Мигел Мартинес: Парите трябва да се подлагат на облагане, там където ги има – при по - богатите

29 април 2013 16:45   1 коментар   5898 прочита


Зам. председателят на Европейския парламент Мигел Мартинес се срещна със студенти и преподаватели от Стопанския факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски” в Благоевград
Подслушването и записването на разговорите на частни лица е очевидно нарушение на правата на хората. Това става в България, следователно се случва в Европа.

На въпрос задеден му относно плоския данък, Мигел Мартинес отговори, че категорично подкрепя по- високото данъчно облагане. Парите трябва да се подлагат на облагане, там където ги има – при по- богатите. Аз категорично съм против дефицита. Моите приятели от БСП предлагат именно увеличаване на доходите и запазване на данъка за облагане на доходите на около 1 900 000 българи- отговори заместник председателя на Европейския парламент.

Всяко едно правителство трябва да бъде национално отговорно, което означава то да може да прави компромиси, защото без компромиси не може в политиката. Но не може да бъдеш неадекватен систематично и в продължение на дълго време– коментира Мигел Мартинес пред събралите се преподаватели и студенти.

Водачът на листата за I-ви МИР Благоевград инж. Емил Костадинов отбеляза, че трябва връзките на България с Европа да укрепнат и партията на социалистите и демократите да получи своите права.

Дискусията приключи със среща на заместник председателя на Европейския парламент с доброволците на предизборната кампания, където се обсъждаха не само проблеми, но и бъдещи надежди.


Още за: М. Мартинес   среща   новини   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
29 Април 2013 17:18 | истинска
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Е при наз ги вземат от обеднелия народ. Парите на богатите са по офшорки




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар