Патриотичният фронт в международния ден на възрастните хора: Да възнаградим труда на родителите ни не с богатство, а с достойнство

01 октомври 2014 13:17   1 коментар   4620 прочита


Коалицията готова с пакет мерки за преодоляване на кризата в пенсионната система

Международният ден на възрастните хора, отбелязван на 1 октомври, е удачен повод да си припомним каква е била ролята на родителите ни във икономическото функциониране на страната ни и каква е нашата отговорност към тях. Дългогодишният им труд трябва да бъде възнаграден – не с богатство, а с достойнство

Българският пенсионер е абсолютен контрапункт на този в Англия, в Германия, Франция, Чехия и други развити държави. За съжаление социалната система в България изправя пред изпитание българския пенсионер – дали да си плати тока, водата и хляба, или да си купи лекарства. Не би било пресилено да наречен тази липса на отговорна политика геноцид срещу българския народ.

Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО е включил в програмата си пакет от мерки за преодоляване на кризата в пенсионната система.

В раздел III - Демографско развитие, социална политика и здравеопазване, е записано, че е основополагащо социалната политика да бъде съобразена с особеностите на българското обществено-икономическо развитие.

Осигуряването на достойни старини според Патриотичния фронт трябва да включва както непрекъснатото увеличаване на пенсиите, така и обвързване на пенсионната възраст със средната продължителност на живот.

Използването на опита и квалификацията на пенсионерите трябва да е предмет на специална програма на правителството. Трябва да се насърчават работодателите, наемащи хора в неравностойно положение, както и младежи на първа работа, посочват още от НФСБ и ВМРО.

С. Радев


Още за: фронт   роля   родители   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
01 Октомври 2014 13:19 | ggggg
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Патриотичния фронт с бюлетина номер 24!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар