На сесия общинският съвет в Петрич задължи кмета Д. Бръчков да ревизира важни сделки, вижте какво още решиха съветниците

27 май 2016 20:54   13 коментара   24049 прочита


Днес се проведе деветото заседание на ОбС-Петрич. На заседанието присъстваха 28 общински съветника, а дневният ред бе от 30 точки.

Общинският съвет взе решение и упълномощи кмета на община Петрич Димитър Бръчков да гласува "За" отчета за 2015 г. на общото събрание на "Енвиронман Теоморис Бъргария" и преразпределението на печалбата съобразно дяловото разпределение на акционерите, в което общината е акционер с 49%.

Общинския съветник Кирил Стойков от ВМРО-БНД гр. Петрич, като представител на партията поиска да изкаже недоволството на граждани ,подали сигнал до него, че на паркинг в центъра на града се събира такса като частен паркинг. Той поиска да бъде направена справка дали има издадени документи и разрешение за събиране на тази такса.

По предложение на общинските съветници Стоян Божинов и Кирил Стойков,ОбС-Петрич задължи кмета на община Петрич Д. Бръчков да направи пълна проверка в рамките на два месеца на начина на сключване на сделката с фирма "Никмар" ,относно сградата на комплекс "Авалон". Според тях, освен сградата на комплекса, всичко останало- шатри, фонтани, пицария, сладкарница и детски кът са незаконни постройки.

Общинският съветник от БСП Д. Капитанов се обяви против избора на Иван Митушев за ликвидатор на фирма "Фарма-Петра". Капитанов се мотивира като каза,че това не е лично, това е решение на ОбС и БСП-Петрич по морални съображения. Според него, преди малко повече от година името на Митушев и неговото семейство е било замесено в тежък криминален проблем, но не обясни какъв. От своя страна Иван Митушев също не разкри за какво става дума, но показа чистото си свидетелство за съдимост.

Всички останали точки от дневния ред бяха приети без проблемно.

Анита Георгиева

 

13 коментара
27 Май 2016 21:49 | Язе
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Защо не пошете Владо Заечки колко пари взе от пълненето на дупки с кал в промишлена зона? До кога ще гледаме как нагло източват парите ни? Нищо не се прави - само банкети и софри на които делят парите на петричани!!!


27 Май 2016 21:51 | 1
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Проверете на Киро Петка и на Владо Заечки строежите в промишлена зона дали са законни и имат ли те документи!!!


28 Май 2016 00:43 | 7878
Оценка:
19
 (
29
 гласа)

Бръчков да каже, законно ли Лебедо събира пари от паркинга до сградата на бившият Ален мак. Кога ще премахне незаконните кабели по града, Петрич е заприличал на паяжина. Колко пари усвоиха до сега Заечки и Сашо Дългия и за какво? Това са пари на Петричани и се разпределят на банкетите който са през вечер. Законни ли са построиките НА Розалин край Рай? Колко пари харчат заместник кметовете пришълци за квартири и еждневни пътувания? Ккакво образование имат Велко Тъпото, Козата, Иво Масата, Манастарлиев, Валяко. на Живел щерката, на Житанецо щерката. Кой са назначените охранители и как бяха подбрани? За съжаление нищо не вършат. До кога ще са на работа подмазвачите мекерета на всички власти - Сотирчо, Стоилчо, Ката Русата, тази от личен състав. Новите назначения, чазт от който метреси на знае се кой са неграмотни и е срам за Петрич. Ако Шмръчков не се съвземе много скоро ще бъде иритан той и свитата му. Колко пари са дадени до сега за банкети? Има ли от сега управляващите да взимат опиати


28 Май 2016 00:48 | Срам
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Този Иван Митушев не ли кумунист, от ДС поставено лице на Ю С от ДС заедно с тези измислените от ВМРО. СРАММММ. Тези съветници са тоикова жалки и неграмотни че е дори срам да ги гледаш как се мъчат да говорят, а не моигат, едва едва сричат, а определят съдбини.


28 Май 2016 12:36 | 11
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Защо не се проверяват общинските съветници какви ги вършат - незаконни строежи, работата от общината се дава само на тях без търг, изписват си работата Х2 за да крадат пари. Същите тези хора които обещаваха да си даряват заплатите, да изкоренят корупцията, сега са лицето на корупцията в Петрич! Кмете, всичко това става с твое знание и благословия! Последствията ще са за теб!


28 Май 2016 12:56 | Гражданин
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

ВиК кога


28 Май 2016 18:06 | 11111
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Еи, браво на Велио Илиев адвокатчета се появиха, вместо да се занимавате с глупости гответе защитата на вожда че там годинките в затвора ше са в пати повече!


28 Май 2016 21:52 | 888
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Бръчков да каже, законно ли Лебедо събира пари от паркинга до сградата на бившият Ален мак. Кога ще премахне незаконните кабели по града, Петрич е заприличал на паяжина. Колко пари усвоиха до сега Заечки и Сашо Дългия и за какво? Това са пари на Петричани и се разпределят на банкетите който са през вечер. Законни ли са построиките НА Розалин край Рай? Колко пари харчат заместник кметовете пришълци за квартири и еждневни пътувания? Ккакво образование имат Велко Тъпото, Козата, Иво Масата, Манастарлиев, Валяко. на Живел щерката, на Житанецо щерката. Кой са назначените охранители и как бяха подбрани? За съжаление нищо не вършат. До кога ще са на работа подмазвачите мекерета на всички власти - Сотирчо, Стоилчо, Ката Русата, тази от личен състав. Новите назначения, чазт от който метреси на знае се кой са неграмотни и е срам за Петрич. Ако Шмръчков не се съвземе много скоро ще бъде изритан той и свитата му. Колко пари са дадени до сега за банкети? Има ли от сега управляващите да взимат опиат


29 Май 2016 21:43 | Първан
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Единичките, ако адвокатчетата на Вело Илиев го защитават за неговите престъпления, това не означава, че прокуратурата не трябва да се занимава с престъпленията на Бръчков!


29 Май 2016 21:45 | Първан
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И така, отново!

Г-н Бръчков,
Как ще обясните на прокурора факта, че някой продава билети- по 20 лв. за място, 500 и 800 лв. за маса за спортно събитие в общинската спортна зала.
Залата е построена с безвъзмездни финансови средства на Европейския съюз и приходи не може да се генерират.
А чл. 357 от НК казва, че който злоупотреби с властта или със служебното си положение с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага или да причини другиму вреда, наказанието е: лишаване от свобода от една до пет години по ал. 1, от три до осем години по ал. 2, а в особено тежки случаи - от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.


29 Май 2016 21:46 | 999
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КАТО ИЗКЛЮЧИМ МИНКА. ТЕЯ НА СНИМКАТА СА ГОЛА ВОДА, ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ.


29 Май 2016 21:48 | 1212
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

УШЕВ КОГА ЩЕ ГО ХВАНЕТЕ ЗА УШИТЕ


30 Май 2016 00:22 | tapanar4o
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Избора на Иван Митушев (Ванчо Люцерната) е много точен. Няма по-подходящ "ликвидатор" от този крадлив боклук. Това страхливо и крадливо същество не става за нищо друго освен за крадене. Така че бъдете сигурни в ликвидирането на Петра Фарма.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар