Конфликтна сесия: Ст. Николов от СДС към управата на ВиК - Петрич: ”Това безобразие трябва да спре – плащали са се 32000 лв за телефон, 25 000 лв за адвокатски хонорар и 22 000 за стругарски услуги

28 август 2015 17:00   14 коментара   18746 прочита


Съветниците приеха спасителен план водното дружество, управителят Ушев благодари за мъдрото им решение

Много истини се казаха на днешното редовно заседание на минипарламента в Петрич за общинското дружество ВиК, на когото бе гласуван спасителния план. С одобрените и гласувани от общинарите 73 000 лв за погасяване на задълженията му към фирми, работещите ще могат да си получат работните си заплати.

Днес повечето от тях присъстваха на сесията, заедно с управителя Илиян Ушев. Всъщност дебатите започнаха много преди да се гледа точката, която по предложение на общинските съветници, бе издърпана на по предни позиции в гласувания още в началото дневен ред. Въпреки острите коментари спасителния план на ВиК бе гласуван от 27 общинари. Така дружеството ще може да поеме глътка въздух и да се разплати с фирмите, на които дължи пари за дейности по ремонти и др.

След отблокирането на средствата от ЧСИ, които са в размер на 105 000 лв, по предложение на съветниците, те ще бъдат вложени в направата на водопроводи на двете села Дрангово и Сарчево. Веднага, след като се разбра, че водното дружество излиза от моментното затруднение, управителят му Ил.. Ушев благодари от трибуната на ОбС и лично на кмета, който не присъства в залата, защото е в полагаем годишен отпуск.

”Аз и служителите не носим никаква вина”. Той призова кмета на Петрич В. Илиев да се разпореди за бърз превод на гласуваната сума по сметката на ВиК, за да може работниците и служителите да получат навреме работните си заплати. От тук обаче започна и острата критика на съветника от СДС Стоян Николов към управата. ”Ние като общински съвет сме гласували доверие на тези млади хора, които управляват дружеството.

Те са длъжни да направят всичко необходимо да го вдигнат на крака.”, каза в началото на словото си той и почна словесната атака за лошото управление от минали години, с данни и цифри, които шокираха на пръв поглед присъстващите в залата. Разбра се, че ВиК са харчили за телефони -33000 лв, за стругарски услуги 22000 лв и фрапиращите -25 000 лв за хонорар на адвокат.

Според Ст. Николов, външните услуги излизат на ВиК на колосалната сума от 470 000 лв. ”Няма такова чудо. Това не е редно!”, възмути се синият съветник, който е и бивш председател на ОбС в Петрич. По думите му от сега нататък отчетът на общинското дружество трябва да се прави пред колектива„, отсече Николов. Колегата му Христо Малчев излезе и с конкретно предложение :За нарушенията във фирмата да се сезира Районна прокуратура и Икономическа полиция.”.

Малчев видя в цялата работа –престъпно поведение от страна на предишните управители, както и нарочно поведение, сочещо към повтарящ се рецидив в годините му на стопанисване. За отбелязване е, че сегашният управител Ил. Ушев, няма вина по създадено затруднено финансово положение. Той отговори, че парите които днес бяха гласувани не са подаяние от страна на ОбС. Защото по сметки, стоят блокирани 103 000 лв, които ще отидат за нови водопроводи.

С блокираните сметки по думите му се изпълнява политическа поръчка. Съветниците гласуваха и 40 000 лв на ОФК „ Беласица „. Гост на сесията бе председателят на управителния съвет д-р Христо Мазнейков. От трибуната той се похвали, че е облечен в тениска, която е подарък от бизнесмена Иван Кочев –Чомбе, който пък купил такива за всички футболисти от деца, юноши и мъжки отбор. Бройката е 400, издаде Мазнейков. По думите му той лично е поел ангажимент към първи мъжки отбор, в който ще играят само местни футболисти.

Вчера д-р Мазнейков е имал телефонен разговор и с футболната легенда Христо Стоичков. С него е договорено през зимната подготовка в Барселона да преминат курсове на обучение и местните треньори на школи и мъжкият отбор. Той обаче е останал с впечатлението, че ОбС не помага достатъчно с пари на футбола. Това предизвика гнева на председателя на спортната комисия Росен Стоянов, който пък хвърли отговорността на ОбА.

”Досега от ОбС сме били винаги съпричастни към проблемите на футбола, но от Общинска администрация не ни предоставят справка с какви средства разполага ОбС, за да знаем дали предложената сума от 40 000 лв, ще бъде възможно да се отпусне на ОФК „Беласица”. Зам-кметът по хуманитарните дейности пък контрира :Общинска администрация си свърши работата. ”Думите на колегата си потвърди и зам. кметът по финанси Христо Батев.

”Защо поставяте така въпроса. Нали съм дал устното си съгласие, че парите ще бъдат преведени на футболния отбор.”, бе крайно изчерпателен в отговорът си Батев, към колегата си Росен Стоянов. Така с гласовете на 28 съветници се прие да бъде финансиран ОФК „Беласица„ с още 40 000 лв, и това стана на днешния му трети рожден ден. Общинският съветник Велко Велев от ГЕРБ отправи конкретни въпроси към кмета чрез местните медии. Велев пита: Ще има ли пречиствателна станция Петрич? Какви средства досега са изразходени за градинката на кв. Дълбошница? Колко са длъжниците на община Петрич, като физически и юридически лица, които имат задължения над 200 лв.? Колко струва издръжката на всяко едно населено място?

Венци Методиев.

 


Още за: сесия   съгласие   отбор   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
28 Август 2015 17:19 | иван
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Добре, че тези общински съветници си вече отиват, това беше им последното заседание, тези съветници направиха много злини на Петрич и общината, тези хора трябва да се срамуват. Тези хора повече не трябва да са съветници и нека хората да не ги избират. Илян Ушев също носи огромна вина за В и К, та той беше заместник на предишния управител Божанин. Ушев и маша в ръцете на ГЕРБ и Розите, сега, Глас Народен, те точат пари от това дружество, истината е, че то е пред фалит и Ушев е за прокуратурата, както и Янчо Карагогов, негов заместник, гербаджия, зет на общинския съветник от БСП Христо Малчев. Всички са яко вързани. Каква работа върши Димитър Капитанов във ВиК, не отива и на работа, а Ушев го назначи, защо. Тези съветници са срам за обществото. А за ОФК Беласица категорично против съм да им се отпускат пари от общинския бюджет, като данъкоплатец съм против, колкото и да им пускат няма да стигат. Трябва голям спонсор, а и д-р Мазнейков да развърже кесията, какъв президент е, не дава пари


28 Август 2015 17:22 | Алоо
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

ТОЯ МАЗНЕЙКОВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ХВАЛИ ЧОМБЕ, ТОЗИ ЧОМБЕ С НИЩО НЕ ПОМАГА ОСВЕН ДА ПРЕЧИ, ДАЛ НЯКАКВИ ФЛАНЕЛКИ, УЖАС, И ЗА ТОВА ЩЕ ГО ПРАВИМ ГЕРОЙ. ДОКТОРЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАИ. ИНАЧЕ И АЗ СЪМ ПРОТИВ ДА СЕ ОТПУСКАТ ПАРИ ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ ЗА ВИК И ЗА ОФК БЕЛАСИЦА, ТЕ ГОЛЕМИТЕ ОТБОРИ НЕ МОГАТ ФИНАНСОВО ДА СЕ СПРАВЯТ, А НИЕ ОТ БЮДЖЕТА ЩЕ ИМ ДАВАМЕ ДА СИ ХОДЯТ НА ЕКСКУРЗИИ.


28 Август 2015 17:53 | Данъкоплатец
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

До всички общински съветници. Внимавайте, започвате същата игра от ерата "Коца маца" за Беласица, когато Коцето с помоща на велчо козелчо и вас общинските съветници открадна пазара и Яворите. Аз като данъкоплатец съм против моите пари да се наливат във футбола. Този червен тарикат и поразяваща ръка мазнейков да спре да се държи с петричани като с аборигени. Не всички петричани са като общинските съветници, които го гледат опулено. Опичайте си акъла, стига сте гушили!


28 Август 2015 17:53 | Петрич
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Алоо написа:АЗ СЪМ ПРОТИВ ДА СЕ ОТПУСКАТ ПАРИ ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ ЗА ВИК И ЗА ОФК БЕЛАСИЦ

Абе вие нормални ли сте? Ами айде тогава да затворим. ВиК, Болницата, спортните клубове ....и без това няма нищо да задържа младите в Петрич, за какво са ни....



28 Август 2015 21:34 | 098
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

ей ще го търсите бате Огне


28 Август 2015 22:36 | Щирлиц
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Погледнете по детайлно снимките, какво отегчение и безразличие е изписано по лицата им, като на заситен от плячката хищник към самата плячка и яд, че им свършва времето, а дано повече не избираме такива паразити отиващи там с единствената идея да се обогатяват лично на гърба на нашего брат. Да се опомним вече и да внимаваме какви хора ще влязат в т. н. общински съвет, 25 г. Все едни и същи гниди ни гонят косвено децата от града с безхаберни решения и политически групировки, стига вече. Баста!


28 Август 2015 23:36 | Сметало
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

"Абе вие нормални ли сте? Ами айде тогава да затворим. ВиК, Болницата, спортните клубове ....и без това няма нищо да задържа младите в Петрич, за какво са ни.... "
Това е изкряскал някойси, назовал се Петрич.
Не разбирам само защо е сложил на една плоскост болницата, ВиК и футбола.
Болницата и водното дружество плачат за прокурор. Ама истински - с чувство за отговорност към жителите на града и общината.
А футбола - това е бездънна яма и колкото и да се налива, все няма да стигнат. Младите няма да се задържат, защото на някой е напълнена кесията. Младите ще бъдат задържани с приветлив град, с работни места и добро заплащане, с хубави детски градини и детски площадки, с добри училища в града. А спортът - общината трябва да отделя за масовия спорт, не за 20 ритнитопковци.


29 Август 2015 10:05 | ушев
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Тоя па Розата, по кое време било ставало тва, не било по времето на Ушев. Другата година ки се отречи от него, бушон с бушоните.


29 Август 2015 11:52 | Лелееее
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

По тъпи парчета от Илиян и Янчо не съм виждал.


29 Август 2015 13:14 | Липи
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Аз съм Борис Напушлиев искам да замотам некой леФ но не знам как и се чуда толко време какво права тук


29 Август 2015 13:24 | ОГИ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Слончо версия 2. 0 (първа снимка)


29 Август 2015 14:31 | и
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

в Благоевград е безобразие, пълен абсурд за шеф да се избере злобарка, с вчерашна диплома и без трудов стаж, която на всичкото отгоре е нагла и безогледна да говори за професионализъм в интервютата си, още повече, че дали самата тя може да реши елементарна инженерна задача като няма и ден трудов стаж по новата й инженерна дипломка и без наоколо да е инж. Чапкънов, назначава певици за юристи, трупали явно юридически стаж по кръчмите ...., да не говорим за чистките, които извърши на всички нива, дори и на съвсем личностна основа и личностна саморазправа, за да намери място за такива"професионалисти" като нея и тая назначена от нея юристка и т н, защото не се задоволи само да получи лелеяния шефския пост чрез дълго драпане и задкулисие, не се наяде с власт тая, не, жадуваше просто за мъст ...


29 Август 2015 19:36 | Оскар
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Чекайте бе зашо се борим ?
Та нали великия травматолг, ортопед и чакръкчия-погреба 1 милион лева чужди пари у КТМ? --Стани седни-фанелките на Джомбе фали-па то се гледа за 3 недели се разбрицаха
шо да прайш (trade mark Doncho end Gergana from Ilienci)!
И са двата шпиона се надлъгват, а мадам Бацанка за да е по джазово се изтъпанила като свекърва на Столипинска сватба, а комунягите както винаги всеки дръпа чергата към неговия ..задник. Такаа чака ни интересна есен!


29 Август 2015 20:21 | Мустафа Яворнишки
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Това мендовско говедо, което даже не говори правилен български език, дълги години се дереше срещу Огнян Деведжиев. Сега реве срещу недоразумението Ушко Ушев...
Нищо обаче не казва за управлението на идиота-бандит Васил Божанин - най-крадливия управител на ВиК до сега, но за сметка на това човек на инж. Азис.
Ревизията на Държавна финансова инспекция ще покаже истинското състояние на "ВиК" - Петрич. Но дотогава всички политически храненици - вън !!!
Капетановци, зетове на Сульо и Пульо, маши на Розовите прашки нямат място в предприятието !!!
Мендовското говедо да каже керка му колко пари открадна от "Фарма Петра" !!
А д-р Мазнейков се излага като кифладжия с тия фанелки...
Чомбе и прашки може да е подарил.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар