Може ли асансьор да "вземе главата" на болничния шеф?! Лидерът на ГЕРБ Й. Андонов оплю директора на МБАЛ Благоевград, колегата му от БСП д-р Вл. Пандев

31 октомври 2014 12:04   44 коментара   19054 прочита


Въпросът е? Започва ли атака за детронирането на червения управник след смяната на властта и ако е така асансьорът ли ще е търсеният повод?

На днешната редовна сесия на Общинския съвет участва общинския ръководител на ПП ГЕРБ Йордан Андонов. Той постави въпроса за асансьора в сградата на ул. „Славянска“ 60, който след ремонта е недостъпен за лекари и пациенти. Андонов заяви, че „ Посочената сграда е обществено значима и всякакви неправомерни ограничения на достъпа до нея могат да се приемат, като тенденционни и злонамерени. В случая може да става дума и за недооценяване сложността на проблема. Може да става дума и за омаловажаване. Каквато и колкото и силна да е квалификацията за поведението на управителя на МБАЛ д-р Владимир Пандев, видна е неговата некомпетентност, твърди Андонов. И ако в други сфери на обществения живот би могло временно да се неглижира проблема, то тук касае здравето на хората, и изисква задължителна светкавична реакция.

Без значение са всякакви икономически, административни и други съображения. Известно е, че чипът за въпросния асансьор, се съхранява в Спешна помощ. Дали в критичен за човешкия живот момент е удачно да се разкарват болните и техните близки. Нека подобни неразумни лабиринти визирания лекар – администратор престане да създава в и без това крехкото ни здравеопазване, заключи Андонов.

Очаквано със смяната на властта ще се търсят начини за смяна на директори, назначени от предишното управление. Несериозно е обаче да се търси "под вола теле" и да се "пуска в употреба" асансьор за детронирането на управителя на МБАЛ Благоевград Владимир Пандев. Вероятно в публичното пространство биха могли да се използват много други "прегрешения" на болничното ръководство, но за целта е нужно тези, които вървят по този път да бъдат достатъчно добре информирани. Иначе е обидно да се използват смехотворни поводи за смяна на кадрите и квалификации от сорта на "видна е неговата некомпетентност " Въпросът е, що за компетентност е нужна да заключиш един асансьор? И ако от това действие се правят кардинални заключения, то няма да остане един управник на поста му. Съветът ни към политиците е : Бъдете подготвени, когато критикувате, за да не приличате на един друг политик от една друга политическа партия в Благоевград, който бе цар на несъстоятелните обвинения, пускани в пространството, заради което се раздели с парламента и бе сериозно шамаросан от избирателите си.

П. Петрова


Още за: сесия   сложност   Вл. Пандев   Още от: Политика

Принтирай статия
44 коментара
31 Октомври 2014 12:18 | Sycamore
Оценка:
-2
 (
60
 гласа)

Андонов, приоритизирай проблемите и не нападай Пандев, заради един асансьор, за да не се раздели ГЕРБ с гласовете, които дадохме на партията на изборите. Асансьорът не може да бъде най-големият проблем на една болница. Действията ти са прозрачни.


31 Октомври 2014 12:26 | сс
Оценка:
5
 (
53
 гласа)

Абе Данка така си говориш колкото да не заспиш на скамейката, недей да бъдеш повърхностен..!


31 Октомври 2014 12:30 | анонимен
Оценка:
8
 (
50
 гласа)

Тоя всезнайко за какъв се взема? Егати и наглото същество, по-просто и злобно създание от това едва ли може да се пръкне втори път.


31 Октомври 2014 12:39 | 123
Оценка:
2
 (
30
 гласа)

Този асансьор е направен по времето на доктор Михайлов! И голямия ремонт е по времето на него! От тогава е този проблем! И скенера и ренгана на четвартия етаж! Вместо да е на добро място!


31 Октомври 2014 13:25 | Сашко
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

Това, че някой умник навремето е направил РЕНГЕНА на 4-тия етаж, не носи вина сегашното ръководство, а това, че този асансьор се арзваля често, поради простата причина, че се ползва от секи който има някаква работа по поликлиниката и най-вече ДЖИПИТАТАТА, пак невиждам връзка с МБАЛ.
И доколкото прочетох скоро пак по тази тема, асансьорът е с чип за да може спешните случаи минаващи през СПО да се качват на РЕНГЕНА.
Всеки лякар, трябва да знае, къде са чиповете.. и охраните пред самия асансьор имат чипове, за спешни случаи!


31 Октомври 2014 13:29 | Петя
Оценка:
4
 (
46
 гласа)

бе защо му обръщате внимание на данката бе и той решил нещо да каже ма не знае какво милио


31 Октомври 2014 15:35 | до всички
Оценка:
4
 (
42
 гласа)

Ужасно е да се подиграват с хората по този нелеп начин.
Поздравления за Йордан Андонов


31 Октомври 2014 17:14 | да е само това
Оценка:
16
 (
44
 гласа)

Поздравления за Й. Андонов и позицията на ПП ГЕРБ. Асансьорът е само върха на айсберга. Не бързайте да неглижирате случая, защото загина човек. А това вече е много сериозно и наистина се нуждае от бърза реакция. Триото Пандев-Недин-Шумантов направо разкости болницата и МБАЛ се превърна в здравно заведение със затихващи функции. Сменяйте ги по-бързо, защото ще се каете всички. Ако има и одит не се знае дали тримцата няма да се наложи да сменят и града.


31 Октомври 2014 17:21 | Гост
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

"... Иначе е обидно да се използват смехотворни поводи за смяна на кадрите... "?!?! Дали смъртта на един човек може да наречем "смехотворен повод"????


31 Октомври 2014 17:21 | Добреее
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Обаче едва ли Андонов ще успее да направи това


31 Октомври 2014 17:23 |
Оценка:
-3
 (
23
 гласа)

Не асансьорът е виновен за смъртта на този човек !?Тук има лекарска грешка и напразно и некомпетентно размотаване на тежко болен пациент


31 Октомври 2014 17:26 | Комп
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Когато човек умира последното нещо за което се мисли е рентгенът ! Възниква въпросът къде са лекарите -които е трябвало да окажат спешна помощ да стабилизират пациента и чак тогава да го татразят по асансьори и ренгени ! Сега асансьорът ли ще е виновен за да се скрие човешката грешка и некомпетентност на първия лекар видял пациента ? Просто не ви е срам да си измивате ръцете с някакви чипове ! Човекът умира Спешните дават изявления по медиите -----Превантивно ! Позор !


31 Октомври 2014 17:33 | Симона
Оценка:
0
 (
34
 гласа)

Махайте го Пандев само че без асансьорът, търсете нещо, което да хване декиш - наслушахме се на празни приказки то предишния беше по свет сигурно В провомощията на всеки политик от висок ранг да изиска проверка в здравното заведение да посочи лоши резултати -увеличена смъртонст, намалени пациенти и така нататък. Обаче с измислени доводи -вие обиждате моята интелигентност и е крайно време да спрете да си въобразявате че заради това, че сте облечени във власт сме длъжни да ви слушаме глупостите . Е да ама не


31 Октомври 2014 17:45 | сериозно
Оценка:
15
 (
31
 гласа)

Когато здравните заведения се управляват некадърно няма защо да очакваме добро здравеопазване . Много кирливи ризи има Пандев и трябва да бъде наказан за това . но не с едно уволнение. Айде да земат да си плащат от джоба че и без това хазната ни е празна та дрънка.


31 Октомври 2014 18:48 | много сериозно
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

За много неща може да бъде махнат Пандев. За съсипаните отделения, за неработещите асансьори, за унищожаване на парова централа, за кредитите които тегли, за безумните договори с които води болницата към несъстоятелност. За другите неща след одита.


31 Октомври 2014 20:22 | u
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

една история, за данчо старшината, същия завърши СМУ Ф . Е ДЖЕРДЖИНСКИ, средно милиционерско, и напусна с измислена диагназа за да неплаща неустойка стига си рипал че града ни е малък и на не кажем диагнозата


01 Ноември 2014 07:44 | .e.e.e
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Малеееей като гледам тия драскачи само за обувките на Данчо не са писали . Сигур щот носи хубави обувки ма те па що разбират от тва . Арееее болните бързо по леглата за визитация.


01 Ноември 2014 07:48 | Браво
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Няма здраве, няма живот - нито една кауза не може да ни обедини . Невежествата ще продължат да изливат жлъч . Жалко, много жалко !!!!! Не се питайте защо сме все на опашката - там ще си останем, докато злобата е единствената ни движеща сила.


01 Ноември 2014 08:26 | Фалстаф
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Браво Андонов пак разлая злите кучета.


01 Ноември 2014 09:06 | АЦЕТО
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

този Андонов ако беше по-умен щеше да изтъкне сериозни при4ини а не смешки но какво да правиш герберист


01 Ноември 2014 10:40 | do Struma
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Данката е много голям. Национално отговорен политик като него трябва да чертае пьтя на нас простосмьртните. Евала Данка продьлжавай напред!


01 Ноември 2014 11:08 | АААА
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

Сега идва отчетно изборно- събрание на ГЕРБ, нали трябва да се покаже тоя мишок да не го забравят. Е, от такива МИШКИ и МАЛОУМНИЦИ, хората се отвратиха от ГЕРБ.


01 Ноември 2014 11:30 | До АААА
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Нещастнико малоумен, тази схема за събранието може да я измисли само болен мозък . Андонов има достатъчно авторитет и привърженици и не е нужно да припомня каквото и да е . А вие отново ще си бършете сълзите


01 Ноември 2014 11:34 | До АААА , Ацето
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

До АААА, Ацето и други мерзавци :
Колкото и да се хабите не мож стигнахте Йордан Андонов !!! Никога няма да постигнете неговите успехи и това ще ви стопи от злоба.


01 Ноември 2014 20:58 | До Ацето
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Ацето, ти си толкова умен да смяташ, че смъртта на човек не е сериозна причина, а смешка. Малоумни същества.... Пандев по-скоро да изчезва от управленческа, политическа и всякаква друга сцена, че не се знае какви още поразии може да измисли.


02 Ноември 2014 07:53 | АЦЕТО
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

съпругата на по4иналия 4овек е медицински работник фелшер тя не обвинява никой казва инфаркт но тъпите гербери само бля бля бля.....


02 Ноември 2014 10:24 | отчаян
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не разбрахте ли че въпросът е принципен и се обединете за решаването на проблема . Май силата ви е да хулите и обиждате..... ЖАЛКО ! Андонов, тази пасмина не заслужава защитата ти .


02 Ноември 2014 11:13 | лекар до смешника Андонов
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

Виж какво, бе боклук : Не се опитвай да се надигаш от мястото си, защото си там по милост и по заслуга - ибрикчииство към ГЕРБ. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КАКВА ДАЛАВЕРА НАПРАВИ САМИЯТ ТИ С ГНУТОВА В БОЛНИЦАТА !!!!! ДЕЙСТВИТЕЛНО ПРИМАТА ВОДАЧ НА ПАРТИЯТА ВИ Е ПРАВ - ИЗБОРИ !!! ТОГАВА ЩЕ СИ ПОЛУЧИТЕ РЕАЛНИЯТ РЕЗУЛТАТ !!! ЩО КАСАЕ СМЪРТТА НА ЧОВЕКА - ИМА КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ И ХОРА, КОИТО ЩЕ Я ИЗЯСНЪТ !!! НЕ ТИ СИ ТОЗИ ЧОВЕК !!! РАЗБРА ЛИ БЕ МЪРЛЪО ??!?!???!!!!! ЗАТВАРЯЙ СИ УСТАТА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЛУША КРЕТЕНСКИТЕ ТИ БРЪТВЕЖИ !!! МОЖЕ ДА СИ Я ОТВАРАШ ЕДИНСТВЕНО, КОГАТО ПИЕШ БЕЗПАМЕТНО !!


02 Ноември 2014 14:22 | Фалстаф
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Че се задавиш от собствения си бълвоч човече. Тооо съмнително е дали си човек при тази вербална гнуст. Голямо падение !!!!
Андонов за сетен път разлая червения помиярник. Браво, поздавления !!!!


02 Ноември 2014 16:05 | титан на мисълта
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Боже какво прозрение, каква проницателност какъв задълбочен анализ на причинно-следствената връзка е направил г-н Андонов!!! Досадна подробност е че човека няма медицинско образование, или че не е изчакал аутопсията на болния и медицинското заключение относно смъртта му. Излишно губене на време!!! Като ръководител (както се разбра с 2 "висшета") той може да коментира и въпроси извън неговата компетенция. Добре че тоз чиляк е останал тук в града ни а не е "изтекъл като мозък" в чужбина!!


02 Ноември 2014 17:02 | анонжмж
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

ЙОРДАНЕ, ДОЕБРЕ ЧЕ НАРОДА НЕ ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА, ВЕЧЕ НЯМА ВЯРА НА НИКОЙ, ТА ПАК СИ ПОКАЗАХТЕ МУЦУНИТЕ И ОБЛЯКОХТЕ КОСТЮМИТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ МАЛКИ МИШКИ, ВСИЧКИ ТЕ ЗНАЕМ ЩО ЗА ЕЛЕМЕНТ И ЕЛЕМЕНТАРНОСТ СИ, НЕ ГОВОРИ ПОВЕЧЕ, А НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ НАРОДА НИ Е ХУБАВО ДА СЕ СЪБУДИ, ЗА ДА НЯМА ТАКИВА КОМЕНТАРИ ПОВЕЧЕ, АЗ ЛИЧНО СЕ СРАМУВАМ ОТ ТОКИВА КАТО ТЕБ


02 Ноември 2014 17:24 | До горния
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Срамна е твойта неграмотност и посредственост, драги. Нали разбираш че в злобата ти няма нищо градивно. Скрий се някъде за дълго. Г-н Андонов е в друга орбита -на знаещите и можещите хора. Там място за теб и подобнитети няма.


02 Ноември 2014 19:26 | Пандев и Недин да не лаят
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

ИСТИНАТА: "60-годишният Валентин Николов издъхна пред спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград заради забавена медицинска помощ. На благоевградчанина му прилошало в кабинета на личния лекар на ІІІ етаж в сградата на поликлиниката, чрез тел. 112 джипито извикало екип от Центъра за спешна медицинска помощ и оттам към кабинета му тръгнали дежурният лекар, медицинска сестра и шофьор. Тримата използвали обаче стълбището, защото нямали време да издирват чипа, а за зла участ малкият асансьор бил в профилактика и също не работел. Тясното стълбище, което поема потока от пациенти и медицински персонал между 4-те етажа на поликлиниката, обаче ги забавило доста, отделно трябвало да изчакат по същия маршрут и на ръце да бъде качена носилка с пациента, за жалост той почина". Ето такова смъртоносно ръководство има в момента МБАЛ. Затова трябва да бъде разкарано веднага. Поздравления за Й. Андонов


02 Ноември 2014 19:26 | анонжмж
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Г-Н ТИ АНДОНОВ НАИСТИНА Е В ДРУГА ОРБИТА, КОЯТО СЕ КАЗВА АЛЧНОСТ И МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ, НО ПО ДОБРЕ ДА СИ ПИЙНЕ ЕДНО И ДА КАЖЕ И НЯКОЯ ДРУГА РЕЧ, НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ, ПРОЗРАЧНИ СТЕ, А И ЗАЩО ТОЛКАВА СЕ НЕРВИШ, ЗАЩОТО ЗНАЕМ ПОВЕЧЕ ЗА ВАС ОТКОЛКОТО ТРЯБВА ЛИ


03 Ноември 2014 01:18 | до радетеля на истината
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

А бе отворко не разбра ли че активното ви мероприятие не успя!! Знае се за кой асансьор се косиш ти - за тоя на властта, дето цела година чакаш да се метнеш! Що не пишеш какво е казал общинския съвет на тази "историческа "реч? Казали са му, че общинският съвет и общината не се интересуват от случващото се в МБАЛ тъй като не участват нито в издръжката й нито избират ръководството й. и са се учудили що тоя се е изтъпанчил да ги занимава с проблеми извън компетентността на общинарите!!! И г-н Андонов не е зле да се въздържа от солови акции, че да не излезе че заради нечии амбиции клати крехкото политическо равновесие, в момент, когато лидера му се опитва да го закрепи и да състави правителство


03 Ноември 2014 09:23 | Поздравления
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Този хор на завистта и озлоблението ще ме накара да се запозная с Йордан Андонов . Обикновено когато хулят някой толкова, той се оказва човек стойностен и различен от стадото . Което ние българите трудно прощаваме


03 Ноември 2014 09:26 | ПАНЧО
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ИСТИНАТА: "60-годишният Валентин Николов издъхна пред спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград заради забавена медицинска помощ. На благоевградчанина му прилошало в кабинета на личния лекар на ІІІ етаж в сградата на поликлиниката, чрез тел. 112 джипито извикало екип от Центъра за спешна медицинска помощ и оттам към кабинета му тръгнали дежурният лекар, медицинска сестра и шофьор. Тримата използвали обаче стълбището, защото нямали време да издирват чипа, а за зла участ малкият асансьор бил в профилактика и също не работел. Тясното стълбище, което поема потока от пациенти и медицински персонал между 4-те етажа на поликлиниката, обаче ги забавило доста, отделно трябвало да изчакат по същия маршрут и на ръце да бъде качена носилка с пациента, за жалост той почина". Ето такова смъртоносно ръководство има в момента МБАЛ. Затова трябва да бъде разкарано веднага. Поздравления за Й. Андоно

дАААА ТОВА Е ЗАЩИНАТА ИНФОРМАЦИЯ ПОДАДЕНА НА НЯКОИ МЕДИИ ОТ сПЕШЕН ЦЕНТЪР -ПРЕДВАРИТЕЛНО !


03 Ноември 2014 09:26 | пАНЧО
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

с ЦЕЛ МАНИПУЛИРАНЕ И ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО !


03 Ноември 2014 09:29 | до Поздравления
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Съвсем основателно е твърдението Ви . Г-н Андонов е човек с изключителни качества и безпрецедентен политически лидер .


03 Ноември 2014 10:52 | bg imigrant
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

е заради такива мекерета като великия Данчо Окото, сега ГЕРБ и Бойко правят теманета, и не виждат изход от тунела..... По добре да се скриеш някъде, и не си отваряй гадната уста, че само помия излиза от нея..... п. п/някой бе писал, че говорил цели 3 езика... хахаха, па и 2 висшета имал/ама купениииии-всичко е прах в очите, и много злоба....


03 Ноември 2014 11:08 | джумалия
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

От такива като Д. Андонов и Мекерето му Стоян Терзийски, половината от поддръжниците на ГЕРБ се отвратиха от партията. Нека Борисов да знае, какви хора го представляват. Всички от ГЕРБ помним чий човек е Андонов, на Хаджиболтов, който
провали партията в региона.
Такива хора са недостойни, да представляват ГЕРБ. Терзийски е пенсиониран военен и пак го уредиха на заплата и то добра в областта. Това беше амбицията на смърдящия на пот Стоян, това ецелта и на другите Активисти на партията. А младите хора им вярват и гласуват за ГЕРБ, за да се облагодетелстват такива плазмодии.
Може Пандев да има косури, особенно тандема Шумантов и любовницата му, които окрадоха болницата, но си има начини.
Да не би Красо да беше по-добър управник. Да добър крадец беше и сигурно пак ще го турят да довърши започнатото. Срам за ГЕРБ са тези хора!


03 Ноември 2014 13:59 | До горния
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Толкова си джумалия, колкото си в час с нещата. Пълен боклук.


03 Ноември 2014 16:42 | 4958
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Злобарите да си сложат по един презерватив на главата и да стегнат яко вратовръзката.
Е така нема да се корката за никой и нищо . Нема друго спасение за тех . А Данчо Андонов да е жив и здрав ! Данчо не им се връзвай те вече са вързали камък на врата


03 Ноември 2014 18:55 | 543
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Този псевдоджумалия прилича на Веселински. По голям некадърник даже и от Пандев.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар