Кристиан Вигенин: Гражданите очакват справедливост и прозрачна политика

16 септември 2014 13:24   11 коментара   6087 прочита


Правителството постигна реални резултати само за година и няколко месеца управление. Основната част от програмата на социалистическата партия беше изпълнена, заяви водачът на листатата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин по време на предизборен дебат „България избира” по БНТ.

Ние успяхме да създадем близо 50 хиляди работни места, а безработните намаляха с 55 хиляди, в сравнение с началото на нашия мандат, беше намалена и младежката безработица. Увеличихме доходите, минималната работна заплата, обезщетенията за отглеждане на дете през втората година, а първокласниците, които започнаха учебната година вчера, получиха 100 лева повече в сравнение с миналата. Стабилизирахме финансите на държавата като увеличихме фискалния резерв от 4 на 9 млрд лв. Когато фактите говорят – и опонентите ни трябва да мълчат, категоричен бе Вигенин. Искаме подкрепа и по-силно присъствие в парламента, за да продължим да реализираме ангажиментите си в социалната сфера. България има нужда от една силна социална държава и от справедливост, която да минава през всяка една политика.

Вигенин апелира към останалите кандидати за народни представители да се обединят около няколко важни за областта въпроса – развитие на инфраструктурата, подкрепа за животновъдите и производителите на зеленчуци и плодове, подпомагане на тютюнопроизводителите, облекчаване на условията за развитие на малкия и среден бизнес, инвестиции в туризма. Важно е да се даде перспектива на младите хора в областта, като се създават работни места за тях, в същото време е нужна подкрепа за възрастните, които изпитват най-големи трудности в момента, подчерта водачът на листата с номер 22.

Гражданите имат нужда от прозрачна политика без задкулисие и ние искаме да върнем доверието на българските граждани с повече прозрачност и ясни ангажименти на политиците към хората. Задкулисието, особено характерно при управлението на ГЕРБ, води до недоверие и ниска избирателна активност, а така парламентът няма необходимата представителност и подкрепа на гражданите.

По отношение на възможните партньорства Вигенин заяви, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ има ясно заявени червени линии, от които няма да отстъпи. Замяна на плоския подоходен данък с прогресивен, повече средства за държавните и общинските училища, засилване на обществения характер на здравеопазването, развитие на ядрената енергетика и продължаване на работата по "Южен поток", мораториум върху добива на шистов газ и недопускане на облекчения за генномодифицирани организми са сред 12-те теми в предизборната програма на коалицията, които евентуалните бъдещи партньори трябва да приемат.

Лицемерие е ГЕРБ говори за стабилност и силни институции, при положение, че повече от година създаваше нестабилност и правеше всичко възможно да отслаби и разруши институциите. Знаем как завърши управлението на ГЕРБ миналата година – с хиляди хора по улиците на България. Сега ни предлагат още от същото, подчерта Вигенин.

11 коментара
16 Септември 2014 13:48 | Коце
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Браво, силно представяне на Вигенин в дебата, Цветанов нагъл до безобразие! Никога повече ГЕРБ!


16 Септември 2014 13:52 | tenko
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Лицемерието на Цветанов е известно. Не си спомням да е направил нещо запомнящо за Благоевград пред последния мандат. Магистралите няма да ни нахранят.


16 Септември 2014 14:02 | ааааааааааааа
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Много му дреме на Вагинин какво им трябва на гражданите. По време на избори всички ни свалят звезди . Лошото е че пак ще ни управляват същите гниди. Те нямат интерес да променят изборния закон и правила и затова от години си играем на руска рулетка- кой по-яко ще ни гръмне. За такива като тоя мухъл и партиите им е важно какво им е нужно на тях, а не на нас!


16 Септември 2014 14:06 | aZ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А ТИ И БОККА ЧЕРВЕН


16 Септември 2014 14:22 | Пу
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Боклук


16 Септември 2014 14:30 | Поли
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Гледах дебата и не останах очарован. Цветанов се държа все едно е на пазара. Постоянно прекъсваше опонентите си, макар да говореше само общи приказки без никаква конкретика.


16 Септември 2014 14:34 | схемаджии
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

дори в герб има достойни хора, но те не са на избираеми места - до 5 място са изпробвани схемаджии, без образование, без акълни но сигурни в преразпределението - тъпите и по-тъпите с фирмте си са изпробван канал за
отделяне от малкото пари по програми и обществени поръчки.
Използвайте преференциален вот - това е възможността да се отървем от "депутатстващите софраджии" -
Да гласуваме но не за първите - те не стават за нищо!!!!


16 Септември 2014 16:01 | ДО ВИГЕНИН
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ГРАЖДАНИТЕ ОЧАКВАТ СПРАВЕДЛИВОСТ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА-НО НЕ И ОТ ТЕБЕ !
ВИДЯХМЕ ТЕ КАЛКО СТРУВАШ, СКРИЙ СЕ


16 Септември 2014 16:52 | Кирето
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Всеки, който гласува за ГЕРБ иска хората по улиците отново да се палят.


17 Септември 2014 12:59 | АЗ съм
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

22:6


17 Септември 2014 15:18 | kk
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Само ВМРО беееее, !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар