празна зелка


04 Юли 2017 13:46 | Авалон
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Купон тази нощ в нашият комплекс Вельо ще черпи. Специален гост изпълнител идваш от кв. поляните с псевдонима Туфата Пуфата ще пее. Вход свободен! Очаква се да присъстват бивши некадърни управници начело с Петя и др. Вемегазовците все още чакат покана за безплатния банкет. Дали ще присъстват или ще пуснат сигнал до полицията за шумна музика?


04 Юли 2017 14:12 | 1
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

ЗА ЗАЕЧКИ КАЖЕТЕ - КАК ОКРАДЕ ОБЩИНА ПЕТРИЧ С МИНКА И САШО ДЪЛГИЯ И КАК СЕГА СИ МЪЛЧИ И СИ ХАРЧИ МИЛИОНИТЕ. ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ КУКЛОВОДИ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРАД ПЕТРИЧ - ЗАЕШКОТО ХОРО. А ТАКИВА КАТО ВЕЛЬО И ВМРО И ЮРИ СМУКОВ НИКОЙ НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВИ. КАЖЕТЕ КАК ТОЛКОВА ВРЕМЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ИЗТОЧВАТ ОБЩИНА ПЕТРИЧ И ПАРИТЕ НА ПЕТРИЧАНИ ЗА ИЗМИСЛЕНИ И КАЛПАВИ РЕМОНТИ. ЗАЕЧКИ И КОМПАНИЯ СИ ДЕЙСТВАТ А ВИЕ ПИШЕТЕ ЗА УМРЕЛИ КУЧЕТА


04 Юли 2017 14:51 | ВМРО Петрич
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Струма, не ни бутайте в завери с В. Илиев, с Хр. Георгиев, Сандъкчиев и всичките останали корабокрушенци. Нямаме нищо общо с никой. Както не искаме да имаме и нищо общо със сегашното престъпно управление, което за съжаление доведохме на власт. Кмета Бръчков е в очевидна колоборация с бившите управляващи, погледнете само общинските съветници на В. Илиев и Хр. Георгиев. Спрете с тези малоумни статии. Имайте търпение, всичко скрито ще стане явнознаете къде го пише. Обърнете внимание на обществените поръчки-кой ги изпълнява, на какви пари и т. н. Там ще видите новите съратници.


04 Юли 2017 15:30 | От М Поле кмет
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

В управлението заедно с Бръцков са ГЕРБ - Строителите - Бацанковите - Розалинчовците - Хр Георгиевите - Капитановите и двама от Вельовите - Росен Велев и Митко Пильоков .


04 Юли 2017 15:39 | От ДС
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

ВМРО - винаги са били на биската - цицат та цицат ами пушек се вдига . От синята зона през бензиностанцията и през ВиК . Ст Божинов и Киро Стойковото пале са били винаги закачени като войнишки манерки към БРЪЧКОВ.


04 Юли 2017 16:22 | Петрич
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Тенденциозна статия, написана от гербер или платена от такъв. "Струма" за пореден път доказва, че са закачени към силните на деня и нямат нищо общо с истинската журналистика. Всички знаем, че за пари правите... всичко, но не и журналистическа и безпристрастна работа. Новината е следната - Туфчо е уволнен неправомерно и е върнат на работа със съдийско решение, а в юристите та община Петрич седят и гледат като пръднали гущери. Край.


04 Юли 2017 16:51 | ВМРО Петрич
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Пак лъжи-нито на Киро Стойков баща му е във В и К, зарежда се на бензиностанциата на Бацанка, а за синята зона питайте Велко Велев. А за новата група вижте кой управлява В и К-Иво Христов-кандидат депутат от Реформаторския блок и Георги Ангелски от ГЕРБ .Новата група е Герб и РБ.


04 Юли 2017 17:36 | Байко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Струма, айде стига сте петнили името на Петрич - този образец на политическа толерантност, безкористност и честност...


04 Юли 2017 18:04 | Данс
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

На всички ни е ясно, защо се пускат тези статии в струма24, а целта е ясна изнудване на пари на кмета. Подлогите на Юри Смуков или така наречените бивши ченгета във ВМРО, кой ли не се е опарил от тях. Те единствено знаят само как да манипулират, да изнудват за пари и да лапат пари независимо по какъв начин. До скорошният им враг Вельо вече им е пръв приятел интересно каква смеха са замислили. Жалко е да си политическа к.. ва да скачаш по всички и да се прегръщаш с всички в името на ПАРИТЕ.


04 Юли 2017 18:16 | ВМРО Петрич
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ДАНС=ГЕРБ? Кога сме изнудвали за пари бе, мекере?! Всичките изнудвачи са около кмета, а ние не се връткаме около него. А В. Илиев в момента е ваш приятел, а не наш, заедно с общинските съветници на Хр. Г. А да попитаме кой ще плати обезщетенията на Туфчо? Рилка? Кмета? Кой?????


04 Юли 2017 18:18 | ГЕОРГИ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

САМО БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА Д. С. ОБУЧЕНИ ЦЕЛ ЖИВОТ ДА БИЗАТ .СЕ КОМУНИСТИ ЧЕНГЕТА ВНАСЯТ ХВЪРЛЯТ БЕНЗИН В ОГИНО НА ТОВА СА НАУЧЕНИ. КАК ХИТЛЕР НЕМОЖА ДА ГИ НАПРАЙ И ТЕХ НА САПУН.


04 Юли 2017 18:27 | АЗИС
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

смуков ти си истинсо говедо мръсник зъл петри4анин грабител и лешояд та ти с кои ли не беще и против кои ли не беше бе мръсник и интригант какъв воевода си ти та ти си истински комунист които е обу4аван да плете интриги гледаи си жената и децата знаем 4е са в благоевград


04 Юли 2017 18:32 | Данс
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Какви ГЕРБ бе махни ми ги тия Бойковски тъпунгери. ВМРО кой сте бе ??? Скрития вожд Юри Смуков на, който всички се кланяте и Стоян Божинов бившото ченге. Тея двамата колко хора прецакаха в града бе мазен пиливан? Стоян лапаше от Общината с кирливата му бензиностанция, а неговите назначения Тильо Буров шеф на синята зона дето по цял ден си клати краката и онея двамата къде с мислят за ГДБОП колко пари откраднах от синя зона кога слагаха скоби?? ревете си още на нас петричани ни е гнус от псевдо патриоти като вас


04 Юли 2017 19:01 | ВМРО Петрич
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

А бе малоумник, ходи на психиатър, пии си хапчетата редовно! Само малоумен, психясъл човек може да каже, че с тази статия ВМРО рекетира кмета Бръчков. Аман от шанталяци .И не забравяй... хапчетата!


04 Юли 2017 20:27 | Шмаркач
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Единствената Безпринципна коалиция в този нещастен Общински съвет е таза между
бръчката и гюпката и колкото и статии да напише Ангелски, хората не са слепи и гледат кой как гласува, и кой е кой е в обс


04 Юли 2017 20:39 | Вел
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

хахаха Рилка, Рилкааа, ти си за клатене, истинско недоразумение, попаднало не на място... ама кмета щом те търпи все още, теб и шепа селски индивиди, така ще е... срам и резил, честито скъпи жители, сами си го избрахте!!!


04 Юли 2017 20:54 | Найс
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Занимавате ни с разни коалиции, моалиции, а в същото време не обръщате внимание на хубавите неща, които Кмета направи:
1 Вече имаме Парк.
2 Дом на покойника имаме
3 Милиони спечелихме от "Селскитерайони"
4 Санира дузина блокове...
5 Модерен пазар имаме.... И това е само началото!


04 Юли 2017 21:20 | 1
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Лелее до къде стигнаха тези псевдопатриоти да се коалират с доскорошния им враг вельо тттцтцтц много смешна ситуация


04 Юли 2017 21:23 | Бат Сали
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ей глупаци, както аз успях да стана депутат и се справих отлично със своите задължения, така ви обещавам че господин кмета ще бъде преизбран отново на следващите избори! Съжалявам за отрочетата на В--О и техният скрит талант че ще си гледат работата отново и отново. А на бившия ви кмет го поздравявам с една песен на Азис :НАПИПАЙ ГО В РЪЦЕТЕ ТВОИ.....


04 Юли 2017 21:34 | :)
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

5 силни приоритета, към които община Петрич върви благодарение и на други усилия, не само на сегашните близо 2 години управление. Но ако искате и реално да се случат, тази сграда трябва да се прочисти от хора като Рилчето-църната (незадоволената), Минка (отритнатата)... е и още около 10-тина човека (гавгали, селяци и комплексирани идиоти).


04 Юли 2017 23:08 | гошо принципното
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

много интересно как периодично група хора плюят и преписват на определено лице интриги, закачки и действия, които са безусловно тяхна болна фантазия. дали защото всеки път като видят това лице очи в очи не се наакват от страх да не би да си изкаже на всеслушание за техните кражби и продажби. интересно, но лошото е че сега се наакват, а скоро може и да започнат да повеъщат, защото колкото повече кражби и продажби, толкова повече страх. а за да живееш в страх се иска психика, която някои лица определено нямат.


05 Юли 2017 08:19 | gogo
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

кмета брачков кога ще направи нова маркировка на улиците кога илиев поне това правише всяка години нито една пешоходна патека не се гледа маркировката


05 Юли 2017 10:31 | Политически
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Много странен е политическия живот в Петрич. Вельо Илиев опонент на ГЕРБ работи от повече от 1 година в София шеф на Агенция за затворените мини със заплата 4500 лв. А кои управлява България в момента? Да не би Велчо да си има лични уговорки с някои? Неговият подлога Туфата Муфата -сервитьор от ресторант Деси пък сега ще гушне за 2 години над 31 000 лв обещетение при положение, че съдът в БГ е пак под крилото на ГЕРБ. До преди 2 години лидерите на ВМРО Петрич обясняваха на ляво и дясно какъв некадърник е Вельо и как е прецакал пречисвателната станция на Петрич и как ще го съсипят, а сега какво ЛЮБОВ ПО ПЕТРИЧКИ ВЕЛЬО, ТУФАТА И ВМРО. А И РОЗИЧКИТЕ- УЖ КМЕТА ИМ Е ОДРЯЗЪЛ КРАНЧЕТО, НО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ СА НА ТЕХНИ ФИРМИ-само малко ВиК им спря кранчето.
Всичко е един цирк за пред хората и мизерия да живущите в общината.
Всички са уж опозиция, а всички са закачени на клончето и черпят с пълни шепи от всякъде .
Терминал 2 за всички политици от прехода с повече от 4 години във власта.


05 Юли 2017 13:12 | Байко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Като чета всичко написано си мисля - на господ допуска толкова интелигентен народ да страда толкова? То един изказ, то един словоред - мило да ти стане... А за единението ни като народ - само страниците на "Струма" са достатъчни да разберем защо само ние от Балканските страни сме освободени от други, а не сами от турското робство...


05 Юли 2017 16:40 | запознат
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Аргументирани последни мнения, но осланяни на поръчковите, или по - скоро поБръчковите статии на струма. Това са "информации" с които се цели най - напред да се отклони вниманието от гафа на дванадесетте пишман юристи на Общинска администрация, начело с Рилчето и на второ място да се отклони вниманието от бракосъчетанието Бръчков - Хр. Георгиев


05 Юли 2017 17:48 | ndndnd
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВМРО очаквано се осраха то като те уволнят от полицията е ясно, че за нищо не ставаш пък тоя в политиката се бута. Имам чувството че в Петрич политическите фигури са повечето пенсионирани или уволнени ченгета митничари нищо не разбиращи лекари и др.


07 Август 2017 11:25 | Allencag
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Торговая марка Ди Грегорио (Италия), выпускающая элитные аксессуары, предлагает сумки Di Gregorio, которые заинтересуют многих модниц. http://bags.moykrest.ru




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар