Кметът на Дупница М. Чимев след разговора с Л. Местан по казуса "Бат Сали"

22 октомври 2014 13:51   2 коментара   7483 прочита
М. Чимев
М. Чимев


М. Чимев

Кметът на Дупница Методи Чимев сподели мнението си за срещата му с лидера на ДПС Лютви Местан по случая с депутатстването на кюстендилеца Ал..Методиев "Бат Сали . Ето какво каза дупнишкият градоначалник : Разговорът премина делово. Г-н Местан заяви, че разбира проблема , но отзоваването на депутат от тяхната листа от областта, което искахме е противоконституционно. Изказа позицията на ДПС, че напълно подкрепя искането за промяна на Изборня кодекс. С други думи, проблемът с мандата на ДПС в 10-и многомндатен избирателен регион е нерешим, макар да имаме право и ние и нашите съграждани. Гражданската позиция си е позиция, която си остава и няма как да бъде променена, защото е правилна. Поставих въпроса относно гласовете на нашите сънародници от чужбина с предложение за изнасяне на листа в чужбина и беше подкрепено.

Независимо от всичко, гражданската позиция си остава и на 27 октомври в 12 часа ще има граждански протест на пл. “Демокрация” или известен повече като “Барикадите”. Денят не е случаен и съвпада именно с денят за полагане на клетва от страна на депутатите.

П. Петров


Още за: кмет   Дупница   Бат Сали   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
22 Октомври 2014 16:32 | BG Dupnica
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Браво Чимев-на бой до победа.


22 Октомври 2014 22:04 | 123
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Чимев, не се прави на умрела лисица! Крадни си с Терзийска от проекти и си трай. Е, й-що за среща с Местан- имат законово право Бат Сали да е депутат. вж твойте незаконни кражби




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар