Лидерът на БСП К. Ангелов разкри сензационно: По внушение на “Позитано” 20 и МВР бях заставен да се срещна през 2007 г. с братя Галеви, заявих, че подавам оставка...

09 януари 2010 00:20   17 коментара   26961 прочита
Кирил Ангелов
Кирил Ангелов


Кирил Ангелов

От “Позитано” 20 заставиха Изпълнителното бюро на БСП в Дупница месеци преди старта на местните избори през 2007 г. да се срещнем с Пламен Галев и Ангел Христов с цел сближаване. Беше в края на мандата на екскмета Първан Дангов, съобщи сензационно общинският лидер Кирил Ангелов, който разкри:

По внушение на Висшия партиен съвет ние трябваше да се срещнем с Пламен Галев и Ангел Христов, уточнявам, по внушение, а не по поръчение. И високопоставен представител на Висшия партиен съвет присъства на тази среща в офиса на БСП в Дупница. Тогава аз си хвърлих оставката. На разговора присъства и самият кмет Първан Дангов. Пламен Галев и Ангел Христов заедно с партийното лице от София заявиха, че всички ние, и по-специално аз, трябва да ги питаме за всяко решение, което вземаме, и да ходим до Ресилово, за да се съветваме. Тогава аз заявих: “Няма да позволя такъв начин на действие, подавам оставка. Аз няма да работя по този начин”. Тогава човекът от Висшия партиен съвет обяви, че трябва да изясним противоречията и да намерим допирни точки, защото в противен случай работата на Общинския съвет ще бъде блокирана. Както и беше блокирана работата от общинските съветници отдясно, за които се знае, че ходеха редовно до Ресилово. И така идеята беше да станем по-близки. По важни въпроси да ходим и да разговаряме. И да имаме общо официално мнение. Няма да кажа името на човека от “Позитано” 20, който дойде, няма да обявя и името на този, който настояваше за тази среща, защото не е етично, защото не присъстват в момента. На срещата беше покойният депутат Маргарита Панева и общински съветници.

Помолени да разкрият за читателите на “Струма” кой е човекът от “Позитано” 20, присъствал на срещата, съветник, участвал в нея, обясни, че през месец февруари 2006 година в Дупница е била Катя Николова. С телефонни обаждания до тях с покани за среща с Галев се обърнали от Министерството на вътрешните работи, оглавявано от сваления по-късно за връзки с Галевите министър Румен Петков.

Наказанието, което застигна съветника от БСП и екскмет на Дупница Първан Дангов, може да се стовари и върху колегите му от местния парламент Станислав Павлов, Иван Ибришимов, Асен Башленски и всеки един от останалите членове на групата, каза още председателят Кирил Ангелов. Той уточни, че това ще стане обаче само ако обвинението на Първан Дангов в корупция и конфликт на интереси се докаже за всеки един от тях. Председателят на комисията за конфликт на интереси Явор Тодоров няма как да прикрие или да излъже, ако има закононарушение. За себе си мога да кажа, че съм чист, нямам договори с общината.

Всеки един от колегите ми твърди, че обвиненията на Първан Дангов не отговарят на истината, но ако се окаже, че лъжат, ще последват неговата съдба, уточни Кирил Ангелов.


Още за: К. Ангелов   Галеви   БСП   Още от: Политика

Принтирай статия
17 коментара
09 Януари 2010 06:48 | Кирил
Оценка:
-15
 (
47
 гласа)

Та това се знае и в Брюксел!!!!Политическата партия която влезе в договорки с едрия криминален бизнес на Дупница, ръководен от Братя Галеви(организирана престъпна група),печели винаги местните избори,т.е.,местните мутри редят листите на победителите на местно ниво в Дупница,след което командват и самата община.Какъв кмет,какви 20 лева,100%-ова маша(слуга) в ръцете на така наречените консултанти,кукли на конци(общ.съвет).Много от обикновените граждани не знаят че почти целият обществен живот в Дупница се ръководи от Братята Галеви.Тяхното влияние се чувствува навсякъде,не само в общината.Държавните институции са обезличени!!!!!Без тяхно съгласие или протекция трудно може да бъде назначен някой на възлово място.Кадруват и в полиция,прокуратура,съд!!!!Местни феодали със силно изразено чуство за безнаказаност!!!Те колят,Те бесят!!!!Доказва го и Кирил Ангелов!!!Но ако наистина има доблест,нека го каже и пред съда в качеството си на свидетел по делото за организирана престъпност срещу Галеви


09 Януари 2010 08:32 | АНОНИМЕН
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Г-н Ангелов потвръждава една ,,градска тайна,, Добре е, че някои вече се осъзнават Необходимо е да се осъзнаят всички граждани на Дупница Както лепнаха навремето Пощата на центъра на Дупница ,така сега Галевите лепнаха тяхната сграда на мястото на Спортната площадка и така нареченото кафе,,Погребална агенция,, на мястото на Старата поща Или както казва народът ни :,,Ще ни дойде ума ,но ще си е отишъл кума,,


09 Януари 2010 08:42 | ***
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

В кой брой на Струма ще бъде опровержението от К. Ангелов?


09 Януари 2010 08:52 | ВЕСЕЛЯК
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

КИРЧО Е НА АМЕРИКА ПРИ ДЕЦАТА СИ.ПО ТЕЛЕФОНА ЛИ Е ДАЛ ИЗЯВЛЕНИЕТО


09 Януари 2010 10:21 | Калоян
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Кирчо бил си подал оставката?!А защо още е на този пост? За тези, на които не е известна технологията на правенето на вестник - Кирчо може да е направил изявлението и преди месец, но редакцията е решила да го публикува сега и "Струма" може и да допускат неточности, но този път няма да има опровержение. А към първия коментирал под статията - абсолютно прав е, но за съжаление не е така само в Дупница. Градът ни е умален модел на страната ни. Галеви няма да бъдат осъдени, защото се ползват и с подкрепата на Б.Борисов, както се ползваха с подкрепата на управляващите преди. Цирковете, които се разиграваха с акциите срещу Галеви на ДАНС, МВР и т.н, тяхното задържане, завеждане на дело ...са просто част от политическа игра. Жалко, че в Дупница, а и в цялата страна липсва силно и смело гражданско общество. Разбира се, трудно е гражданите да се борят срещу своите собственици - Държавата, т. е. срещу всички институции - от община през съд и прокуратура до правителство.


09 Януари 2010 10:45 | Калоян
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

"Да живее чалгата!" е девизът на Община Дупница!


09 Януари 2010 14:35 | Васил Шумаров
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

"Жалко, че в Дупница, а и в цялата страна липсва силно и смело гражданско общество".
Това е то, Калояне! Улучил си десетката.
Нищо няма да се оправи, докато "гражданите" чакат някой "отгоре" да ги оправи. Докато не разберат, че не е достатъчно на две години веднъж да идеш до близката избирателна секция, да се скриеш зад паравана и да сложиш кръстче в едно квадратчетата.
За демокрацията се воюва всеки ден и с всички възможни средства. Налага се и по улиците да се демонстрира - с плакати и знамена, където ще те удрят с полицейски палки и ще те поливат с маркучи... А ние само кошчетата за боклук мачкаме като се напием.


09 Януари 2010 18:11 | до Кирил 06:48
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Много си прав. Всички кметове на Дупница след Панчо Панйотов са избирани с подкрепата на Галеви. В това число Пламен Соколов, Първан Дангов и сегашния Атанас Янев, който официално беше подкрепен от тях в качеството им на консултанти. А и друго е известно на дупничани, че Галеви създадоха групата и станаха силни по времето на управление на Панчо Панайотов.


09 Януари 2010 19:51 | Нафърфорий
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

"Тогава човекът от Висшия партиен съвет обяви, че трябва да изясним противоречията и да намерим допирни точки, защото в противен случай работата на Общинския съвет ще бъде блокирана. Както и беше блокирана работата от общинските съветници отдясно, за които се знае, че ходеха редовно до Ресилово."
А кои са хората от дясно? Ми хайде като почва да се приказва нещо, да се приказва всичко, а не наполовина...


10 Януари 2010 04:36 | Руфъл
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Кога наи-после ще се разкара тая паплач Галева???


10 Януари 2010 15:17 | Дупница
Оценка:
246
 (
268
 гласа)

Станишев нищо не знаел.Айде,бе!Не знаел миленкия,че неговите общински съветници и неговото протеже Монолова крепят Галевизацията на Дупница.А знае ли СърГЕЙчо Смешников какво е доверието на БСП в Дупница и в Кюстендилска област?! За информация на другаря СърГЕйчо доверието към БСП в региона е на и под санитарния минимум.И това е и заради него и неговата кохорта от четвъртия етаж на Пазитано.В политиката не е достатъчно да се барикадираш със съмишленици и да живееш в кулите си четкан и излъскан.В политиката трябват действия.А бездействието на другаря СърГЕЙчо направи БСП за смях.Затова трябва БСП незабавно да се отърве от другаря СърГЕЙчо Смешников ако иска да има някакво място в политическия живот на България.


10 Януари 2010 15:33 | тони
Оценка:
115
 (
129
 гласа)

Първане не говори глупости.Кой ти гледа партията в каква агония е.По-важното за Майчето Манолова и ръководството на БСП в Дупница,а и за това в София е прегръдката с Галеви.Пък партията да умира.Много му дреме на някой.Не виждаш и не разбираш ли,че те ликвидираха отдавна БСП.И с пълно право Татяна Дончева и други като нея мислят за нови проекти вляво-център.Не може тия които дадоха цялата власт на Борисов на тепсия да се борят с него.Тях той отдавна ги би.И то не веднъж.Но те нямат морала да се оттеглят и завличат цялата партия със себе си.


11 Януари 2010 01:17 | кюстендил
Оценка:
64
 (
76
 гласа)

МАЙЧЕТО МАНОЛОВА РАЗБИ ВСИЧКИ ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ ПО ОБЩИНИ.Тя се обгради с послушковци и лизачи за да може дълги години да кадрува и да не я измести някой от партийното и ложе на депутат.Но виновен за това Е ИВО АТАНАСОВ КОЙТО Я ДОВЕДЕ ОТ НЕЗНАМ КЪДЕ , А ТЯ ГОРКАТА Е НА ТЕЗИ ПОСТОВЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА СЕКРЕТАРКАТА НА СЕРГЕЙЧО ,КОЯТО Е ОТ КЮСТЕНДИЛ.Иначе умствен потенциал нама,освен да вика и да се прави на господарка друго не става.Ама така може да вика само на кметчета на кюстендил..


12 Януари 2010 18:01 | ленинец
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Това не е само в Дупница. Повсеместно в малките населени места се води такава ,,политика" и се действа по тази начин.Използват предаността на хората към левите идеи и се опитват да прокарват решения за лично облагодетелстване.А ние за да запазим единството на партията не постъпваме адекватно.


13 Януари 2010 11:21 | Socialist
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Не съм нито от Кюстендил, нито от Дупница, но до колкото знам от 2007г. братя Галеви са покрепяни от Бате Бойко и работят за него. Интересно е, че в моя регион силовите структури също са ориентирани към Герб и оказват доста голяма подкрепа за управляващите особено по време на избори. Интересно ми е, как Герб успява да убеждава хората, че води война с престъпността като видимо в тая партия има доста хора от подземния свят.
А що се касае до това кой в БСП поднесе властта на Бойко Борисов на тепсия, не мисля, че е крилото на Станишев. И хора запознати би трябвало да се сещат за какво става дума, имайки впредвив Р.Пет. от кое крило е.


21 Януари 2010 10:16 | пипи дългото чорапче
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ей ,пак ме предизвиквате да ви отговоря - запомнете най после -не вийте на чужди гробища-ще я бъде БСП разберете го това и престанете,има къде ,къде по други неща за приказване-фиште на какво дередже сме-на къде отива цялата държава каква безработица настъпва хората остават на улицата - ние се занимаваме само с Галеви та Галеви-ами има ги и какво........като дойдат следващите избори тогва мислите каква бюлетина пускате ,за да няма после"олеле".От мен много ви поздрави.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар