ОИК Сандански „отряза“ мераците на кандидатa за кмет Ап. Каменаров, друг обаче успя да се регистрира

23 септември 2019 11:43   12842 прочита


Общинската избирателна комисия – Сандански „отразя“ мераците на кандидат за кмет на града. На заседание, комисията е разгледала молба, постъпила от Апостол Каменаров, която той собственоръчно написал. От молбата става ясно, че Каменаров „имал желание да се кандидатира за кмет на Сандански“.

След разглеждане на искането му, Комисията констатирала, че в конкретния случай депозираната молба и приложените към нея документи не отговарят на утвърдените изборни книжа. Освен това, кандидатите за кмет, могат да бъдат издигнати от партия, коалиция или инициативен комитет, регистрирани за съответния вид избор. Оказва се още, че Каменаров е изпуснал и всички срокове, за да може да се кандидатира за кмет.

За разлика от Апостол Каменаров, за кмет на Сандански успя да се регистрира Веселин Янакиев. Регистрацията е направена по предложение на партия Радикалдемократическа партия в България.

Припомняме, че до този момент, официално известните претенденти за кметския стол в Сандански са досегашния кмет, издигнат от ПП ГЕРБ- Кирил Котев и Атанас Стоянов, издигнат от ВМРО, както и Младен Тимчев ,подкрепен от БСП .

Цвети Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар