Мария Календерска: Амортизирани политици си присвояват патриотизма

23 септември 2014 11:00   7 коментара   8306 прочита


По-добре няколко дни неудобство от блокадата на границата с Турция, отколкото 4 години робство

Не може патриотизмът да си бъде присвояван от няколко застаряващи, амортизирани политици, които няколко пъти не са успели да влязат в парламента. За това бе категорична в сутрешния блок на Нова телевизия Мария Календерска – втора в листата за парламентарните избори на „България без цензура“ за 24 МИР-София и Благоевград. Тя предупреди, че гласовете, дадени за такива партии отново ще бъдат разпилени и ще отидат в кошчето, визирайки НФСБ и ВМРО.

Не може един патриот, който се бие в гърдите, че е такъв, да каже, че няма смисъл да се затвори границата с Турция преди изборите. Това каза Календерска в отговор на обвиненията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че затварянето на границата с Турция, което „България без цензура“ планира от 1 октомври, е безсмислено и предизборно действие, Календерска напомни, че НФСБ са отказали да участват в коалицията „Анти-ДПС“ и не са пожелали да работят срещу интересите на Движението. Тя обясни емоционалните и крайни изказвания на Патриотичния фронт с това, че са изнервени, тъй като остават на чертата за влизане в следващия парламент, а половината социологически агенции прогнозират, че ще останат и под прага за представителство в НС.

„ЦИК не действа като надпартиен орган, какъвто трябва да бъде и не защитава по равен начин моите правата и тези от хората на ДПС“, подчерта кандидатът за народен представител и даде пример с това, че ЦИК разрешава на Икмал Джонова - кандидат-депутат от ДПС да регистрира наблюдатели от гражданското си движение „Младежка солидарност“, а на ББЦ – не. Календерска бе категорична, че неслучайно разкритите секции в Турция са толкова, колкото са в целия Европейски съюз. „Истината е, че контролът е изцяло занижен. Затова от 1 октомври ще блокираме границата с Турция, защото трябва да бъде даден ясен знак на ДПС, че не може да си развява коня над нас по този начин“, изтъкна кандидат-депутатът.

Мария Календерска призна, че е възможно блокирането на границата с Турция да създаде неудобство за няколко дни, но обясни: „По-добре няколко дни неудобство, отколкото 4 години робство“. На забележка от водещите, че така ББЦ ще изнерви много хора, тя попита риторично: „А ДПС не изнервят ли много хора?“. Мария Календерска припомни данните от експресно проучване, което показва, че 77% от хората одобряват да има образователен ценз за гласуване и обясни намерението на ББЦ за блокиране на турската граница: „Ще спрем чувството за безнаказаност, което присъства в ДПС вече дълги години. Трябва да се даде ясен знак, че това не може да продължава“.

В студиото Календерска отговори и на обвиненията на Патриотичния фронт, че ББЦ е откраднала предизборната им програма. Тя показа три програми – общата програма на НФСБ и ВМРО от тази година, програмата им от миналите избори и програмата на „България без цензура“. „Между програмата им от тази година и миналогодишната има нещо общо – нашата програма, на която са стъпили, за да направят новата си“, посочи Календерска. Част от идеите на ББЦ, които Патриотичният фронт е преписал в своята програма, са за ДДС-то на лекарствата, тържищата, намаляването на субсидиите на партиите, казармата, даде пример кандидат-депутатът и припомни: „Нашата програма е публикувана, ние работихме по нея 4 месеца съвсем публично“.

Календерска разкритикува НФВС и ВМРО и затова, че на предизборните си билборди са използвали националния флаг, което е незаконно. В заключение тя отново посочи, че разбира изнервеността на Патриотичния фронт, но ги призова да спазват добрия тон и да се придържат към истината./ 24 часа /

7 коментара
23 Септември 2014 11:07 | КОЙЧО ОТ ПОРОЙ
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Браво бе жено, така трябва, тия хрантутници от ВМРО само кокала гледат да захапят..


23 Септември 2014 11:37 | извод
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

КОЙЧО ОТ ПОРОЙ написа:Браво бе жено, така трябва, тия хрантутници от ВМРО само кокала гледат да захапят..

А пък ББЦ само мръвката търсят. М дааа...


23 Септември 2014 13:03 | _
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Незаконно е и неморално.
Като не искате гласове за ДПС всички българи гласувайте всички масово
и ДПС ще има не 15, а 7 %


23 Септември 2014 17:36 | Оре Чоре
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

От кога пък ББЦ станаха толкова спокойни, че ще спечелят на тези избори, че те са
най, най, че са по- големи от боко-тиквата дори Аз си мисля, че по простотия вече се
изравниха. Жалкото е, че такива искат да управляват България. Вижте какъв е езикът им.


24 Септември 2014 08:50 | мико
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво ма маро много бързо се справяш с политиката. нали лижеш т----ците на дългия и почна да разбираш от политика. ти ли или той ще оправи България смотаняци!


24 Септември 2014 09:17 | читател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Амортизирани политици си присвоявали патриотизма?! Ами хайде да ги сменим с нафукани алчни лекета и любовниците им, като Барека и тая фръцла! Вече всички разбрахме, че ББЦ се финансира от ДПС и Пеевски и Барека е техният измекяр. По същия начин Волен Сидеров се тупаше в гърдите какъв патриот е и никога няма да се коалира с ДПС и БСП, а като влезе в парламента заигра друга игра - точно той им осигуряваше вота срещу пари!


24 Септември 2014 19:25 | сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За кмету Тотев па ша м ние сме нагли кефали и сме гумнари па от да не пишем па каналу у кефалско па у садо па не па ние сме тапи кефали па от да не пишуваме па нем па нем па ..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар