На сесия: Председателят на ОбС Благоевград Р. Тасков се отчете пред колегите си

25 юли 2014 11:40   3 коментара   7126 прочита


Председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков се отчете пред съветниците и обществеността на днешната редовна сесия. За 9 заседания, от които 6 редовни и 3 извънредни, съветниците за гласували 315 решения.

Като извънредна първа точка днес бе вкарано гласуване на нужна промяна в устава на СБАЛО „Свети Мина”, заради изискуема процедура по приемането като актив на новозакупената техника и направените ремонтни дейности на болничното заведение по големия и реализиран вече европроект.

Съветниците приеха и предложението на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов за 1000 лв. субсидия за читалище „Никола Вапцаров“, както бе обявено по рано тази седмица. Субсидията ще се изплаща от момента на сключване на договора за заведението, което се помещава в читалището и чието преотдаване под наем възбуди духовете преди месец.

Общинските съветници гласуваха и предложение от общинска администрация за промени в бюджета и капиталовите разходи за 2014 година.

Димитър Христов


Още за: Р. Тасков   съветници   сесия   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
25 Юли 2014 12:22 | Иван Такорски
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Евала на кмета Камбитов, взе кафето на читалището в свой ръце не, за да прибере пари, а да покаже как се работи. Чест му прави, че им дава въобще пари на читалището след помията, която Новоселски хвърли върху общината!


25 Юли 2014 13:57 | Чичо Гошо
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Камбитов е истински човек злобата и алчността са далеч от него. Не само читалището.. него го оставете. Кмета предложи да се отпуснат 5 000 лв. на Вени Дона, а общински съвет гласува "да" с мнозинство. Наистина МН ХУМАНИТАРЕН ЖЕСТ


27 Юли 2014 11:15 | 67
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тоя Новоселски какво иска? И дело завел?? Пресконференции прави, много се изложи. Кой ще плаща тея дела Читалището..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар