Край на спекулациите: Областният управител Б. Михайлов обяви за нищожна заповедта за временните кметове на Вельо Илиев

10 октомври 2015 09:44   5 коментара   11694 прочита


Решението на ОбС – Петрич за назначаването на временни селски управници е легитимно. Заповедта на губернатора разби на пух и прах манипулациите на досегашния кмет и секретаря Т. Сандъкчиев

Областният управител Бисер Михайлов обяви за нищожна заповедта на досегашния кмет на Петрич Вельо Илиев от 17 септември тази година, в частта, с която той назначава свои подчинени общински служители за временно изпълняващи длъжността кметове на села, управлявани до сега от избираеми кметове, които отново се кандидатират за кметски или съветнически постове.

Нищожността не се отнася само за тези служители, които са назначени за временни управници на села, които са с кметски наместници. Това означава, че остава в сила решението на извънредното заседание на Общински съвет – Петрич, с което съветниците определиха временните кметове, които по време на изборите ще управляват селата, чиито досегашни кметове отново са кандидати в съветническите или кметски листи на партии и коалиции.

Заповедта сложи край на спекулациите от страна на секретаря на общината Туфчо Сандъкчиев и хората на Вельо Илиев, че решението на последното заседание на Общински съвет – Петрич за назначаване на временни кметове на села, чиито досегашни управници са отново кандидати за кметове или съветници, е нелегитимно, тъй като повечето общински съветници са излезли в отпуска.

Мотивите на юристите на Областна администрация са, че няма разпореждане в закона, което да дава право на общинския кмет да определя за времето на избори временните кметове на тези села, чиито досегашни кметове са избираеми и са отново кандидати за управници. Съгласно чл. 42 ал. 6 от ЗМСМА това е изцяло право на Общински съвет. Избираемите селски кметове в общината са в отпуска заради това, че отново са кандидати. Но кметът на общината не е техен работодател, тъй като те са били избрани пряко от избирателите за срок от 4 години.

Следователно, съгласно Кодекса на труда, Вельо Илиев не е техен работодател, и при ползването на платения им годишен отпуск той не може да дава разрешение кой да ги замества. Заповедта на Илиев от 17 септември, с която той искаше да назначи негови послушни подчинени за временни кметове на селата, е обявена за нищожна заради липса на компетентност и мотиви.

Междувременно назначените от Илиев служители за временни кметове ударно се втурнаха да участват в комисии и да пописват решения за определяне на победителите в търгове за земеделски земи. Нищожността на тази заповед може да доведе и до нищожност на взетите от комисиите за провеждане на търговете решения.

В. Петров

5 коментара
10 Октомври 2015 10:09 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

с. Кръстилци - срам !!
До сега главния прокурор Цацаров само за този случай в трябваше да бъде снет имунитета на сегашния депутат г-н Атанас Стоянов от ВМРО - подкрепящи сегашното управление на ГЕРБ


10 Октомври 2015 10:13 | за областния управител !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Заповедта на ДНСКА София ЗА ПРЕМАХВАНЕ на радиоактивния водопровод в с. КРЪСТИЛЦИ е влязла в сила !защо не се премахва !!! за циганите у с. Гръмен може за радиоактивния водопровод не може, докога мафията у Сандански ще по силна от държавата ! къде е областния управител ! къде е, защо още тоя човек стои в областта .
ЗА ЦИГАНИТЕ от с. Гърмен закона може да се изпълнява за Тотев и Гикенски не може !
Заповедта на ДНСКА ЗА ПРЕМАХВАНЕ на радиоактивния водопровод в с. КРЪСТИЛЦИ е влязла в сила !защо не се премахва


10 Октомври 2015 10:19 | за областния управител !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Към всички родолюбиви организации !
Да се съберем пред Областта в Благоевград !
Да изкараме тая долна гербажииска мишка от ОБЛАСТТА ! да го натоварим в колите и в с. Кръстилци !
Да го накараме да изпие един галон вода от тая радиоактивната що са пили тия хора !
ТОВА СА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ !!
ДАВАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ - ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СЪБЕРЕМ .....ПРЕД СГРАДАТА НА ОБЛАСТТА В БЛАГОЕВГРАД ..
РЗС би ли подкрепи ли една такава форма на протест .....бездействието на областния управител минава всякакви морални и законни норми !
Идете поне по един стек вода отнесете на тия отровени хора -българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи, българи


10 Октомври 2015 15:28 | сссссссс
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

браво на ОВС Тоэ крадец ВЕЛЬО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ.


10 Октомври 2015 23:55 | ГЕОРГИ
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

ссссс ТИ СИГУРНО СИ ЕСЕСОВЕЦ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар