На сесия в Благоевград: Д-р Томов се закле като ОбС съветник, а парламентаристите отново се сдърпаха по казуса „Майор Орлински”

29 август 2014 10:56   6783 прочита


Доктор Константин Томов се закле на днешната сесия на ОбС Благоевград, след като преди две седмици парламентаристът от ПП „Вот консерватори” Венчо Ангелов почина внезапно. Сесията започна с минута мълчание, с което колегите на Ангелов почетоха паметта му. Д-р Томов ще заеме и освободените места в същите комисии - Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисията по социална и жилищна политика.

ОбС съветниците гласува с мнозинство и извънредна точка по оторизираме на кмета за издаване на заповед за авансово плащане по проекта за рехабилитация и ново оборудване на СБАЛОЗ „Св. Мина”. Кметът Камбитов използва и възможността да покани местните парламентаристи на откриването на ремонтираната база, което ще се състои на 08. 09 в 11:00.

На второ четене се прие още и наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Благоевград

Любопитният казус около спора за земя, върху която се намира известният паметник на Майор Орлинов в Благоевград се обсъди и днес на редовната ОбС сесия. Приетото предложение от съветниците на предишната сесия, което позволяваше на сем. Милушеви да закупят имот до монумента и собствеността на хотелиера Кирил Манов, бе върнато от Областна администрация, а парламентаристите днес отново дебатираха и потвърдиха решението си, с което отново заплетоха спора.

Димитър Христов


Още за: К. Томов   сесия   памет   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар